Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    867
    Допаѓања:
    5.714
    "About time"

About-Time-UK-Quad-Poster.jpg

Втор пат го гледам филмов, и ќе го гледам уште 100 пати пошто вреди. (y)
    Филм што ќе ви ја стопли душата, на моменти и ќе ве насмее, а верувам дека повеќето и ќе ги трогне.
    Се работи за еден млад дечко што се обидува да си најде девојка и да се вљуби, но не му оди така лесно.
    На своја 21 година дознава дека може да патува назад во времето, и во тој момент целиот живот му се менува...
    Филмов е преПРЕубав, не сакам тука да го раскажам цел бидејќи може има некој што не го гледал, го преппорачувам на сите без разлика каков жанр ви е омилен!
    Филм со силна порака! :inlove:

На crimson, Westlife, One.Moment и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.118
    Допаѓања:
    163.745
    Love, Rosie (2014)
    Романтична приказна базирана на романот на Сесилија Ахерн, Where Rainbows End. Се работи за љубовта меѓу двајца долгогодишни пријатели, Роузи и Алекс, која победува и покрај околностите и низата погрешни избори поради кои со години им се разидуваат патиштата...
    Книгата ми е меѓу омилените, а адаптацијата ми се допадна, изборот на глумци е одличен.
    Симпатично филмче кое на моменти ќе те насмее, но и разнежни... Топло препорачувам, 10/10 :inlove:

На crimson, rainbowec, Hipica и 2 други им се допаѓа ова.
  3. auroraa

auroraa Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    843
    The Boy Next Door 3/10
    Туку што разведена жена има кратка афера со младиот комшија која ќе и донесе големи проблеми..

Очекував многу повеќе од филмот и со нетрпение го чекав да излезе но тотално се разочарав.

4. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.828
    Допаѓања:
    25.569
    Laid to rest 2: ChromeSkull
    Све што напишав дека му фалеше на првиот дел, во вториов е поправено.
    Многу интересен.
    Има потенцијал овде за филмска франшиза, у стилот на Friday The 13th, Halloween и сличните олд скул слешери.
    (y)

На cooll му/ѝ се допаѓа ова.
  5. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Accidental Love
    Го пуштив највеќе заради Jake Gyllenhaal, ама ептен за нигде беше филмот.
    Многу глупа приказна.

6. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Не не и не! Во никој случај да не го пуштате трејлерот доколку сакате целосно да уживате во оваа мистерија. Ова е пример за трејлер што открива ПРЕМНОГУ, пола од филмот е во 2 минути, всушност целата мистерија, уште како ке заврши да покажале и не мора ни да го гледате. Ако не ми верувате прочитајте во коментарите на јутјуб на горенаведениве "трејлери" што се всушност еден голем спојлер на целиот филм.

Го гледав филмов во друштво и само една од другарките го имаше гледано трејлерот. Многу и беше криво бидејќи и се имаше упропастено целата неизвесност и мистерија.

Значи моја препорака е да не го ни пуштите трејлерот воопшто. Филмов е предобар и ми остана во мисли уште наредни неколку дена. Се работи за еден млад диригент, кој штотуку се вселува во нова куќа. Девојката преку видео снимка му раскинува и исчезнува. 10/10 од мене, премногу ми се допадна и дефинитивно го препорачувам!

Значи дури и фан мејд трејлер има, бидејќи луѓено се револтирале од трејлерите, овој гледајте го бидејќи не открива ништо битно:

На Jordanovska-K, NoellePage, Kom.pot и 3 други им се допаѓа ова.
  7. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    Seven-Pounds-Movie-Quotes.jpg Seven-Pounds-Movie-Quotes.jpg hqdefault.jpg
    A man with a fateful secret embarks on an extraordinary journey of redemption by forever changing the lives of seven strangers.
    Филмот е предобар, не сакам ништо повеќе да откријам од содржината но ви препорачувам на сите ако веќе не сте го гледале да го погледнете. Многу емотивен, вреди да се погледа!

На Jordanovska-K, S.J.Parker и rainbowec им се допаѓа ова.
  8. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Annie 2014
    Филмчето го изгледав и имам чувство дека ќе го изгледам уште 10пати минимум! Филмчето е за секоја возраст, ми се допадна тоа!
    Се работи за девојче кое е без родители и секој ден е со нова надеж.Нејзиниот живот ќе се смени откако ќе го запознае кандидатот за претседател на Америка и исто така ќе се смени и неговиот живот. Мјузикл е филмчето, песните не ми излегуваат од глава и од уста.
    Нема да зажалите што ќе го изгледате!Едноставно девојчето воодушевува со нејзината позитивност,надеж и премногу е слатка!

9. Femini girl

Femini girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    18
    The fifty shades of Grey. Но не ми се допадна толку многу колку што го фалеа, колку што читав по интернетов, мислењата за овај филм беа поделени, имаше и многу лоши критики..Но се на се филмот беше онака...50/50, не беше ништо посебно..

10. macka5

macka5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    307
    If i stay , па како што ми го фалеа другарките , не ми беше до толку добар . Точно Jamie Blackley (Adam) е совршен и се тоа ама неможе еден глумец да го носи цел филм. Според мене 7.5/10

11. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.080
    Допаѓања:
    10.800
    La cara oculta
    Многу добро филмче , ама крајот ме разочара па затоа 9/10 му давам. @Ann.94 и мене многу ми беше криво што го изгледав трејлерот , ама секогаш пуштам пред да гледам некој филм . :(

На Ann.94 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Баш штета. Не ми е јасно како може да прават вакви трејлери бе, штета е за филмот. И јас секогаш гледам, ама сега по препорака на другарката што го имаше гледано среќа не го пуштив :D

На cooll му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Петре Прличко

Петре Прличко Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    387
    photo.jpg

Ремек дело од цртан филм, ремек дело. Колку едноставна приказна, а колку длабока, убава, додирна. Да не зборувам за визуелизација, ефекти, изговор, музика. Филмот би го нарекол едноставна перфекција.

На Jeny му/ѝ се допаѓа ова.
  14. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    3.641
    We need to talk about Kevin.

Старо филмче. Онака интересно, напнато, психолошко би рекла јас. Станува збор за лошо дете Кевин.Кога велам лошо дете, мислам на проклето во овој случај.Ја мрази мајка си од дното на душата, целосно без причина.Кога ќе порасне, татко му ќе му купи стрели и ќе стане најдобар.Благодарение на него, нејзината сестра ќе остане без око а голем број на луѓе ќе го загубат животот, пак...благодарение на Кевин. И после се, мајка си е мајка, му пружи безусловна љубов.

15. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.968
    Home Sweet Hell (2015)
    Станува збор за комедија во која ретко нешто ми беше смешно, значи сепак драма.Интересен е, Дон е маж кој е осудуван за се што прави од својата жена која на почеток можеш да увидиш дека е психопат. Таа има тетратка, во која ги запишува целите во животот и има планер за се, дури и за секс, со посебно времетраење. Но, заради нејзинот планер, и реткиот сексуален досаден живот, а мажот си има свои потреби Дон ја изневерува со нововработената Моли и тогаш следуваат зачините во драмава. 9/10

На One.Moment му/ѝ се допаѓа ова.
  16. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011

Mене овој филм ми е во ТОП 10. Гледан ми е уште откако излезе и се надевав и уште чекам втор дел, мислам дека би требало да има некако ми завршува не логично. Во секој случај се согласувам со оцената што си ја дала :)

На redheaded, NoellePage и Ann.94 им се допаѓа ова.
  17. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.828
    Допаѓања:
    25.569
    Afflicted
    Повторно found-footage филм, се изнагледав вакви изминатава година.
    Овој е доста солиден, иако е found-footage, снимката му е ептен квалитетна и приказната е прилично интересна.
    Двајца пријатели одат на патување низ светот и едниот од нив двајца почнува да се однесува чудно и да му се случуваат несекојдневни промени на телото, после помината ноќ со една мистериозна девојка...
    Супер филмче, држи во неизвесност и не е досаден, иако приказната е прилично предвидлива.

На imorena му/ѝ се допаѓа ова.
  18. orchid28

orchid28 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    156
    Fifty Shades Of Grey

Пред да го гледам филмов бев малце скептична со оглед на тие неколку негативни критики што ги слушнав, иако ја обожавам книгата...но искрено мене филмот ми се допадна :lol:
    Не знам...под еротската површина на филмов јас најдов една голема психологија и Кристијан ме фасцинираше со сите негови нијанси на "заебаност"....фактот колку човек може да се промени или макар да посака да се промени пореди љубената личност...
    Мене филмот ми беше супер, иако книгата е сепак многу подобра. Опфатено е се што треба и има добра приказна само глумицата ми беше малце здрвена, онака спора...али се на се немам некоја голема критика

8/10

На crazylady и Elissa им се допаѓа ова.
  19. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.661
    Допаѓања:
    29.393
    I am Legend(2007)
    Филмот започнува со интервју на докторка, која смета дека го открила лекот за убивање на канцерогени клетки и смета дека го пронашла спасот на човештвото, но со сплет на околности се се менува, и светот никогаш повеќе нема да биде ист.Вил Смит е одличен, навистина е легендарен во филмов.Иако втор пат го гледам филмов, приказната ми беше интересна и возбудлива.И го ставам во категорија на must-watch.

20. ArmaniCode

ArmaniCode Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.163
    50 Shades of Gray
    Knigite gi procitav 3 pati I ocekuvav mnogu poveke od filmot. Mnogu raboti ne bea opfateni sto mislam deka se znacajni, I vo filmot mnogu situacii se napraveni komicni, vo knigata nema komedija voopsto, naprotiv mnogu e seriozna. I nekako se razocarav, no se nadevam ke se popravat vo narednite 2 dela

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.