Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    737
    Addicted

ова е некоја верзија од 50 нијанси на сиво,па сеа вие разберете :D
    Филмов вреди не да не нели глуми Вилијам Леви :inlove:
    Типката си има пари,маж деца амаааааа упаѓа џентламенов Леви т.е во филмот е уметник и добар заводник :D и оваа е бајаги нимфоманка и оп троп....па после каење идење по доктори ова она....
    не ви кажувам гледајте :D има добра порака филмов ;)

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  2. jjoovvaannaa

jjoovvaannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    81
    Леле многу убав филм :inlove:, многу ми беше криво за еден дел( знајш сигурно за кој мислам)..

3. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Unbroken (2014)
    Уште еден филм од Бтора Светска Војна. Овој пат за Луи Замперини, Олимписки атлетичар кој поставува рекорд за најбрзо истрчан круг на Олимписките игри во Берлин. После тоа, се случува војната во која Зампарини станува офицер во воздухоплоството. После неколку успешни мисии, неговиот авион има несреќа, при што Луи и двајца негови другари 45 дена преживуваат на отворено море за на крај да бидат заробени од непријателот.
    Одличен филм, мене ми се допадна. Имаше ептен мали пропусти во приказната, но беа незабележителни. Ми се допадна изборот на актери, одлична изведба од главниот актер. Анџелина се покажа како одличен режисер.
    Според мене, филмов е еден од пропустите кои Академијата ги направи оваа година. Изгледајте го филмов, ќе се согласите со мене.

На sia.bella и mims-89 им се допаѓа ова.
  4. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.661
    Допаѓања:
    29.393
    Love, Rosie(2014)
    Филм базиран на книгата од Сесилија Ахерн, Where Rainbows end, за приказната на Rosie&Alex, и нивното долгогодишно пријателство.Со книгата јас растев, и секоја година си ја читам, и едноставно многу ми е приврзана приказната за срце.Можам да кажам дека сум прилично задоволна со филмов, сега нормално книга од 500+ страни не е лесно да ја претвориш од филм од саат ипол, и секако фалеа некои добри сцени од книгата, но тоа е.Ликовите на Роуси и Алекс ми се целосни погодени, мислам дека подобри актери и не можеле да најдат, имаат неверојатно добра хемија и навистина изгледаше реално.Е сега на моменти нештата се одвиваат многу брзо, ама на крајот се е скоцкано сосема добро.И секако не успеав, а да не си пуштам по некоја солзичка. 8/10
    И леле, овој Sam Claflin колку е прекрасен.

На Libera, Hipica, Mrs.Cuper и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Vesna.Spi

Vesna.Spi Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    126
    MV5BMTk0MDQ3MzAzOV5BMl5BanBnXkFtZTgwNzU1NzE3MjE@._V1_SY317_CR0,0,214,317_AL_.jpg

Gone Girl, но ништо неочекувано од психопатско растројство. Психопатите и социопатите се многу интелигентни луге.

6. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    13.903
    American Sniper - одличен е. А рецензија не давам зашто не е фер однапред се да се знае. :)

7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    100.721
    Before I Go to Sleep
    MV5BNjI0NTAwMTU1NV5BMl5BanBnXkFtZTgwNzkwNjQ0MjE@._V1_SX214_AL_.jpg

Дури не почна филмов ,не бев свесна дека сум го читала романот.Содржината е кажана ,жена од 40-г. секое утро се буди со амнезија за минатиот ден.Еден детал ќе ја натера да помисли дека можеби не е се така како што и кажува незјиниот „сопруг“ Бен.
    Да напомнам книгата е поубава од филмот,и многу работи се испуштени во сценариото.
    6/10

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MermaidKiky

MermaidKiky Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    221
    Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day

Се работи за дете, се вика Александар. Има лош ден на училиште и кога се враќа дома, седнуваат цело семејство на маса за да ручаат и кажуваат каков им бил денот. Александар им кажува што лошо му се случило и сите почнуваат да му се смеат. Следниот ден во 00:00 замислува желба и посакува сите да го разбираат. Кога се буди следното утро сите од семејството имаат лош ден, од сабајле почнува да им се случуваат лоши работи, а само на него се му е супер. Филмов е многу смешен и интересен, го препорачувам.:sun:

10/10

9. jjoovvaannaa

jjoovvaannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    81
    хахахаха колку бев возбудена мислев прва кје сум шо кје пишам дек го имам гледано,ама ме зафркна хахах се шалам :D преубав ми беше мене,го редам во омилени филмој :inlove: се исплати чекањето :l::l: 10/10 (y)

На sweet-cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  10. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    5.751
    Perfume: The Story Of A Murdered (2006)

значи книгата од овај филм ја барав скоро една година во сите библиотеки и никако неможев да ја најдам. Книгата е од Patrick Suskind и до сега не знаев дека имало филм на неа. Кога го видов филмов многу се израдував и одма почнав да го гледам. Не бев изненадена како што и си мислев филмов беше ПРЕДОБАР
    10/10 .. Кога ќе се задлабиш во приказната од прво ти се чини дека е некоја стара детска приказна со многу твистови и препреки. Но со тек на филмот содржината многу се извртува и вистина те отава без здив. Сега зависи од човек на човек дали ќе го сакаат филмот, ама им го препорачувам на сите оние кои сакаат драма филмови со длабоки пораки во нив. И да напоменам дека ккнигата на овај филм беше спомната во интервју со Kurt Cobain, и тоа беше големата причина зошто сакав да ја најдам книгата ,а тој има напишано песна за филмов се вика scentless apprentice. Но филмов е навистина добар.

На Hipica, MarchelineAmaru, sia.bella и 3 други им се допаѓа ова.
  11. sweet-cherry

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.661
    Допаѓања:
    29.393
    Disconnect(2013)
    Драма, каде што прикажана е зависноста на денешното општество од социјалните мрежи, како и тоа дека не сме свесни дека се што правиме на интернет, има некаква последица.Лично, ми се допадна, иако е сурово и реално прикажано, и баш поради тоа допира до луѓето. Се согласувам со imdb 7.6/10

12. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    2.083
    Palo Alto

(Јас и мојата „опсесија“ по италијанските режисери.. :D)
    Филм на добропознатата Џиа Копола базиран на книгите на Џејмс Франко..
    Што да кажам за филмов? -Може ли филм во кој глуми Џејмс Франко да не е добар? -Не!
    Иако немаше некоја силна улога, искрено ова му е досега една од најслабите улоги воопшто но сепак во предвид го земаме тоа што е негова пишувана приказна..
    Мене лично ми се допадна многу, сурово реален филм кој го прикажува неуредниот живот на младите, нивните пороци, проблеми, и сета таа реалност со која се соочуваат и се трудат да ја избегнат.. Бидејки сум во тие години мене лично филмот баш ме погоди, ме стави во позиција да го гледам од друга перспектива сето она кое што ние младите мислиме дека е сосема нормално вообичаено за нас и сфатив дека всушност воопшто не е во ред. Да ја искоментирам и актерската екипа која многу ми се допадна, особено младиот Џек Килмер кој е инаку син на Вал Килмер, се гледа дека го наследил талентот од неговиот татко.. му предвидувам одлична кариера.
    Мислам дека пред се овај филм треба да го погледнат родители и да ја сфатат поуката „Ако се изгледа дека е добро, тогаш ништо не е добро!“
    Од мене сосема заслужена 10-ка! (y)

13. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    MORTDECAI вредеше дефинитивно. Џони Деп оригинален како и секогаш. 10/10

American Sniper солиден филм 10/10

Addicted-или јас сум зависна од вакви филмови или Вилијам Леви ми го сврте умот 10/10

На sia.bella му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    13.903
    Вилијам Леви е во прашање ;)

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  15. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.346
    Addicted- фимот 10/10 не поради Вилијам Леви или Борис туку поради насловот. Остави силен впечаток врз мене, најверојатно затоа што не сум го сметала сексот како „опојна дрога“. :$

На Elissa и crazylady им се допаѓа ова.
  16. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Addicted
    Мене од секогаш Леви ми беше симатија ама сега овој мажот и повеќе ми се допадна. Па со такви мажи околу кој не би станал зависен :tmi:.
    Интересен филм, само цела приказна сите нејзини кризи падови, заради зависност од секс да бидат малку чудно ми е.

На sikica7 и S.J.Parker им се допаѓа ова.
  17. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Addicted 7/10 Убава глумица, убави глумци сите 3ца, знам дека тој едниот црнец е манекен (Ако не се лажам)
    Интересна прича, многу секс, 3ца мажи и една нимфоманка!

18. sweet-cherry

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.661
    Допаѓања:
    29.393
    The bucket list(2007)
    We live, we die and the wheels on the bus go round and round.

Драма за двајца пациенти заболени од рак, кои одлучуваат да одат на една заедничка авантура и да ги направат работите кои посакувале да ги направат целиот свој живот, но никогаш не се осудиле.Почнувајќи од двајцата актери кои ги имаат главните улоги, до прекрасната сценографија, и секако мисли кои ќе те натераат да размислиш, одличен филм навистина.

На Hipica, Annath, MarchelineAmaru и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Legends oф the fall (1994)

Го имам гледано неколку пати но никогаш цел од почеток до крај.
    Ова е филм што би требало секој да го гледа. Полн е со драма, емоции и животни одлуки.
    Неможам да кажам за што точно станува збор затоа што нема едно нешто да се каже како на пример дека е за љубовта или за војна...
    Една жена ќе влезе во животите на тројцата браќа и ќе предизвика бура од емоции кај сите тројца.
    Војна, мир, соживот, криминал, многу љубов и нескротлив дух. Невозможност да се пронајдеш кој си и што сакаш. Неколку трогателни сцени кои ќе ве натераат да пуштите солза. Одлична глума!
    Трае два ипол саати, улогите ги толкуваат Ентони Хопкинс, Бред Пит, Џулија Ормонд и Ајдан Квин. Режисер e Едвард Зик.

На Annath, MarchelineAmaru, joy1 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    17.166
    Научно фантастична акција која ја прикажува планетата Земја во 2154 година, населена единствено со популација која одвај преживува и секојдневно се соочува со бедата, болестите, мизерните услови за живот и работа. Спротивно на тоа, Елисиум е вселенска станица наменета исклучиво за богатите, одвоен свет далеку од Земјата, каде што не постои сиромаштија или глад, каде што неизлечивото без никаков проблем се лекува. Тие живеат буквално во бајка, уживаат во луксузот и престижот кој им се нуди само на богатите.

Кога еден поранешен осуденик (Мет Дејмон) кој живее на Земјата и работи во фабрика за потребите на Елисиум, ќе доживее несреќа, ќе биде приморан да отпатува на Елисиум доколку сака да преживее. Но главното прашање е како да стигне таму? Да се отиде во вселенската станица е привилегија само за одбраните малкумина, а казната за сите непосакувани гости е смрт.

Оцена 7/10 само поради интересните технологии, оружја, опрема и ефекти. Содржината и приказната се просечни, глумата исто така и покрај големите очекувања од кастингот.

На MarchelineAmaru и mims-89 им се допаѓа ова.