Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Orphan (2009)

Се работи за семејство кое, откако жената ќе го изгуби нероденото бебе, ќе посвојат 9 годишно девојче од дом по име Естер.

На почетокот е се' толку неверојатно совршено.
    Астер ги освојува, се однесува зрело и со разбирање.
    Но, дали совршенство постои?

Семејството веќе имаше син и ќерка, плус мајката не беше спремна на нов член (па и бивша алкохоличарка).
    Не знам зошто воопшто посвоија дете, па и 9 години со веќе изграден карактер.
    Да немаа дете ќе разберев, вака за пополнување свои празнини не оправдувам.

Од мене оцена 10.

Inside Out (2015)

Дали дека имав преголеми очекувања за филмот (прочитав многу што се расплакале додека го гледале), некако бев малку разочарана.

Во филмот се работи за нашите ЧУВСТВА (буквално :!:).
    Што се случува во нашите глави, каков хаос настанува при секој предизвик и промена во нашиот живот, нашите сеќавања и спомени - се' тоа е опишано преку малата Рајли и Радоста, Тагата, Лутината, Стравот и Одвратноста што се јавуваат заради преселбата во нов град и нов дом.

Замислата беше многу интересна (дури и јас почнав да замислувам што ми се случува кога имам конфликт на чувства, па сите се борат да го превземат управувачот :drunk:), ама некако не беше доволно разработена за да предизвика некои длабоки чувства кај мене (да ме расплака на пример).

Од мене оцена 9.

Daddy's home (2015)

Комедија за очув кој со цела душа се бори за љубовта на децата на неговата жена.
    Таман ќе успее, доаѓа биолошкиот татко на децата и почнува натпревар помеѓу the father и the daddy.

Од мене оцена 9.

На Lady Phoenix и crazylady им се допаѓа ова.
  2. VanOjte

VanOjte Активен член

Се зачлени на:
    5 март 2016
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    7
    НЕПРОФЕСИОНАЛЕЦ

Филмот изобилува со екстра комични сцени. Лик кој е заљубен во англичанка и имаат 9 деца. Купува кревет откако ќе го проба со својата жена. Сеуште го бара својот брат бидејќи како мали биле разделени. По нивната средба работите идаат во скрос друга насока. Започнувааат мисја која има за цел да го спасат светот од смртоносен отров кој ќе биде испуан на светско првенство фудбал во Чиле. Газињата им знаат. Гледајте нема да зажалите.

Следен филм кој ќе се гледа е паднот на лондон.

3. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Dracula Untold-10/10
    Обожавам вакви филмови :D

Принцот на Трансилванија за да ја заштити својата земја и народ, секако својата жена и син од османлиската војска бара помош од вампир кој го наоѓа во пештера.Со помош на крвта на вампирот тој станува како него и тргнува во борба против султанот.

Го препорачувам :)

На Lady Phoenix и SimonaTino им се допаѓа ова.
  4. TheTribe

TheTribe Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2011
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    31
    off topic, како е насловот на англиски?

5. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.521
    Допаѓања:
    27.941
    И мене ме интересира :D

6. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.337
    Допаѓања:
    17.916
    American pie (1999) - од мене оценка 2. по глуп филм не сум гледала.
    Не мора да го опишувам сите го имате гледано сигурно, хахах дури не ми се ни пишува оти очекувањата ми беаа дека е премногу јака комедија, всушност не го ни догледав од што ми беше досаден.

7. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Ant-Man-8/10

Се работи за Скот кои после тешка кражба завршува во затвор.Откако ќе излезе ќе се обиде да најде работа и да заборави на минатото но нема да му успее, па така ограбува една куќа каде пронаоѓа костим со кој добива моќи.Човекот кој го криел костимот ќе го тренира и Скот го чека тешка задача.

Кул филмче за тепање досада :)

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.570
    Carol
    MV5BMjE3Nzk2NTMxMl5BMl5BanBnXkFtZTgwOTk5ODcyODE@._V1_SY264_CR4,0,178,264_AL_.jpg
    Терезa е прoдaвaчкa нa игрaчки вo стoкoвнa куќa,сoнувa дa стaне фoтoгрaфкa и дa имa испoлнет живoт.Oд другa стрaнa е Кaрoл кoјa имa несреќен брaк и се бoри зa стaрaтелствo нa свoјaтa ќеркa.Нo нејзинoтo oднесувaње кoн свoјoт пoл ќе и дoнесе непријaтнoсти вo стaрaтелствoтo.Зa време нa бoжиќните прaзници зaпoчнувa врскa сo млaдaтa Терезa нo вo интерес нa двете стрaни јa прекинувa врскaтa.
    Нa прв пoглед ништo пoсебнo нo Кејт ме фaсцинирa сo женственoстa.
    7/10

На Lady Phoenix, 1209 и Someonespecial им се допаѓа ова.
  9. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.965
    Ако сакате да изгледате добар мистериозен трилер, ви го препорачувам The Loft. :~:
    Интересно филмче, добра глума, те води кон сосема погрешен правец да мислиш- сосема трето завршува, такви филмови обожавам.
    Се зборува за 5 најдобри женети другари, од кои еден е врвен архитект и при изградбата на нова зграда, остава еден апартман за него и неговите другари, кога ќе сакаат да ''забегаат'' да одат таму, без да ги научат нивните жени за скришните афери. Но целава оваа фантазија која ја уживаат се претвара во кошмар. Зошто? Ќе видите сами 8)

На Lady Phoenix, Espadrila, papillonP и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.965
    Бидејќи нашиве филмот The brothers Grimsby го превеле Непрофесионалец , претпоставувам затоа феминката така и го напишала. Го има мислам во Синеплекс уште на репертоар.

На k.frosina и Jordanovska-K им се допаѓа ова.
  11. Olitomboy12

Olitomboy12 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    135
    Дечки имам прашање:Дали некој знае интернет сајт за гледање на серијава:"Аларм за кобра 11" онлајн?
    фала однапред:):l::$

12. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Brooklyn-10/10

Одличен филм.

Ејлиш е млада девојка од мало градче во Ирска.Таа е примерна, добро воспитана, девојка за пример.За викенди работи во продавница за да може да обезбеди средства за семејството.Таа со помош на свештеникот добива виза, престој и работа во САД.По пристигнувањето таа е оставена сама на себе, треба да се снајде на работа, тамошните луѓе и успева да се запише на факултет.Таму го запознава италијанецот Томи кој подоцна ќе стане нејзин сопруг.Поради тажна вест Ејлиш мора да се врати во Ирска.
    Како таа ќе се избори со сопомените од минатото и животот кој ја чека во САД, останува да погледнете вие ;)

Го препорачувам со цело срце :D

На boomsleng и k.frosina им се допаѓа ова.
  13. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.366
    Три дена во септември

Две девојки со слично минато, се сретнуваат случајно во воз. па коваат заеднички план нананана....
    Ирена одлично одглуми, ѕирнете го, не е тиња. :D

304267-filmot-tri-dena-vo-septemvri-so-svetska-premiera-vo-montreal (1).jpg

На Bozica1980, crazylady, Mishela и 4 други им се допаѓа ова.
  14. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.570
    The dressmaker
    MV5BNjQ3Nzk0MDM4M15BMl5BanBnXkFtZTgwMzI5ODA3NjE@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg
    Тили Дунаж се враќа после х години во родното градче од кое била протерана заради убиство на десетгодишно дете.Со враќањето се судира со малограѓанштината и осудивањето од сите.Но нејзиниот талент за шиење и освојува сограќанките претворајќи ги во она што таа сака да бидат.Нејзината убеденост дека е проколната ќе и биде пречка да започне љубовна врска...
    Мене многу ама многу ми се допадна филмов.Кокетира со повеќе жанрови .Малку драма,комедија,романса и трагедија.Прекрасниот напуштен пејсаж на Австралија зачинет со преубав soundtrack.Кејт е прекрасна жена покажана и во вамп улога и во улога на обична жена.А фустаните во филмот кои ги шие и носи Кејт се љубов.
    На моменти се смеев на моменти плачев на филмов.
    8/10

Последна измена: 16 март 2016
    На Lady Phoenix, Sky-butterfly, babyblond и 9 други им се допаѓа ова.
  15. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    @lunicka можеби ќе сум офф топик но сакам да кажам дека прво го изгледав филмот па сега ја читам твојата рецензија за истиот и ќе кажам дека потполно точно си ја прикажала содржината.
    Мене лично многу ми се допадна филмот(гледам дека и со оцени сме близу-јас дадов 10/10)од психолошка и социална гледна точка(професионален деформитет, затоа и се умешав со постов), како се живее во мали места и какво влијание имаат околните врз животите на тие кои живеат таму.
    Како малограѓанштината има огромен удел врз начинот на живеење и како толпата те отфрла доколку не се присоединеш кон истата.Многу,многу има за разглобување и анализирање во филмот, баш затоа и има заслужна 10-ка од мене.
    Препорака и од мене за овој филм.

На Lady Phoenix, Sky-butterfly и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  16. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Јас дури и во СДК пишав за филмов. Од мене има 10/10. Ме изненади, не очекував нешто вака добро од нашиве. Дефинитивно вреди да се гледа. Одлична психолошка приказна.

Туку јас последен Алвин и верверичките 2015 го гледав, рецензија не е потребна. Кој сака слатки, анимирани филмчиња и добро да се расположи и насмее топло препорачувам.

17. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Некој да не знае од тука зошто popcorn програмчето за гледање филмови, не работи?

18. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.654
    Допаѓања:
    4.568
    Требаше на нов сервер да биде , арно ама тие што го направиле ја спукале меѓу себе и програмата згасна , има некои 6 месеци и повеќе како нема updates на филмовите

19. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Не бе работеше убаво до завчера и сега работи, но нема превод на ниту еден филм...

20. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    The Impossible (2012)
    impossible_ver6_xlg__span.jpg

Марија, Хенри и нивните три сина решаваат да ги минат Божиќните празници во одмаралиште во Тајланд.
    Првите два дена е невиден рај. Но утрото после Божиќ, додека уживаат околку базенот во хотелот наеднаш од океанот се издига огромен бран кој за секунда потопува се.
    Очајот, болката, паниката и надежта кои следат и се присутни до крајот на филмот нема да ве остават рамнодушни.

Филмот е базиран на вистински настан, цунамито кое во 2004 година го погоди југоисточниот дел на Азија притоа убивајќи 230.000 луѓе.

Вреди да се изгледа.

Од мене оценка 10/10.

На SimonaTino, Lady Phoenix, Ginger^ и 7 други им се допаѓа ова.