1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.777
    Допаѓања:
    2.091
    The Godfather I,II,III

(дефинитивно сум најголемиот фан на оваа трилогија затоа што секогаш кога имам на претек слободно време го гледам повторно и повторно.. Не ни паметам колку пати сум го изгледала, веќе и дијалозите му ги знам напамет.. и срамота досега не сум искоментирала за него на темава :$)

Што да се каже кога веќе е кажано се, со еден збор најдобриот филм на сите времиња, класика!!!
    Тој што го нема изгледано (а таквите на прсти се бројат) .. не знам што чекаат...
    Јас лично сум опседната со вакви крими драми, особено италијанската мафија .. 8)
    Уште малечка кога прв пат го гледав му се восхитував на Мајкл

(од тогаш сум знаела дека ќе ме привлекуваат bad boys:rofl:)..

Да не должам многу, филмот ги заслужи сите оскари.. и се сомневам дека некогаш ќе биде снимен толку добар филм како овој.
    1000000000+

На sia.bella, Aleksandarreal, jovanovska94 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. jjoovvaannaa

jjoovvaannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    81
    White bird in a blizzard чуден филм малце.. не очекував таков крај дефинитивно и имаше многу чудна и страшна мајка хаха :) 7/10

3. antigona7

antigona7 Активен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    56
    Wild Card со Jason Statham
    Чекав да излезе , али воопшто не ми се допадна.... се разочарав за прв пат од филм со Jason

4. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.309
    Допаѓања:
    22.602
    Wild Card
    Па од Статхам секогаш очекувам премногу акција но овој пат не беше нешто изразена. Добар е филмот ама имало и многу подобри.

5. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    Interstellar

Како фан на научна фантастика и разни приказни со вселена и спасување на Земјава,филмов е најдоброто нешто што сум го видела.
    Од глума,до приказна и ефекти,одлично сработено.
    Можеби е малку предолг,ама воопшто не ми беше досадно,ми летаат минутите со вакви филмови.
    Е сега знак прашалник е колку разбрав одредени делови,се губев на моменти со таа астрофизика,квантна механика и црни дупки,ама факт е дека сум дупка по физика,па се тешам така :D
    Убаво е што е објаснето се што се истражува,иако имаше некои мали нелогичности кои дури и јас успеав да ги забележам,но сепак е филм,па немам големи замерки.
    Си ја заслужува оценката на ИМДБ.

На sia.bella му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Still Alice

Убава драма со Julianne Moore, Ви ја препорачувам, со оглед на тоа да е номинирана за најдобра женска улога за оскар. Кој сака семејни драми, слободно гледајте го.

На redheaded му/ѝ се допаѓа ова.
  7. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.414
    Допаѓања:
    35.011
    Poker night (2014)

Филмов е некако многу заплеткан. Дејството се случува многу брзо. Дури кога изгледав цел, сеуште се мислев за што ли се работи? Едноставно неможев да ја сфатам поентата. :D Сепак, на крај сфатив. А и вредеше!
    Од мене, 8/10.

8. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.309
    Допаѓања:
    22.602
    St. Vincent
    Многу интересна приказна. Мало детенце со мајката се преселуваат во нова куќа и овде првиот комшија е еден интересен старец, кој на прва изгледа како безчуствителен и незаинтересиран за ништо, но во суштина не е така. Супер е.

9. jjoovvaannaa

jjoovvaannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    81
    The boy next door :D едвај чекав да излезит филмовв 8/10 no comment hhh :D :P

10. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    578
    The best of me :l:

Прекрасен филм а воедно и претажен..приказна за вистинската љубов која и покрај сите препреки на крајот победува.Но не секогаш е загарантирано,а најголема болка е од загубата на најсаканиот..Немам коментар за филмов 100/100

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.972
    Hedwig and the angry inch (2001)

Постар филм, еден од моите омилени. Мјузикал со добри песни, малку бизарна сторија, рок, геј и љубов. Го обожавам.

12. PreciousDiamond

PreciousDiamond Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    90
    Let's Be Cops

Интересна и смешна комедија за опуштање.
    7/10

13. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Го гледав и јас, добра лежерна комедија за опуштање на мозокот. :)

14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.576
    Winter's Tale

Како личност што уопште нејќе бајки... не знам како се наканив да го глеам филмов, додуша го видов и одлучив да го глеам без и некое размишљање... Како личност што уопште нејќе бајки.. ова е најдоброто нешто што сум го глеала во последно време!!!! Бајковита приказна за љубовта, пожртвуваноста, чудата...
    Неам соодветен збор да го опишам. Премногу ми се допадна. Колин совршен. Единствено не знам кој му дал улога на Вил Смит овде.. воопшто не го пронајдов во таа улога, но со оглед на тоа дека се појавува на само неколку пати на кратко... може да помине.
    Се заљубив во дијалозите... одамна немав прочитано нешто толку чисто.
    Успеаа со зборови и совршена глума да ја доловат најголемата душевна болка.
    И да знаат и мене ме болеше срце додека ги глеав!!!! :)

Во спојлер дел од речениците од дијалозите...
    Beverly: What if once upon a time there were no stars in the sky at all… What if they [stars] aren’t what we think at all? What if they come from our wings as we turn into angels?

Beverly: We are all connected. Everybody carries a miracle inside, and that purpose is promised to one person and one person alone.

Beverly: The fever can make things wonderful.

Beverly: The sicker I become, the more clearly I can see that everything is connected by light.

Beverly: There’s this great dance and we all have our part… Then we rise up into the sky to become stars.

Beverly: Nothing happens here that isn’t supposed to.

Peter Lake: Is it possible to love someone so completely that they can’t die?
    Isaac Penn: No.
    Peter Lake: But I’m a thief, as you’ve so keenly observed—can’t I steal a life?

Peter Lake: Why do we love at all if not to save?

Beverly as Narrator: What if we are a part of a greater pattern that we are incapable of knowing? What if when we are done with our purpose we get to rise up and be with those we love? What if we get to become stars?
    afef5de4cd14d38df2164561be7d02ff.jpg 681944f26ee1875baae00feb46113e3a.jpg 3fbd5888470dfbb22a9a974dab6e31b6.jpg

На priceless, AnaMil, S.J.Parker и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.309
    Допаѓања:
    22.602
    Panic button
    Неколку луѓе преку една социјална мрежа добиваат наградно патување до Њујорк со приватен авион. Тие среќни тргнуваат на патувањето кое ќе се претвори во кошмар. Филмот е поука за тоа како не треба да се верува многу на социјалните мрежи и што се може да се случи со нашите податоци кои ги споделуваме преку нив.

16. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.774
    The Canal

Откако ќе дознае за неверството на својата жена, животот на еден човек станува пекол. Почнува да се сомнева во реалноста, во тоа што е вистина, а што не, не се сеќава на некои негови постапки, почнува да гледа необјасниви работи и да дознава мрачни тајни за куќата каде живее.
    Се поставува прашањето дали ќе верувате дека духови имаа удел во настаните или се беше дело на неговата лабава психа.
    Солиден филм, иако пасивен, глумата на главниот лик беше извонредна и го правеше филмот многу интересен за гледање.

На Nausicaa, do-re-mi и mims-89 им се допаѓа ова.
  17. milicka19

milicka19 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    122
    MV5BNjM5MDU3NTY0M15BMl5BanBnXkFtZTgwOTk2ODU2MzE@._V1_SX640_SY720_.jpg

Погледнете го вреди да се изгледа. Бившиот шпиун на владата Брајан Милс сега е обвинет за убивство на неговата бивша жена која е киднапирана и убиена и телото е донесено во неговиот дом. Полицијата го гони него но тој со своите вештини умее да им избега и да го пронајде вистинскиот убиец. Толку не сакам да ви откривам многу. :)
    Му дава оцена 9/10

18. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.684
    Допаѓања:
    24.042
    Before I go to sleep - со Никол Кидман. Интересен филм, во еден здив го изгледав. Има само 4 ликови, и целата приказна се врти околу нив, ама навистина ми го задржа вниманието. Го препорачувам ;)

На viki-dete, mims-89 и MiaNmaR им се допаѓа ова.
  19. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Interstellar
    Прекрсасен филм.
    Како љубител на вакви филмчиња многу ми се допадна.
    Иако траеше скоро 3 часа, ептен брзо ми поминаа.
    Интересна приказна, која на моменти остава без здив. Крајот неочекуван, берем за мене, се си мислев дека Купер ќе умре, а другиве на Земјата ќе се спасат на планетава каде што отиде Бранд.
    Вреди да се гледа.

пс не е тежок за разбирање, незнам зошто некои имаат такво мислење. Треба само внимателно да се следи и се е јасно.

На MiaNmaR му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    Zona Zamfirova

Го фаќаш на ТВ и иако милион пати гледан,пак седнуваш да го гледаш,е до толку е добар :D
    Не знам што рецензија да пишам,филмот си е стар,сигурно нема човек што го нема гледано, доста интересно е склопен и со многу комични моменти.
    Потезите на оној официрот кога го учеше Мане да флертува со Зоне,priceless.Па погледи и све тоа,абе класика,чиста класика :D

На Annath, atala, sia.bella и 3 други им се допаѓа ова.