Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    985
    Допаѓања:
    17.166

Прекрасна историска драма, приказна за една млада еврејка, која на патот на потрагата по својот татко пронаоѓа работа која ја сака, вистинско пријателство, сродна душа. Со почетокот на Втората светска војна принудена е да го напушти Париз, а со тоа и својата љубов. А таму некаде во Америка, го пронаоѓа она што го барала со години - својот татко.

2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    SCREAM 1 2 3 уште 4ката ми остана. Да потенцирам слабо гледам филмови :) Ми текна на франшизава,одамна не сум ја гледала години и години и викам ајде да ги прегледан уште еднаш :) значи КУЛТЕН slasher ФИЛМ,висока 9ка има од мене :) Филмот си има и приказна и се,воошто не е досаден, а да не зборам дека продужетците му се одлични, а реткост е тоа да имаш успешен продолжеток :) јас сум голем фан на Врисок :)

3. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Сега го читам постот и да ти кажам ми се допаѓа објаснувањето.
    Па и не е далеку од реалноста, веќе ни жена, ни дете не се битни, себични сме станале до бесконечност.
    Фала и на тебе, и на @Sky-butterfly, сега ми доби смисла филмот во целост и го препорачувам :).

На Sky-butterfly и Ane-Goki1 им се допаѓа ова.
  4. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    4.559
    @Ane-Goki1 Од филмов има и мини серија излезено на јутуб , еднакво добра е како филмот

http://www.imdb.com/title/tt2401798/?ref_=tt_rec_tt

На Ane-Goki1 и promeneta им се допаѓа ова.
  5. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    14.447
    Before I go to sleep
    Одличен трилер,со непредвидлив крај.Се работи за една жена која преживеала напад односно обид за убиство.Последица од нападот е тоа што секој ден кога ќе се разбуди не се сеќава на ништо.Нејзиниот сопруг секое утро ја потсетува која е.Откако нејзниот случај ќе го превземе познат психолог,таа ќе открие дека вистината е сосема поинаква од она што таа го знае.Топло го препорачувам. 10/10...Главно мото на филмот:Не му верувај на никого...

На Pamela Daisy, Someonespecial, Daydream и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    The fundamentals of caring
    Во филмот се раскажува за момче кое боледува од една ретка болест и неговиот нов негувател кој ќе му го смени животот. Многу интересен филм, испреплетен со смешни моменти и емоции. Препорачувам...

7. Love...music

Love...music Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.298
    Само што го изгледав нешто толку добро немам гледано од одамна секоја препорака за гледање, до крајот на филмот никако неможеш да ја откриеш вистината и со сигурност ќе ве држи пред компјутер до крајот на филмот од мене 10/10

На SeaMermaid му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bucio

bucio Нов член

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    13
    Ghostbusters.

Шашави жени ловат духови, урнебесна комедија.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Love...music

Love...music Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.298
    Annabelle моја оценка 9/10
    Како и секој друг хорор се работи за еден брачен пар којшто очекува дете, мажот и поклонува кукла (Annabelle) на жената и од тогаш запонуваат да се случуваат чудни работи. Воглавно е интересен филмот сите што сакаат хорор филмови ќе им се допадне.

10. Kallina

Kallina Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2016
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    42
    Conjuring 1
    Хорор, добар е, интересен.

Се работи за семејство со неколку деца, се вселуваат во нова куќа, напуштено место. И почнуваат да им се случуваат чудни работи во куќата, часовникот секоја вечер застанува на 03:07, "нешто" ги влече децата по подот. И семејството вика пар демонолози, маж и жена за да истражат и понатаму што ќе се случува е интересното, да не кажувам се.

Прикачени фајлови:

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  11. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.109
    Допаѓања:
    67.000
    Ве замолувам доколку го откривате крајот на некој филм ставете го во спојлер, нема зашто да му се уништува на друг приказната ако сака да го гледа.
    И не ставајте само слика или трејлер, темата е последен гледан филм и кратка рецензија, односно ваше мислење за филмот.

12. Dabria

Dabria Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    1.225
    Inside Out
    Прекрасен анимиран филм кој сметам дека баш секој треба да го погледне, без разлика на возраста. Дури и посакувам да можев да го гледам кога бев во пубертет.
    Моќна порака, интересна тема, големи шанси да го промени вашиот начин на располагање со сопствените емоции. На момент заплакав но тоа сум само јас со својата чувствителност. :D

На buba4e89 и Daydream им се допаѓа ова.
  13. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Абре се пукнав од смеење...солзи да ми течат бре...
    Значи чиста десетка од мене!
    Вака сега накратко во филмот се зборува за неколку мајки и татковци,то ест идни мајки и татковци како се подготвуваат додека да се роди бебето и што да очекуваат.Сето тоа обликувано во комедија.
    Гледајте го :P

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.094
    Јас кога гледам филмови секогаш сум под нивно влијание бар 3-4 дена. Сега изгледав еден кој го сфатив вака:
    "Ако стравот те совладува, храброста секогаш ќе те победи."
    “До звездите и до месечината, само ако веруваш.“
    “Храбро и занесно изборот е твој.“

Тревис е млад човек кој води слободен живот, ветеринар за животни, живее сам. Татко му е исто така ветеринар, сестраму понекогаш му доаѓа во посета и му го јаде сладоледот. Габи е млада студентка која стажира во болницата на својот дечко Рајан, но воедно и ги подготвува испитите на факултетот. Животот на Габи и животот на Тревис се испреплетува кога тие се запознаваат...изборот е нивен.

Впечатокот ми е дека филмот е добар, за емотивците спремете си паломици до вас. Крајот е добар, во моментот посакав некој да ме гушне така вистински.
    Оценка: 8/10.

На Acka22, joy1, honey.11 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.002
    Допаѓања:
    81.342
    Inside Out, конечно му дојде редот и него, одамна го симнав ама сè некако им давав предност на други филмови. :)

Не знам, имам некои измешани чувства откако го изгледав; навистина е така, ниту една емоција не е издвоена да доминира во целост, туку секогаш финалниот продукт „чувство“ е мешавина на среќа и тага и бес и страв и што ли уште не...
    А на крај, секогаш е потребно барем прашинка, за да ти дојде преку глава и да почнеш да се чувствуваш лошо, бескорисно, да сетиш разочараност, осаменост и пак тага.
    И дур се освестиш, гледаш дека брановите те одвеле веќе во длабочините на морето на депре-состојбата, па ако не знаеш како да пливаш, едноставно е - ќе се удавиш кога тогаш.
    Најинтересното е тоа што, никој друг нема да ти помогне онака како што би си помогнал ти самиот.

Поучен филм, вреди да се погледне, иако се согласувам со оценката која ја добил на imbd - 8 и од мене.

На ivimis и ludoto19 им се допаѓа ова.
  16. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Се согласувам. Убава комедија лесна за гледање баш за неработно попладне

На simonna.a му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Punk girl

Punk girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    436
    Star Trek во кино и многу добар филм.

18. Pamela Daisy

Pamela Daisy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    220
    Shutter Island MV5BMTMxMTIyNzMxMV5BMl5BanBnXkFtZTcwOTc4OTI3Mg@@._V1_UY1200_CR83,0,630,1200_AL_.jpg
    Леонардо Дикаприо оди да истражува бегство на жена од психијатриска болница-затвор лоциран на остров од кој е многу тешко да се побегне.Трилер и мистерија до самиот крај ;)

The Skin I Live In
    MV5BMjMwOTYyNDY4NV5BMl5BanBnXkFtZTcwNDI1ODk0Ng@@._V1_UY1200_CR87,0,630,1200_AL_.jpg
    Антонио Бандерас е успешен пластичен хирург кој се обидува, после смртта на сопругата, да најде решение како да се регенерира кожата (да им даде нова кожа на сите оние кои се жртви од изгореници/пожари./несреќи).Но , дали ќе успее во тоа?;)
    WANTED
    Wanted_film_poster.jpg
    James McAvoy работи досадна канцелариска работа и кога мисли дека веќе се му е дојдено преку глава почнуваат нештата да се менуваат.Наеднаш добива многу пари,по смртта на татко му , и покана да ја продолжи работата што тој ја започнал.Дали ќе прифати или не ....;)

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kosmodiks

kosmodiks Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    251
    From Prada to Nada, на почетокот е малку глупав, но понатаму е интересен.

На elimkd, Pamela Daisy и Filiposka им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.150
    Допаѓања:
    259.167
    http://m.imdb.com/title/tt2243260/
    Невообичаен филм за секс проблемите на една двојка. Згоден за гледање во пар :)

На Роберт 7 му/ѝ се допаѓа ова.