Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. imorena

imorena Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    3.457
    91XUsrIm4+L._SL1500_.jpg
    Apartment 1303
    Филмот е преполн со клишеа од азиските хорори - мистериозни мртви лица со долги коси, мали страшни девојчиња, постојано крцкање од нигде никаде на кои со текот на времето сите станавме имуни.

Последна измена: 11 јули 2015
    На Oleeenka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.117
    Допаѓања:
    163.739
    Аnna (Mindscape) (2013)
    Детективот Џон, кој е посебно обучуван и има способност да навлезе во меморијата на луѓето, е ангажиран на случајот на 16-годишната Ана. На почетокот случајот изгледа навидум лесен, но со секоја нова сесија тој сè повеќе навлегува во нејзината мрачна страна - нејзините трауми од детството и проблемите на училиште...
    Одличен психолошки трилер, мене ми го задржа вниманието до крај и не можев со сигурност да погодам дали навистина го манипулира и е социопат, или само има психолошки трауми и неправедно сакаат да ја затворат во институција. 9/10

На sikica7, Chimera, Oleeenka и 3 други им се допаѓа ова.
  3. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.035
    Допаѓања:
    33.974
    Focus (2015)

Многу добар филм. Искрено, се изненадив кога на IMDb има оценка 6.6/10. За мене овој филм е чиста 10ка. Го обожавам Вил Смит.

На Oleeenka, simonna.a, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    SPY
    - интересна акција комедија, кога агентите од ЦИА се пуштаат да работат на терен. Посебно добра оти моите најомилени двајца глумци глумат, Статхам и Џед Лоу

На Jordanovska-K и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  5. Elichka

Elichka Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    545
    The Longest Ride (2015)

Само што завршив со филмов, па поради оставените позитивни впечатоци решив да напишам рецензија.
    Прво, филмот има интересна приказна, не е досаден, не се одолговлекува иако нема некој посебен заплет. Романтичен лесен филм за одморање на мозокот, но во никој случај здодевен. Вметнати се две приказни, испреплетени низ невообичаен начин, две љубови во различно време. Имаме доста информации за тоа како љубовта се одвивала во минатото и каков бил животот на младите тогаш. Поентата да се прикаже колку може човек да засака друга личност и да го посвети цел живот за да ја гледа нејзината насмевка е многу силна. Приказната покажува дека љубовта не е себична, љубовта не се плаши, љубовта е многу вредна.
    Дефинитивно препорачувам да му дадете шанса до крајот, има детал кој што не го откривам а вреди да го видите.

She had great eyes for talent, but I only had eyes for her.

As your father used to say, we shared the longest ride together, this thing called life, and mine has been filled with joy because of you.

На Oleeenka, Ivy89, SimonaTino и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.368
    download.jpg

Сличен на Shutter Island , добар, прекрасна глума, Не знам што сум чекала до сега за да го изгледам. Совршен . 10ка од мене . Гледајте го

На sikica7, male, SV1911 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.013
    Допаѓања:
    68.366
    The True Cost (2015) - http://www.imdb.com/title/tt3162938/?ref_=nv_sr_1

Станува збор за документарен филм кој раскажува за цената на модната индустрија, влијанието на истата врз нас како потрошувачи, врз луѓето од т.н. Third World Countries и на планетата како цело (почва, вода и воздух). Филмов ме остави со подзината уста и со солзи во очите.
    Никогаш не сум се запрашала во какви услови работат текстилните работници, но од денес благодарение на филмов имам барем мала представа за тоа низ какви тотрури поминуваат овие луѓе, од кои голем дел умираат што при несреќи на работа, а што како резултат на страшни болести бидејќи материјалите се кои доаѓаат во контакт се хемиски обработени и високо токсични.
    Филмов е многу поучен и корисен за сите. Живееме во време кога се смета за нормално да се облече една маица два пати и да се џитне потоа, во време кога плакарите ни се преполни со облека а сепак немаме ништо да облечеме. Не е ок.
    Денес сфатив која е вистинската цена и не сакам да бидам причина за толку многу страдања.

Линк од сајотот на филмот преку кој може да се научи повеќе за оваа проблематика: http://truecostmovie.com/about/.

На prettyliar и Jordanovska-K им се допаѓа ова.
  8. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.013
    Допаѓања:
    68.366
    Го гледав филмов баш поради препораките во темава и до некаде беше интересен, ама во втората половина ми стана јасно кој кого манипулира и се разочарав, очекував подобро и помистериозно скоцкана содржина.

9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    100.719
    Magic Mike XXL
    MV5BNDMyODU3ODk3Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwNDc1ODkwNjE@._V1_SX214_AL_.jpg
    Ох,што да кажам за филмов?Филм во кој младиот Адам не може да најде работа и случајно влетува во стриптиз клуб каде главни актери се мажи.Детево добива пари,се губи лута за на крај несфатливо се скраси.:^)
    Мислам филмов нема ништо квалитетно освем огромна доза на тестостерон и фантастична игра на стриперите,која признавам многу се разликува од онаа на која сум била.:D
    Само и заради само убавите машки тела филмов вреди да се погледне.Не очекувајте глума,емоции и такви работи.
    6/10

На sikica7, Oleeenka и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  10. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.013
    Допаѓања:
    68.366
    Fracture (2007) - http://www.imdb.com/title/tt0488120/?ref_=fn_al_tt_1
    Филмов е еден од оние кои успеваат да ја задржат мистеријата до крај, а при тоа да не бидат премногу крвави. На imdb е под категориите crime/drama/mystery но според мене беше и психолошки трилер.
    Интересна содржина, одлично сработени улоги, поготово од страна на Антони Хопкинс - инзвореден глумец!
    6.8/10 од мене.

На Jordanovska-K и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  11. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.463
    Допаѓања:
    33.401

Најдоброто од мене
    Добро бе Николас,златен Спаркс....добро бе,дали си ти нормален што правиш со книгите и филмовите?
    Знаеш како да погодиш в срце да ми се врежува секоја твоја книга и филм?Во буквална смисла најдоброто од мене.Да.Ти си гение,ти симнувам капа бре мајсторе:bow:
    Филмот е малце изменет за разлика од книгата,но мене и филмот и книгата ме оставаат: :o
    И во двете,исто завршува...Значи добар филм..кое добар..еден од најјаките на Спаркс.Тие што се обожаватели на Спаркс или на љубовните филмчиња обавезно да го погледнете овој!
    И секако,најновиот филм да го погледнете The Longest Ride;)

На only44you, x-MajaEsposito-x, tirkenbal и 3 други им се допаѓа ова.
  12. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.035
    Допаѓања:
    33.974
    The longest ride (2015)
    Што да кажам? Николас Спаркс никогаш не ме разочарува. Многу добар филм, како и сите негови.
    Многу лесно филмче, кое ќе ти го одмори мозочето, а и исто така има и многу добра порака. :)
    10/10.

На only44you, joy1, SimonaTino и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.762
    Допаѓања:
    4.601
    http://www.imdb.com/title/tt2273657/ True story Мене многу ме бендиса.Сакам вакви филмови што те тераат да размислуваш,тој ли е не е ли тој убиевот.Се работи за обвинет човек за убиство на жената и труте деца...не го откривам цел.

14. Moonstone.17

Moonstone.17 Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2013
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    1.862
    Mythica: A Quest for Heroes (2015)
    Цел филм ми беше толку без врска, што прво што ми падна на памет е дека авторката на филмов (Anne K. Black) го напишала во стил „еј, ама ми е досадно, дај си направиме филм, јас имам двајца другари да глумат, ти најди уште три другарки и ќе снимаме“. Буквално. Цел филм пет ликови, глума ужас, избор на актери уште побетер. Ако сте љубители на митологија, или фантазија, не го препорачувам филмов. Всушност, на никој не го препорачувам!
    Филмов дури има и втор дел, ќе го изгледам да се разочарам уште толку. (facepalm)
    Оценка од IMDb: 4.7/10
    Од мене: 2/10
    2, колку да не е 1. :rofl:

15. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.463
    Допаѓања:
    33.401
    TMNT-Teenage Mutant Ninja Turtles
    Кога бев мала многи ги сакав,фактички обожавав нинџа желките.И секогаш трчав кога ќе ми завршеа часовите од училиште и задишана влегував дома одма вклучувајќи го телевизорот да не пропуштам некоја епизода од мив.Имаше порано и едно списание се викаше Оправдано Присутни.И секогаш кога ќе даваа гратис цеде од нинџа желките јас го купував.И секогаш си ги пуштав на дивиди и си ги гледав без разлика дали сум ги гледала тие епизоди на ТВ или не.Значи толку многу ги обожавав.И сега излезе прејак филм за нив,минатата година поточно,и никој не сакаше со мене да дојди на филмот.Па ете сега си го најдов на лаптопот,фактички на попкорнтајм страната.
    Пак и пак нинџа желките победија и Сплинтер се спаси.Можеби звучам детинесто,но филмот е прејак.Во него глуми и Меган Фокс.
    Оценка?
    Не мора да кажувам.Чиста десетка!:bow::clap::ninja:

16. tockaAa.

tockaAa. Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2015
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    256
    the-wedding-ringer.34331.jpg предобро филмче! чиста 10ка.

На ubavica25 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bella^4ever

Bella^4ever Нов член

Се зачлени на:
    19 јануари 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Confessions of a shopaholic- Мене ми се допадна :inlove:

18. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Inception
    Ремек дело од филм. Стварно предобар, полн со заплети.
    Кога го гледаш филмот не можеш да го пуштиш мозокот на пасење, туку мора постојано да го следиш секој детал и да внимаваш на секоја реченица.
    Не е баш лесен за сфаќање, првите 10тина минути скоро и ништо не се сфаќа ама после :rock:
    Вреди да се одвојат 2 саати за ваков филм.
    http://www.imdb.com/title/tt1375666/

А за крајот вие сами одлучувате дали ќе биде среќен или тажен....Нолан ве остава да си фантазирате и да си направите свој завршеток...

На SV1911 и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  19. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.035
    Допаѓања:
    33.974
    Max (2015)
    Искрено, повеќе го гледав затоа што сум голем љубител на кучиња. ^_^ Но, филмчето не е лошо. Може малце да ви стане досаден бидејќи не се случуваат многу работи. Многу некако ми е брзо дејството. Сепак, во целина, добро филмче.
    7/10

Ted 2 (2015)
    Веќе знаев за што станува збор за филмот, треилерот кажа се. Убава замисла имале, но мене ми беше малце досаден. Само интересно ми беше кога беа во судот. :rofl: Првиот дел беше подобар.
    6/10

20. Arabella

Arabella Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2013
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    79
    MV5BMTQ1OTU0ODcxMV5BMl5BanBnXkFtZTcwOTMxNTUwOA@@._V1_SX640_SY720_.jpg
    Ted
    Си викам штом има втор дел, мора првиот да бил добар. Се разочарав најискрено. Овој главниов ми е многу одвратен, а и мечево лошо. 1/10
    Тешко дека ќе го гледам вториот дел.

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.