Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    100.721
    John Wick
    MV5BMTU2NjA1ODgzMF5BMl5BanBnXkFtZTgwMTM2MTI4MjE@._V1_SX214_AL_.jpg

Што да кажам за филмов,почна фино со трагедија, со преслатко кученце и таман кога ќе помислиш во кој правец ќе се одвива дејството БАМ...крв,убиства на сите страни.Признавам дека сум слаба на Киану ама со улогата во филмов не ми ги исполни очекувањата.Некако недоречен остана,се наѕира некоја приказна ама не е доволно обработена.
    Една обична кражба на кола и убиство на кученце избива на површина лик кој безмислосно убива.
    За мој вкус претерано.
    6 можеби 7 /10

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.661
    Допаѓања:
    29.393
    Into the Woods(2014)
    Прво да нагласам дека филмов е мјузикл, јас не знаев и бев прилично изненадена.Дизни филм кој ги прикажува класичните бајките со мрачна црта, и настаните добиваат поинаков тек.Кастингот е одличен, глумата солидна, а за Мерил Стрип немам зборови, совршена беше во улогата.Песничките се catchy, ми се вртат во глава постојано, но мене некако предолго ми траеше филмов како за мјузикл и на моменти ми стануваше досадно. 6/10

На senjorita.lombardi и Annath им се допаѓа ова.
  3. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.441
    Допаѓања:
    20.036
    Pandorum (2009)
    http://www.imdb.com/title/tt1188729/

Pandorum-2009.jpg

Жанр: научна-фанстастика, хорор, мистерија, акција
    Оценка: 7
    Дејствието се случува во иднината, на огромен вселенски брод. Двајца членови од екипажот кои се во хиперсон непланирано се будат и откриваат дека се сами на бродот...Но дали навистина се сами?

Сосема солидно филмче, иако малку предвидливо кон крајот.

4. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.828
    Допаѓања:
    25.569
    Chained
    Тежок психолошки хорор-трилер...
    Првата половина е доста спора и ја објаснува психата и позадината на убиецот. Има гадни сцени и во неколку наврати сакав да прекинам со гледање.
    Ама втората половина има добар расплет и има доста емотивен крај и те остава со чувство дека си гледал квалитетна содржина, се губи она безвезе чувство кое го нуди првата половина од филмот.
    Солиден филм, ама пак ќе кажам доста тежок и специфичен...

5. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    The best offer (2013)
    Вчера го даваа на МТВ после 00, како почна мислев дека ќе биде некој тапа филм ама многу брзо ме заинтересира. Во почетокот не се случува ништо посебно и никако неможеш да си претпоставиш за што е филмов, како ќе биде, што се ќе се случи итн... мене баш тоа ме привлече.
    Станува збор за постар човек кој е аукцинер на уметнички дела и антиквитети, многу е богат и колекционер е на најпознатите портрети на жени низ историјата. Ќе добива мистериозни повици од девојка која сака да го ангажира да продаде дел од нејзиното наследство. Она што е интересно е што тој никако неможе да договори средба да се сретне со девојката, таа секогаш има нов изговор, а потоа ќе му открие дека пати од агрофобија. Многу е интересно како понатаму се развива приказната, несакам да откривам детали за да не откријам нешто пред време. Крајот неколку пати го предвидов, па успеаа да ми го сменат мислењето ликовите за на крај пак да заврши онака како што претпоставував но не до крај.
    Топло го препорачувам, 10/10.

На nightingale, sia.bella, Vertigo TJ и 9 други им се допаѓа ова.
  6. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    100.721
    The judge
    MV5BMTcyNzIxOTIwMV5BMl5BanBnXkFtZTgwMzE0NjQwMjE@._V1_SX214_AL_.jpg

Очекував :o,а добив:yawn:.
    Една темно завиткана приказна за успешен адвокат кој смртта не мајката ќе го натера да се врати во своето родно место,да се соочи со својот поминат живот а воедно и случајно да испадне бранител на својот татко кој е осуден за убиство.
    7/10

На Edie.S и Marossa им се допаѓа ова.
  7. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    2.083
    Malena

Веќе на сите ви е добро познат, јас дури сега го изгледав... Убав филм, сурово реален..
    Приказната и е не е нешто посебно, според мене е онака.. во прв план ја експонирале убавината на Моника што и навистина е да и се изнагледаш.
    Јас сум љубител на италијански филмови, иако овој не ме воодушеви нешто баш.. сепак ќе речам тие што не го изгледале не пропуштиле многу според мене, но ете можеби некој нема да се согласи со моето мислење.. како и да е, се работи за вкус.

Од мене 5/10

8. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    The Grand Budapest Hotel

Филмчево испадна многу подобро од моите очекувања.Црн хумор и сарказам,фантастична глума и огромно пријателство прикажано меѓу редови.
    Пејсажот од опсерваторијата ми беше совршен.
    Номинациите му се заслужени,но сепак има подобри од него кои заслужуваат Оскар.Ралф Фајнс би требало да се најде на листата,ептен добро завршена работа.
    Оцена 8/10

На sia.bella му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ale.Ambrosio4

Ale.Ambrosio4 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    50
    http://www.imdb.com/title/tt2011159/

No Good Deed
    Колин е сериски убиец кој извршил неколку убиства. На неговото последно судење успева да и избега на полицијата. Доживува сообраќајка и успева да влезе во куќата на Тери. Таа е сама со своите деца и се согласува да му помогне. Сфаќа кој е Колин и се обидува да избега со своите деца.

10. boomsleng

boomsleng Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    656
    Филмот е класик и едноставно збор со кој може да се објасни е ремек дело
    Непочитување е едно вакво кинематографско дело да биде оценето со оценка која го девалвира, сквернави, што не соодветствува со квалитетот и вистинската оцена која ја заслужува а тоа е 9 ка, ова е мое субјективно, како што и секој има право да го оценува субјективно филмот кој го гледал, но да се оцени еден ваков филм, од еден од најдобрите, најпочитуваните режисери од моја страна, маестралниот Џузепе Торнаторе кој тоа го покажа и докажа со своите бриљантни филмски остварувања Cinema Paradiso (1988), La leggenda del pianista sull'oceano (1998), Malèna (2000),La sconosciuta (2006),La migliore offerta (2013), сите овие се филмови кои би ги вброил во едни од најдобрите филмови и според приказната, режијата, музиката на маестро Мориконе еден од најдобрите во својата област, двајцата Торнаторе и Мориконе се добитна комбинација тандем кој функционира успешно во сите овие филмски проекти кои се феноменални. Малена во ништо не заостанува во однос на сите овие претходно наведени филмови од феноменалниот Торнаторе. Најдобрата понуда е одличен филм но и Малена е подеднакво добар и квалитетен но со различна приказна.

Последна измена: 22 јануари 2015
    На ancebanance, SwanMay, Mishela и 5 други им се допаѓа ова.
  11. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.828
    Допаѓања:
    25.569
    Ouija
    После мистериозна смрт/самоубиство на една девојка, нејзината најдобра другарка пробува да открие што се случувало со неа последните денови од животот. Наоѓа табла за повикување духови и пробува на тој начин да го најде одговорот...
    Прочитав многу негативни коментари пред да го гледам, дека бил клише... Ама јас мислам дека не можеш да пуштиш хорор и да очекуваш содржина за Оскар... хорор само по себе значи клише - и после се друго е прашање на вкус, дали на некој му одговара тоа, или не.
    Мене ми се допадна. Прилично е језив и интересен.

12. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    2.083
    Мене за разлика од Малена, The best offer ме воодушеви максимално, со денови бев под импресии од филмот и еве се досега иако измина година од премиерата сеуште можам да кажам дека не сум изгледала толку добар филм да ме воодушеви како него. Сепак тоа е ствар на вкус и тука не се дискутира, јас ете сум љубител на такви некои филмови - мистерии, психолошки трилери и драми и затоа можеби не ми остави некој впечаток Малена, филм како филм.. не можи кај секој да буди исти импресии, како повеќето што го поплукаа Best offer и не им се допадна и тоа е во ред.. не е секој љубител на уметноста, за џабе ќе дискутираме според мене оценката што ја дадов за горе споменатиот е таа и мислам дека е преценет.. има далеку подобри филмови со многу посилни пораки што се потценети но ете не успева секој да ја разбере суштината и не секој може да ја доживее исто приказната. :)

13. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Кај го гледаше филмов. Пушти линк ако е онлајн или па го има торент ? Снимката е кино или ?

14. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.771
    "Whiplash"

Младиот и надежен актер Мајлс Телер го глуми младиот и надежен тапанар Ендру, чија цел е врвот на најценетата музичка академија, под палка на претерано строгиот професор, кој непрестано се труди да го попречи во тој пат.

15. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    The best offer
    да не се повторувам погоре убава рецензија има за филмов. Можам да кажам дека и јас го препорачувам и срам да ми е што не сум го гледала до сега многу сум пропуштила.

На orevokrsacka и Annath им се допаѓа ова.
  16. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    553
    I origins :)
    Секој коментар е излишен за филмов,мора да го гледате ..едноставно мора,перфекција :D

17. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    737
    Оддамна немав гледано толку емотивен и пред се добар филм.Само што го изгледав и сеуште сум под импресии.Ова дефинитивно МОРА да се изгледа.Сигурна сум дека никој неможе да го предвиди крајот.
    Снимен според книгата на Николас Спаркс ''The best of me'' со истоимен наслов е и филмот а режиран од Мајкл Хофман.Не знам што уште да ви кажам освен тоа дека мора да се изгледа.

Крајот нема да го дознаете ако не го изгледате цел филм :)

На Despinaa, Nati.P, Chocolate.me и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    На имдб има многу лоша оценка 3.1./10. Мене лично баш ми се допадна. Филмов всушност е режисиран на некој модернистички начин спрема пишаното во Библијата. Односно за она што се очекува да се случи. А тоа е спасувањето на верниците во Бог, со што се доведува раздор на земјата. Се мисли дека е крај на свет, а уствари тоа е само почетокот за луѓето да сфатат дека им се пружа шанса дека има време да се покаат и да поверуваат вистински за да бидат спасени. Тие што ја немаат прочитано Библијата, доволно е со гледање на филмов да се сфатат некои работи за иднината за која никој незнае кога ќе куцне часот кога Бог ќе дојде на земјата.[​IMG]

19. imorena

imorena Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    3.457
    Scorned
    515D+gCusGL.jpg
    Откако ќе дознае за аферата меѓу нејзиниот дечко и најдобрата другарка, им приредува изненадување исполнето со ужас и болни психосексуални игри..

На Juicy и mims-89 им се допаѓа ова.
  20. Vertigo TJ

Vertigo TJ Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    779
    Потврдувам!
    По оваа рецензија решив и јас да го гледам и можам да кажам дека е баш по моја мера. Оцената е иста 9.5/10.
    Фала ти @Marossa

На mims-89 и Marossa им се допаѓа ова.