Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Dear John
    Доказ дека љубовта ги поминува сите граници, без разлика колкава е далечината.

По незнам кој пат 10/10

На LittlePinky, simonna.a и Someonespecial им се допаѓа ова.
  2. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Предобар филм навистина ! Крајот ме остави без зборови. Го препорачувам на сите љубители на психолошки трилери :)

На MayDiamonds, Mishela и rainbowec им се допаѓа ова.
  3. littlevampire

littlevampire Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    699
    The Duff оо прејак филм :inlove::inlove::inlove:
    1-10/10 :l:

4. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Carrie horor no ne e bas onoj horor sto go znam da gledas i da skokas od strav :D no nekako na kraj me razocara ne bese ona sto ocekuvav,jas go gledav msm vo novo izdanie podocna vidov ima us 2no stara snimka. 1-10/8,5

5. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    La cara oculta од препорачаните на Мишела
    Филмот е чудо... колку ние жените сме спремни да правиме глупости за да видиме дали момчето со кое сме навистина не сака ? Дали еден таков тест е опасен по живот ? Во случајот во филмот премногу. Премногу интересен и многу возбудлив. Јас немам зборови... толку добар филм одамна не сум гледала. Исто така многу поучен. Да беше ова вистинска приказна не знам како некој би живеел со толкава грижа на совест.
    Фала ти @Mishella :l:

На buba4e89, Someonespecial, Mishela и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.368

Нема некој што го изгледал филмов, а останал рамнодушен на останатите препораки кои ги дава IMDB, слични на истиот (y)

На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.368
    Драма, за една млада мајка на која и е дијагностициран рак . Одлучува да не му соопшти за тоа на блиските и продолжува да ги живее последните месеци од нејзиниот живот како што сака.... Прави нотес со работи кои сака да ги направи пред да умре .

Од мене и од IMDB 7.6

\ 600full-my-life-without-me-poster.jpg

На kajl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    151
    Се зборува за фризерка која после добивање од мајка си стара бројаница,на телото има стигми..Пријателите мислат дека полудува,како и докторите,кои веруваат дека самата се повредува.Се појавува свештеник кој долго време го очекува,тој се обидува да и помогне на секој начин,а таа полека се заљубува во него. :)

9. XqueenX

XqueenX Активен член

Се зачлени на:
    3 август 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    36
    Кога би ви останало само 1000 зборови кои можете да ги кажете до смрта,како би ги искористиле?Тоа е она што Dzek Makol (Edi Marfi), себичен,зборлив книжевен агент мора да научи-да живи без зборови.
    ..Еден од моите омилени филмови,обично го гледам кога ќе почнам многу да зборувам,мора да го гледате доста поучен филм :)

Прикачени фајлови:

• 1000words.jpg
      1000words.jpg
      Големина на фајлот:
      24 KB
      Прегледи:
      42
    На rainbowec и One.Moment им се допаѓа ова.
  10. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    3.641
    Dessert Dancer
    Прекрасна приказна за луѓето кои се ограничени со слобода и мораат да трпат политички тортури и угнетувања а сепак да не се откажуваат од страстите и она што навистина го сакаат без разлика дали е забрането. Станува збор за дечко кој уште од почетокот се заљубува во танцот но секако Иранската држава тоа го смета за грев па така го забранува јавниот настап и танцувањето. Мене приказната ми делуваше многу топла и искрена иако имаше и здодевни моменти.
    7/10

The Road Within
    Уште една топла приказна за луѓето и децата кои се ментално па и физички поинакви па прегазени од случувањата и околината. Приказната започнува со еден тинејџер кој после смртта на неговата мајка оди да живее во клиника затоа што неговиот татко е премногу зафатен да се грижи за синот со редок синдром.Таму се среќава со повеќе пријатели кои заедно ќе тргнат на пат за Калифорнија да му ја исполнат последната желба на скоро починатата мајка. Никој не треба и не смее да се чувствува неспособен.
    8/10

Mean Girls
    Типично старо тинејџерско филмче кое конечно успеав да го гледам. Според мене еден од подобрите тинејџерски филмчиња со добра смисла и порака. Се работи за штотуку новата ученичка која се приклучува кон група девојки со цел да ги разоткрие нивните злобни планови и да ја промени ситуацијата се додека не остане под контрола.
    8/10

11. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.137
    Допаѓања:
    67.280
    Trainwreck

Не ми се допадна нешто посебно филмов. Ејми ме нервира, некако антипатична ми е, изнасилена. Немаше некои смешни моменти, повеќе чудни и непријатни ситуации. Ама смешни не беа. И предолго трае, 2 саати, а ништо посебно не се случува, само една развлечена и неуспешно изреализирана љубовна комедија. Никаква хемија меѓу главните актери и недоволно разработена љубовна приказна.

12. PiaMia

PiaMia Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2015
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    626
    Hachi: A Dog's Tale
    Вистинска приказна за кучето Хачи кое ќе биде пронајдено од еден професор (Richard Gere). Во филмот е прикажана нераскинливата љубов и врска помеѓу куче и сопственик. Предобар филм, го препорачувам(y)
    10/10

На sikica7, Wahnsinn и only44you им се допаѓа ова.
  13. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Spy (2015)

Го гледав трејлерот и имав големи очекувања за филмов, и не се разочарав. Одамна некој филм ми се нема допаднато толку многу.

Мелиса е интересна како и секогаш. А, Џејсон Статам е смешки.
    "Not the car, I was on fire!" :rofl:
    Џуд Ло е :inlove:.
    Интересен филм, кој дефинитивно оди на листата на омилени филмови, со оглед на тоа што веќе го гледав два пати, во рок од неколку дена. :$
    На крајот очекував Сузан и Бредли да бидат заедно, а не да заврши со Рик.
    10/10

И омилениот момент од филмот.(покрај оној кога ја отвори вратата, го удри човекот и кажа: Oh dear, did i forget to knock?. Не можам да најдам гиф.)
    anigif_original-grid-image-21452-1421165881-14.gif

На LittlePinky, Someonespecial и One.Moment им се допаѓа ова.
  14. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909

Ovoj go gledav vecerva na triler ubav mi se vide no e e nes posebno :x

15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.329
    Clueless 10/10
    download.jpg

Искрено добро тинејџерско филмче, се работи за Шер која е богаташка, а мајка и починала кога е бебе. И после има разни случки во средно школо, со момчиња, типичен тинејџерски филм. :)

На kjukli, LittlePinky, prettyliar и 3 други им се допаѓа ова.
  16. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.374
    The Internship
    Филмчето беше со Овен Нилсон и Винс.Значи се работи за едни двајца кои се трудат да најдат што подобра работа за некако да успеат во таканаречениот американски сон,па дојдоа до идеја да пробаат во гугл,иако немаат многу познавање од компјутери којзнае колку,ама вреди да се проба,така?За гугл се работи мислам.И така си направија една интересна група со интересни луѓенца во неа и на крајот баш нивната група победи и цела група доби работа во Гугл,со полно работно време,трајна.Има интересни делови,премногу мислам...филмот е од тип на комедија,се разбира Овен Нилсон е тука да ја насмее публиката како што треба.
    Препорачувам ;)

На SV1911, LittlePinky, the.vampire.girl и 2 други им се допаѓа ова.
  17. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Сакав да гледам некој филм без потпис на Холивуд, па избрав Европски филмови. И не погрешив. :)
    Дефинитивно ги препорачувам.

Kandidaten (2008 )
    IMDB: 6.3/10
    Моја оценка: 8/10

Дански филм, драма со крај по мој вкус. Таман помислив дека типот го предаде татко му, но дојде одличен пресврт во настаните.
    Интересен избор на глумци, а уште поинтересна режија.
    Се на се, филмот беше добар, ми го задржа вниманието, траеше околу 90 минути, без нелогичности, без фантазии и нереално сценарио.

The Guvnors (2014)
    IMDB: 5.7/10
    Моја оценка: 6/10

Интересна приказна, трилер. Станува збор за насилство, конфликт на две генерации на кланови.
    Дејството е сместено во Лондон. Мора да признаам дека баш интересно ми звучи "british english". Главниот актер ми е нова симпатија меѓу актерите, типот е ептен, ептен секси.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    TED 2
    9/10
    Ако сакате да се смеете ова е вистинскиот филм за вас.

Го изгледав и јас 10/10

19. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.117
    Допаѓања:
    163.739
    Love, Pain & Vice Versa (Violanchelo) [2008]
    Mind = blown! :x Ме привлекоа рецензиите од темава за шпанскиве филмови, а меѓу предлозите на @Mishela трејлерот за овој филм највеќе ми фати око и навистина не зажалив.
    Се работи за успешната архитектка Консуело, која е вљубена во непознат човек кој се појавува подолго време во нејзините соништа, и нејзината потрага по истиот. За понатака - погледнете сами, сè друго би било спојлери и откривање на заплетите во приказната :lol:
    Мрачно - интригантен, далеку од романтиката што ја навестува почетокот и со приказна испреплетена меѓу соновите и реалноста... со еден збор - фантастичен! Од имдб гледам има 6.5, од мене би дала чиста 10ка. :bow:
    Го препорачувам на сите љубители на мистерии, а мене наредните денови на ред ми следат сите останати слични филмови од листата препорачани. :D

На kjukli, Bruinete, Tiki-lolipop и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.330
    Допаѓања:
    29.148
    Angels and demons (2009)

Многу луѓе ми кажаа дека е многу поразличен од книгата и многу делови се изоставени, но сепак решив да го гледам. Само не ми е јасно, зошто толку да го менуваат, не само овој, туку сите филмови направени според книги? Зошто, има некое правило, можеби граница до каде смеат да одат? Јас би го направила комплетно ист како книгата, секако, стојам на тоа дека како што го напишал писателот е најдобрата варијанта. Сепак, ми се допадна како е направен филмот, Том Хенкс ми е совршен за Лендгон, и овојпат добро си ја заврши работата. Само што на ИМДб прочитав дека филмската верзија за Загубениот симбол е одложена, прво за Инферно ќе снимале. Исто така, самиот Ден Браун ќе го пишувал сценариото. ^_^ Значи нема да е до толку утнат. Му давам 8 поради многуте измени, инаку би добил повисока оценка. :wasntme:

Dear John (2010)

Полека полека си ги упропастувам книгите на Николас Спаркс со тоа што им ги гледам филмовите, а во план ми беа да ги читам. :( Покрај тоа, филмов ми беше така-така, и тоа поради Ченинг Тетум кој не ми е омилен. Сепак, Аманда ми е слатка. :D И интересна приказна, тажна секако, ептен ми беше жал кога таткото на Џон умре. Му дадов 8 бидејќи малку ми беше развлечен, не знам што е со филмовите базирани на Спаркс, многу ми се развлечени. :wasntme:

Следен ќе ми биде тој што Спецка го коментирала над мене. И имам големи очекувања. 8-|

На honey.11, Lady Phoenix и mileystar им се допаѓа ова.