Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Ale.Ambrosio4

Ale.Ambrosio4 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    50
    The Captive
    Метју (Ryan Reynolds) заедно со неговата ќерка Касандра возат накај дома. По пат застануваат во една продавница и Касандра останува во колата. Кога се враќа неговата ќерка не е таму. Започнува истрага. После 8 години тие сеуште неможат да ја најдат Касандра. Но, Метју не верува во тоа.....
    http://www.imdb.com/title/tt2326612/?ref_=ttmd_md_nm

2. TheTribe

TheTribe Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2011
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    31
    Само што го догледав I Origins. Ми стоеше 2 недели во лаптопот и некако не ме привлекуваше да го гледам се до преска кога го прочитав постот на HeidiDiWalt (thank you 4 that). Значи филмот е неверојатен. Баш од неодамна правев муабет на тема Бог вс. наука и ќе имав повеќе аргументи доколку го имав изгледано филмов. Се сложувам со претходниот коментар дека ова е најдобриот филм за 2014.
    Мојата оценка би била 9/10
    сцената со лифтот, некако неочекувано ми беше
    Има преубави цитати, како
    Priya Varma: You know a scientist once asked the Dalai Lama, "What would you do if something scientific disproved your religious beliefs?" And he said, after much thought, "I would look at all the papers. I'd take a look at all the research and really try to understand things. And in the end, if it was clear that the scientific evidence disproved my spiritual beliefs, I would change my beliefs."

Ian: That's a good answer.

Priya Varma: Ian... what would you do if something spiritual disproved your scientific beliefs?

----------------------
    Ian: It's a false positive, you understand? It's an error. It has to be an error. It's statistically impossible. Data point.

Karen: If I drop this phone a thousand times, a million times... and one time, it does't fall... just once, it hovers in the air. That is an error that's worth looking at.

------------------------------
    Sofi: How many senses do worms have?

Ian: They have two. Smell and touch. Why?

Sofi: So... they live without any ability to see or even know about light, right? The notion of light to them is unimaginable.

Ian: Yeah.

Sofi: But we humans... we know that light exists. All around them... right on top of them... they cannot sense it. But with a little mutation, they do. Right?

Ian: Correct.

Sofi: So... Doctor Eye... perhaps some humans, rare humans... have mutated to have another sense. A spirit sense. And can perceive a world that is right on top of us... everywhere. Just like the light on these worms.
    .
    Очите се огледало на душата. - Да? или Не? - Ова е моето (пре)кратко сиже за филмот, мислам дека не е потребно откривање на ниту еден детаљ од содржината.

Хах, се надевам дека ќе ви се допадне филмот, како што ми се допадна мене :), и се извинувам за необичната рецензија, не ме бива во пишување, обожавам да гледам скоро секакви филмови, но вака не сум била инспирирана од филм, од кога го гледав Butterfly Effect.

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    The Hunger Games Mockingjay part 1 so netrpenie go ocekuvav no ispadna golemo razocaruvanje..a najdobar sto sum go gledala vo posledno vreme e Divergent I toplo go preporacuvam, za ljubitelite na toj zanr

4. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Two Night Stand

Скоро како тинејџ-драма. Една девојка запознава момче на интернет со намера да имаат one night stand. Но хемијата меѓу нив и снегот кој натурпал, не дозволуваат само на тоа да остане.
    Немаше лигавешници како другите филмови од овој жанр. Интересен е, ќе ви го задржи вниманието. Нивнит прашања кои во никој случај не треба да бидат приватни ниту навредливи се инспирирачки и забавни. Јас му давам 8/10.

На Elena69221 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.077
    Допаѓања:
    44.184
    Let's Be Cops(2014)

Филмот е комедија.Се работи за двајца другари доселени во Лос Анџелес,невработени.Џастин дизајнер на видео игри,но неговите идеи не се баш добро прифатени во фирмата,а другиот исто така е невработен,но не е толку сериозен,како да не се интересира за работата.Добиваат покана за маскарада,ќе облечат костим на полицајци и само тие двајца ќе се делат во толпата бидејќи другите ќе бидат поелегантно облечени.Таа вечер ќе почне сета сплетка,сите мислат дека тие се вистински полицајци и наредниот ден ќе продолжат со истата игра,преправајќи се дека се вистински полицајци...Другото ќе си го видите сами,го препорачувам филмов,мене ми се допадна и моја оцена е 10/10.

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  6. One.Moment

One.Moment Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    3.545
    American hustle (2013)

Филмов е опфатен со борбата на луѓето за постигнување на нивната цел проследена со безброј измами. Почнува со 2 брилијантни умови кои успешно ќе навлегуваат во иллегални бизниси, но приказната тргнува во друг тек откако ќе бидат откриени од страна на фби агент. Ептен добар филм и со одлична екипа на актери. Ми се допаднаа сите тие сплетки и не извесност до самиот крај.:~:

На boomsleng му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Instellar !!! i nisto tolku jako ko sto ocekuvavme!!!

8. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    The longest week
    Во филмот се раскажува за еден богаташ кој цел живот го поминува на грбот на своите родители, но од кога ке му го скратат задоволството да ужива во богатството на родителите ќе почне да гледа поинаку на животот секако и љубовта.

На rainbowec и orchid28 им се допаѓа ова.
  9. flowersss

flowersss Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    130
    Вчера го гледав The Notebook на мтв1 одамна имам слушано за филмов ама не сум земала да гледам инаку беше фантастичен верувам дека повекето го гледале..

10. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.073
    Јас не додавам ништо плус, само ќе го препорачам на сите љубители на трилери, и на двата пола женски и машки да го погледаат. Сигурно ќе ве замисли сторијата ...
    Од мене 9/10

На Marossa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LoveIsAllAround

LoveIsAllAround Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    115
    Каде го гледаше филмов ии дали има превод?
    (Се извинувам за оф-топик)

12. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.828
    Допаѓања:
    25.569
    Chain Letter
    Стандард слешер, еден по еден тинејџер умира - во случајов доколку не ја испратат понатаму језивата порака која ја добија од анонимен испраќач.
    Сакале да го доловат замавот на технологијата, ама толку ја претерале што на моменти изгледаше исфорсирано и смешно.
    Просечна глума, ама затоа врвни крвави убиства.
    Но што знам, не сум импресионирана. Иако е интересен, сепак нешто како да му фалеше, малце некоја возбуда или некоја доза непредвидливост...

13. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.041
    Допаѓања:
    34.013
    Addicted (2014)

Филмов ми беше веќе одамна на листата за гледање, и синоќа конечно го изгледав.
    Го гледав бидејќи е со еден од моите омилени актери. Малку досаден, бидејќи е овде секс приказна што жената е зависна од секс и го изневерува мажот со други. Веќе уште од почетокот го знаев крајот.

Од мене, 5/10.

14. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.750
    Допаѓања:
    21.438
    Извинете на оф-топикот, али ме интересира каде го гледаше филмот?Го барам веќе една недела секако, али или го нема или е со лоша снимка, снимана од кино.

15. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Тhe Imitation Game
    Навистина одличен филм.Не преферирам историски филмови,но во Втората Светска Војна има голема инспирација и за пишување и за филмското платно,па постојат одреден дел што го задржуваат вниманието.
    Животот на Алан Туринг бил навистина ужасен,осуден поради интимата,а занемарена неговата огромна генијалност.
    Бенедикт е совршенство,самиот карактер на чудак и поинаков одлично му одговара,создаден е за такви улоги,уште од Шерлок тоа му е :D
    Кира Најтли органски не ја поднесувам,но солидна беше во филмот и не ми пречеше за прв пат.
    Целото сценарио и приказната што се обработува,навистина веродостојна кон фактите и одлично прикажана.
    Оцена:9.5/10

На nightingale, SwanMay, Candid и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.041
    Допаѓања:
    34.013
    Нема убава снимка, па решив да го гледам тоа што беше снимано од кино. Друго чаре нема. :D

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  17. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    5.751
    Edward Scissorhands
    да филмов е стар, но никогаш го немав гледано .. единствените причини што го гледав се дека е со Џони Деп и напишан од Tim Burton . Го обожавам секој филм на Tim Burton. Ова беше еден од најубавите филмови што сум ги гледала , најдобар филм засекогаш :inlove::l: 10/10 дефинитивно.. Џони Деп значи се може да извлече од него и секоја емоција да ја одглуми .. Во филмов има многу длабоки значења во главниот карактер што секој човек може да се пронајде.. Целата приказна и се за филмов ме привлече.

Frances Ha ( 2012)
    кога првпат видов плот од овај филм ме привлече со уникантата идеа дека е црно бел филм од 2012. Почнав да го гледам и до 30 минути ми стана досаден. Направен е како мала комедија од секојдневен живот. Филмов е за секојдневениот живот на 27 годишна девојка која живее со нејзината другарка и нема пари да плати рента. Нејзиниот живот е раскажан во овај филм и нема некоја интересна точка каде нешто се случува. Има добри лекции за секој дневен живот и заради тоа му давам 7/10
    ако не сте заинтересирани за ваквии филмови не ги препорачувам

Последна измена: 17 јануари 2015
  18. One.Moment

One.Moment Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    3.545
    Free Birds (2013)

Ретко се смеам на комедии ама на овој едноставно не можев да му одолеам! Налет тоа си се пронајдов во Reggie.:D Се работи за една мисија во која ќе треба да се вратат во времето кога Денот на благодарноста се појавил со помош на една временска машина и да ги спасат мисирките.
    Го обожавам филмов :D(y)

19. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Taken3
    очекував нешто по овзбудливо по сплеткано ама од почеток предпоставив како ке заврши заџабе ја убија неговата бивша жена и не ми се допага кој стои зад убивството зошто толку време и пред тој да свати дека има семесјствоLiam Neeson неи затоа го оставила и жена му,тој (Убиецот) им бил се на нив и сега одеднаш негативац ај молим те, па ја да бев сценарист подобро ке смислев и акција 50ијади потези у секунда ништо не се гледа ни кој удара ама сепак добро глуми за тоа давам 10ка а за филмот 5ка мала

20. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    [​IMG] добро филмче ми се допадна и му давам 10ка се разликува од другите филмови за херкулес и му дава црта накако би бил реално ако би постоел, и е малце смешен баш добар филм чиста 10ка