Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Vertigo TJ

Vertigo TJ Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    779
    Addicted

Да не се повторувам, горе е веќе неколку пати рецензиран. Јас би му дала 8/10.
    Приказната не е ништо посебно, предвидлива во секој поглед, но изборот на глумци е одличен, толку прекрасни тела на едно место па уште и голи ...:$:tmi:

На kikin, One.Moment, MaryAntoaneta и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Вчера го гледав Addicted и според мене не е ништо посебен 5/10, може бидејќи сум една од ретките девојки која не лудува по Вилијам Леви.
    Од друга страна Before i go to sleep го оценувам 9/10. Добри глумци и добра приказна.

3. mackica1

mackica1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.721
    последен филм што го гледав е "I spit on your grave" 1 и 2 не знам дали да го препорачам, :lol: пошто малку е вознемирувачки, но ако сте љубител на хорор (криминалистички) трилери тогаш погледнете го.

На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Birdman

Не ми се верува дека филмов е номиниран за 9 оскари и има толку висока оцена.Мене ми беше ужасно бесмислен и тие 2 саати со мака ги гледав,чисто поради тоа да не го оставам на половина.
    Не знам што виделе останатите,а јас што не гледам.Можеби не сум толку уметнички настроена или длабока,ама кога гледам филм сакам приказна што ќе ме освои и привлече до крај,сакам убава поврзаност.
    Јас сфатив што сакал да каже режисерот,дека не треба да леташ во облаците оти можеш да се изгориш од сонцето,Дедал и Икар грчка митологија,големо его,заглавен во старата слава....
    Го ценам трудот и кастингот е одличен,ама филмот во никој случај не ми е допадлив,посебно не за толкавата фама што се крена.
    А тапаните во позадина,не знам што улога имаа,ама знам дека главата ќе ме боли цела вечер и нема да можам да заспијам :D
    И Ема Стоун има огромни очи,човек страв да го фати :D
    Оцена 4/10

5. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    50 SHADES OF GRAY. Дизастер. Книгата лудница, филмот-тапа.
    Ти иде кога ќе и рече дека ке ја наплеска буквално да се прснеш од смеење.
    Ко пародија на твајлајт ми е.

На Zumbulce9 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.828
    Допаѓања:
    25.569
    Laid to rest
    Кој сака да гледа крвав филм, со брутални убиства, просечна приказна и сомнителна глума на главната женска, нека го гледа овој.
    Воопшто не е лош филмот, иако така изгледа според описов, туку е типичен слешер, интересен, со сите клишеа на хорор филм и глумата на споредните ликови беше добра, сосема во ред, ама главнава женска - ужас.
    Филмов ќе си имаше солидна 9ка од мене да беше некоја соодветна актерка во главна улога, ама...

7. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.077
    Допаѓања:
    44.184
    Stonehearst Asylum (2014)

http://www.imdb.com/title/tt1772264/
    Предобар филм,со неочекуван крај кој ме остави зачудена. :lol: Рецензија не знам ни од кај да почнам да пишувам,бидејќи кога на крај ќе го дознаете пресвртот се менува цел впечаток за филмот,едноставно не изгледа ништо како во почетокот. Снимен е по приказна на Едгар Алан По. Во лудницата оди еден неодамна дипломиран психијатар кој сака да ги излечи болните со помош на раководителот на лудницата. Уште истиот ден ќе се заљуби во жената која добива напад на паника.После одредено време психијатарот кој се претставува под име доктор Њугејт слуша некакво тропкање додека престојува во лудницата,слегува во подрумот и наоѓа луѓе во кафези кои тврдат дека не се луди и го молат да ги ослободи.Понатака нема да раскажувам,најинтересното доаѓа после :wasntme: За љубопитните ете долу линкови.Ви го препорачувам на сите.

На MarchelineAmaru, sweet-cherry и Marossa им се допаѓа ова.
  8. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
    Before I go to sleep
    Имаат го опишано во претходните страни, 8/10 :)

9. chocolate...girl

chocolate...girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    148
    Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day
    012282.jpg
    Интересно филмче..да се изнасмеете:rofl::rofl::rofl:(y)
    10/10

На Candid му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    17.166

Една млада Шкотланѓанка - Шарлот Греј (Кејт Бланшет) патува во Лондон, каде запознава еден воен пилот - Питер и се вљубува во него. Но, тој извршувајќи ја својата должност, за време на Втората светска војна, е соборен над Франција. И покрај нивната кратка, но страстна врска, Шарлот верува дека нејзината љубов е жива таму некаде... Поради своите познавања на земјата и јазикот е регрутирана како таен агент во Франција, заминува далеку, прифаќајќи опасна мисија зад непријателските редови, чувајќи ја како тајна личната мисија да го најде својот исчезнат љубовник. Во свет каде што опасноста демне од сите страни, каде не знае на кој да верува, Шарлот се потпира единствено врз својата интуиција и внатрешен глас и својот инстинкт за преживување...

Кејт Бланшет ми е совршена во филмов, од глума до изглед, немам ниедна замерка. Преубава приказна, за војната, љубовта, жртвувањето - според истоимениот роман, спакувана во два часа. Единствено крајот не беше каков што очекував, ме изненади позитивно. Препорачувам, оцена 10/10. (y)

На 1209, Marossa и mims-89 им се допаѓа ова.
  11. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.040
    Допаѓања:
    34.005
    Gone Girl (2014)

Психопат, психопат, психопат!!
    Жената е ненормален психопат. Сама се сече, убива, само за да го укриве мажот и. :x
    Од мене, 7/10.

12. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Пред да го гледам актуелниот 50 нијанси на сиво и јас бев во онаа група на луѓе што велеа дека не е добар и дека е само лоша верзија на филм за возрасни. Мене ми се допадна. Има разлика од еротика до таков филм. Ми се допадна како беше претстваен Господин Греј. Лошо момче кое сака да ја има целата контрола и секогаш да биде по негово. Приказната ми се допадна и сакам да видам дали ќе успеат да најдат компромис.

The best offer - Господин Олдман треба да изврши валидација на имотот на една жена која е болна и одбива да излезе надвор. Со текот на времето стекнува доверба и почнува да се заљубува во неа. Олдман никогаш не бил со жена и животот го посветил на работата. Поучен филм за тоа како не треба секому да се верува.

Before I go to sleep
    жена со амнезија секој ден се труди да дознае што и се случило пред да го изгуби помнењето и е убедена дека нејзиниот сопруг стои зад целата ситуација. Во текот на филмот ќе дознаете што нависитина се случило.

Пингвините од мадагаскар
    анимиран филм во кој пингвините се задолжени да го спречат лошиот октопод да ја истреби целата раса на пингвини. Јас си сакам вакви авантури и си уживав додека го гледав.

13. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Whiplash

Извонредно направен филм,од глума до сценарио и музика.Ј.К Симонс маестрално си ја одигра улога на професорот без граници,таква добра глума немам одамна сретнато.Мајлс Телер е исто така одличен и прилично добро се покажа во последните негови филмови,го чека блескава иднина.
    Филмов е исклучително напнат,не знаеш кога крв ќе потече,кога солза.Одличен приказ на секојдневната поговорка „Never give up",за големи амбиции и за сонот да се стане велик.
    Посебно ми се допадна еден цитат кој е многу вистинит:
    Terence Fletcher: There are no two words in the English language more harmful than "good job"!
    И уште неколку:
    "I'd rather die drunk, broke at 34 and have people at a dinner table talk about me than live to be rich and sober at 90 and nobody remembered who I was."
    Terence Fletcher: I don't think people understood what it was I was doing at Shaffer. I wasn't there to conduct. Any fucking moron can wave his arms and keep people in tempo. I was there to push people beyond what's expected of them. I believe that is... an absolute necessity. Otherwise, we're depriving the world of the next Louis Armstrong.

На Hipster, AnaKarenina и do-re-mi им се допаѓа ова.
  14. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Taken 3
    За љубителите на акција, добар филм.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ancebanance

ancebanance Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2013
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    71
    Stonehearst Asylum - Одличен филм, барем мене многу ми се допадна- На некој начин сите сме луди, само некои се доволно луди за да ја покажат својата лудост на другите

Screenshot_2.png

На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Love Rosi
    Интересна романтична приказна за љубовта меѓу двајца пријатели која и после поминати години не исчезнува. Лајк....

На Hipica, SkarletOHara и Marossa им се допаѓа ова.
  17. Candid

Candid Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    489
    The Immitation Game -

Мојот фаворит за Оскар за најдобар филм.
    Предобра актерска екипа, посебно ликот на Алан и неговата посветеност кон Кристофер.
    Алан создава машина - машина која ја урива германската Енигма и со тоа ја крати војната за најмалку 2 години, спасувајки многу животи.
    Крајот ми беше многу тажен, ми беше жал што му го скратија правото да го развива своето знаење уште повеќе.

50 Shades of Grey

Дали само на мене ми се допадна филмот или? Само главниот глумец ме разочара
    На моменти грд ми беше бре, ич не ми се допаѓаше.
    Сум ги прочитала сите 3 дела и некако не ми беше ни блиску до тоа што го замислував. А за глумата немам замерки, исто и за физичкиот изглед немам никаков коментар :D

18. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    17.166
    Том Сандерс (Мајкл Даглас) е директор на секторот за производство во компанија која изработува компјутерски софтвери. Додека Том очекува да добие унапредување, тој открива дека позицијата ѝ е доделена на новодојдената вработена - Мередит Џонсон (Деми Мур) со која тој пред повеќе години, имал страстна афера. Уште на првиот работен ден, таа го кани Том во нејзината канцеларија на ,,состанок'' и се обидува да го заведе. На почеток Том нема ништо против нејзините обиди, но на крајот смета дека работите отишле предалеку и заминува. Наредното утро Мередит го обвинува Том за сексуално малтретирање, а тој сфаќа дека цела таа замка била само завера и дел од планот за тој да биде избркан од компанијата. Знаејќи дека е во право, со поддршка од својата сопруга, Том поднесува противтужба борејќи се да си ги спаси бракот и кариерата, во што на крајот успева.

Интересно, постаро филмче - Деми Мур одлична, како типична бед ес женска, која од секоја можна ситуација го влече максимумот... Ова е еден од ретките филмови каде Мајкл Даглас глуми наивен и смотан, но како и секогаш - маестрален во својата глума.

Приказната не е кој знае што, но поради тоа што и двајцата ми се едни од омилените актери и уживав додека ги гледав млади и убави, оценка 7/10.

На IthoughtIwasAnAllien, Annath и mims-89 им се допаѓа ова.
  19. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167

Cheaper by the dozen (има два дела, едниот е од 2003та, вториот 2005та)

Ги препорачувам и двата дела :) Многу релаксирачки, фамилијарен, смешен филм. Не знам како не сум ги гледала до сега. Се работи за маж и жена (Steve Martin & Bonnie Hunt) кои имаат 12 деца и целата приказна се врти околу нивните случки и незгоди дома.

Во првиот дел, жената оди на пат и го остава мажот дома да ги чува сите и плус се селат во нов град заради неговата работа. А во вториот дел одат сите на викенд покрај езеро, каде што ќе се сретне со негов познаник со кој порано постојано се натпреварувале, па дури и во број на деца.. :D

Пак ќе повторам - доста релаксирачки и интересен, а исто така има и многу познати глумци - Hillary Duff, Piper Perabo, Ashton Kutcher - во првиот дел, а во вториот и Carmen Electra, Taylor Lautner (типот со косите очи од Twilight), Eugene Levy (таткото од American Pie), Jamie King (Lemon од Hart of Dixie)...

На Anabelle.Amorette и mims-89 им се допаѓа ова.
  20. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    13.903
    Fifty Shades of Grey

Значи, нема рецензија зашто сите го знаеме филмов. Не знам шо толку се разочараа луѓево, всушност не знам што очекуваа? Ова е драма, романса, еротика....и што може да очекуваат од таков филм. Според мене е ОК, глумата на Jamie Dornan и Dakota Johnson ми се допадна, се постигна ефектот што сакаше да се постигне (башка има поучни работи во филмот :D ).....И тоа е од мене во однос на овој филм, кој сака ромаси - да го гледа слободно, а кој смета дека не знам што ќе се случува во филмов, ич нека не го гледа. Од мене 9/10.

На Elissa му/ѝ се допаѓа ова.