Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.797
    Допаѓања:
    100.519
    Warcraft
    MV5BMjIwNTM0Mzc5MV5BMl5BanBnXkFtZTgwMDk5NDU1ODE@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg
    Мислам зошто си потрошив 2 саата за филмов?Измешана добра и лоша магија,орки и обични луѓе,платонска љубов меѓу различни видови,специјални ефекти до бесвест,маски и обични лица.Мислам не дека филмов е лошо направен,ама е премногу за мене.Нема да посегнам за брзо време по сличен филм од овој жанр.
    6/10

На sikica7 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.797
    Допаѓања:
    100.519
    10 cloverfield lane
    MV5BMjEzMjczOTIxMV5BMl5BanBnXkFtZTgwOTUwMjI3NzE@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg
    Младата Мишел после кавгата со својот дечко доживува сообраќајна несреќа.Винстон ја спасува но и ја затвара во своето засолниште против нуклеарен или било каков напад,убедувајќи ја дека воздухот надвор е заразен и дека тие се можеби единствените преживеани.Мишел решава да побегне а со тоа што ќе се соочи надвор не и паѓа на крај памет.
    Џон Гудман сосема солидно си ја изнесе улогата.Делот во засолништето е до коска напнато,но...ми пречеше според мене што крајните сцени беа многу лошо и неодредено снимени,па останува на тебе сам да си ја склопиш сликата што се случува.
    6/10

На sikica7, tina-63 и Elissa им се допаѓа ова.
  3. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    The Great Gatsby
    upload_2016-6-12_16-36-17.jpeg upload_2016-6-12_16-39-54.jpeg
    Raskos, pari, zabava, epten se vnesov vo prikaskava.
    Inaku ideata dojde od kerkata, vo skolo bilo zadolzitelna kniga za obrabotka, a potoa i filmot go gledale.
    Dojde doma i vika "mama ova kako za tebe".
    I stvarno kako za mene i tie sto bas toa gi voodusevuva.
    5/5

На sikica7, KejtV и elimkd им се допаѓа ова.
  4. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Term life
    Животите на таткото и неговата ќерка се во опасност откако е обвинет за убиство кое не го извршил. Ова е прилика за зближување на семејството.
    dad.jpg

На Acka22, sikica7 и joy1 им се допаѓа ова.
  5. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Infinitely Polar Bear
    Roditeli koj se zateknati vo siuacija koga gi davaat site napori da im ovozmozat na svoite deca ista edukacija kako i tie sto imaat, a pritoa se borat so mentalna bolest, siromastija i rasizmot vo Boston vo 70setite godini.
    Nivni gol bese da funkcionira semejstvoto, a brakot go ostavia zad sebe za nekoe podobro vreme.

5/5

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. pink95

pink95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.352
    Го имам гледано два пати и денес случајно искочи на тв и пак го гледав.
    Се работи за замјотреси,и како ги истражуваат, Целиот град ќе се уништи и ќе потоне во вода.
    Го препорачувам. images.jpg

На buba4e89, Elenota и SimonaTino им се допаѓа ова.
  7. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Carol
    upload_2016-6-20_17-41-32.jpeg
    OD MENE 2/5
    Nekako ic ne me zainteresira.
    Ubava kostimografija. Ke se obidam da go dogledam.

На buba4e89 и sikica7 им се допаѓа ова.
  8. blackpanter

blackpanter Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    6.155
    Now you see me (2013)
    upload_2016-6-24_11-47-28.jpeg
    Се работи за четворица маѓеоничари (илузионисти) кои добиваат тарот карта која ги упатува во еден напуштен стан во Њу Јорк каде наоѓаат информации за некој непознат човек. Една година подоцна четворицата имаат настап во Лас Вегас и се познати под името Four Horsemen. Тие ќе бидат гонети од агенти на ФБИ и интерпол заради трикот кој ќе го направат. Моја оцена 7/10

На Acka22, SimonaTino, One.Moment и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Да се надоврзам на твојот пост а да останам во тек со темата 2 дел го гледав на 17ти, мн појак е јас би ги оценила и 1 и 2 дел 10/10 Типците лудило прават

На SimonaTino, One.Moment и simonna.a им се допаѓа ова.
  10. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Јас изгледа нема да пораснам така ми се гледа.
    Вчера зедов во 12 саато ноќе да гледам Teenage Mutant Turtles(2016) и сега ко панда сум во очите,ненаспана оти гледав желки...
    Иначе овој најнов филм на моите омилени желки од детството прејак беше со Меган Фокс(така беше?) во улога на Април и не ми текнува како се викаше глумецо од Стрела серијата кој во филмот го глумеше Кејси...
    За прв пат нинџа желките излегоа во јавност и луѓето ги видоа,спасија се таму растур направија и накрај добија клучеви од градот Њу Јорк како знак дека го спасија градот.Како си се внесов во филмот,то чудо едно.
    Значи гледајте го филмот ако:
    1.во детството сте купувале списание Оправдано Присутни само за да имате ЦД од цртанот Нинџа желки
    2.кога бевте малечки трчавте што побрзо од училиште само за да ги фатите навреме нинџа желките на А1 ТВ
    3.кога го гледавте првиот филм во 2014 си рековте сакам уште еден да гледам бе
    4.не мора и ништо од наведеното,доволно е само да го погледнете филмот енд ју вил фил лајк а бос
    барем јас така бев,така мислам....
    А да и јас бев на кино за овој филм,абе чиста 10ка ;)
    @lattie @blackpanter

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    The ones below
    - млад брачен пар кој очекува принова се вселува во стан каде што комшиите им се исто брачен пар кој очекува бебенце. Едните од нив се прихопатски настроени. Интересен филм...
    theonesbelow.jpg

12. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    The Conjuring 2
    Слично како и во првиот дел, една фамилија односно мајката со своите деца живее во опседната куќа а подоцна ќе биде опседната и нејзината ќерка. Следува борба и истерување на демоните. Јас од првиот дел бев фасцинирана а овој и така и така.

13. blackpanter

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    6.155
    An education (2009)

Дејствието се одвива во 1961 година, каде 16 годишната Џени се подготвува да се запише на Оксфорд. Таа го запознава Дејвид, кој е шармантен но е постар од неа. Тој ја води на концерти, по ресторани и на слични места, каде што лесно може да манипулира со неа. Родителите на Џени ја оправдуваат нејзината врска со Дејвид, се додека Џени не дознава дека тој бил оженет и има дете. Заслужува внимаие филмчево. 8/10

На boomsleng и Someonespecial им се допаѓа ова.
  14. One.Moment

One.Moment Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    3.545
    The Huntsman: Winter's War (2016)
    Исто како и првиот дел, интересен и забавен за гледање.
    Само мене не ми се поклопуваат баш двата дела, прво Снежана ја немаше воопшто во филмов, а и мислам дека имаше некоја хемија помеѓу ловецов (Ерик) и Снежана а во вториов дел како да не постоело такво нешто.
    Плус ова со снежнава кралица ме потсети многу на Елса од Frozen.
    Среќа одамна го имам гледано првиот дел па овај ми дојде баш онака како сосема нова приказна што мене ми беше симпатична.
    Сценографијата ми се допадна многу а и задоволство ми беше да ги гледам главниве ликови, сите ми имаа специфично убави црти.
    Така да во случајов и баш не ми недостигаше Снежана (Kristen Stewart).
    Добар е за опуштање :)

На buba4e89, Elenota и KejtV им се допаѓа ова.
  15. TheLovelyGirl

TheLovelyGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    50
    Може линк од филмов..или пак каде можам да го најдам?

16. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Kindergarten cop 2
    Интересно филмче акција - комедија,
    -полицаец работи како учител во школо со цел да пронајде еден хард диск со податоци. Секако овде се соочува и со малите ученици со кои ќе стане добар пријател.
    KindergartenCop2.Promotionalposter.png

17. blackpanter

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    6.155
    Shame (2011)

Се работи за 30 годишниот Брендон од Њу Јорк кој навидум има се, но сепак тоа е само неговата надворешност. Тој е зависен од секс, и тоа со непознати луѓе. Честопати плаќа секс, секојдневно мастурбрира, оди до таа граница каде што има односи и со ист пол ( не сакам да навредам никого, да не се свати погрешно ). Неговиот живот ќе го разбранува неговата сестра Сиси која доаѓа да престојува кај него. Таа е емотивно растроена девојка за која Брендон почнува да има чувства.

На boomsleng му/ѝ се допаѓа ова.
  18. KejtV

KejtV Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2015
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    1.011
    Прекрасен филм,романтичен,мјузикл,вреди да се изгледа... :)[​IMG]

19. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    the Choice
    Од сите обожаватели во светот на Николас Спаркс јас сум најненормалната будала.На секоја негова книга,на секој негов филм се црекам плачам пустам све живо и после црвена во очите како панда некоја потечена.
    Плачам корнам и на крај Спаркс не е Спаркс ако не те остави без здив,филмот фала му на Бога,заврши прејако.
    Огромна препорака од мене да го гледате,не можам да кажам што се раскажува бидејќи едноставно гледајќи и читајќи го Спаркс не можеш да кажеш ништо,едноставно остануваш без зборови...нема пред неговото мајсторство.
    Царе,со должна почит
    будалетинка од Македонија
    :bow:

На lunchy, only44you, sikica7 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    The Huntsman: Winter's War

Го обожавам овој жанр на филмови и едноставно ми е уживање да ги гледам.. Абсолутно бев воодуевена од првиот дел, само не ми се допадна изборот на Снежана (Кристен Стујард)..
    Она што највеќе ми се допадна беше улогата Шарлиз Терон како Ровена, буквално рај за очи, од костими, до шминка, круни - ВИСТИНСКО СОВРШЕНСТВО да не може човек да се донасити, му давам оскар на костимографот на филмот. Совршен изборот на лошата кралица..
    Иако овој дел нема некоја голема поврзаност со првиот дел, овој некако иди како две во едно и prequel и sequel на Snow white and the Huntsman..
    Исто премногу ме воодушеви и ликот на Фреја, костимите божествени повторно.. Да заприметив во текот на филмот дека се послужиле со доста инспирација од Frozen i Game of Thrones но воопшто не ми сметаше..
    Одлична приказна, љубовта победува на крајот..
    Лијам Хемсворт одличен во улогата на Ловецот, улогата на Сара воопшто не ми легна.. Актерката ми е антипатична сум ја гледала во неколку филмови и во никој не ми остави впечаток едноставно не ми легнува некако а посебно тука ама ич..
    Не знам зошто Кристен не се појави во овој дел и зошто го одби продолжувањето на улогата, изгледа се псовети на посериозни тематики.. Сепак и колку да не и стоеше улогата на Снежана сепак војната за неа а без нејзино присуство некако немаше смисла..
    Како и да е од мене 7/10 Абсолутно го препорачувам, вреди да се погледне филмот држи внамание цело време.
    И да ја пофалам песната на крајот, ептен заразна и мелодична, ќе ми биде хит долго време. :inlove:

На buba4e89, НаталиЛили, Annath и 2 други им се допаѓа ова.