Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.215
    Допаѓања:
    21.534
    Филм според вистинска приказна.Самохрана мајка доаѓа дома од работа и не може да го најде нејзиниот син.Полицијата еден ден и се јави и ја извести дека е пронајден па заедно со многу новинари кои ја следеа отиде на железничката станица за да го пречека.Но,момчето кое излезе од возот и тврдеше дека тој е нејзиниот син,всушност беше непознато дете.
    Во главната улога е Анџелина Џоли.
    changeling-poster-800x1185.jpg

На boomsleng, Sky-butterfly, Acka22 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. one_girl

one_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    161
    На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  3. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.917
  4. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    На one_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. one_girl

one_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    161
    Можеби ќе има и втор дел. И јас би го сменила крајот.. да сум на нејзино место, нема да постапам така.

6. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Ako imase do sega ke bese snimen. Ne e bas nov ovaj film

7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.321
    Допаѓања:
    170.983
    На joy1, duffi, Ane-Goki1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Derailed (2005)

Убава приказна поучна пред се Но некако ми дојде она...убиј ги сите и врати се сам. Убаво што беше happy end.
    На кратко маж влегува во авантура со жена и ги напаѓа еден во хотелот. За да не каже на жена му изнудува пари од него кои ги штеделе за ќерката која е болна. На крај дознава дека уствари напаѓачов и оваа од хотелов се заедно и смислено прелажуваат мажи. 8/10

Don't breathe (2016)
    Филмов е навистина да не можиш да дишиш. Незнам дали има некој пишано рецензија јас не пишувам ништо освен дека го препорачувам
    9/10

На Acka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    NUMB (2015)

Четворица луѓе во момент на финансиска криза наоѓаат координати од скриено злато и решаваат да одат по богатството.
    Нивниот план изгледа прелесен, но не рачунаат на јакиот студ и невербата помеѓу нив.
    Иако не се дешава ништо посебно, мене ми беше многу интересен и реален.
    Оцена 10/10.

TELL ME HOW I DIE (2016)

Студенти се затворени во изолирана клиника и на нив треба да се тестира лек кој ја подобрува меморијата и да се утврдат нус ефектите од истиот.
    Наскоро студентите почнуваат да имаат визии за иднината, а во исто време почнуваат и убиствата во клиниката.
    Филмот 90% беше супер, ама крајот некако беше недефиниран и нелогичен.
    Од мене оцена 8/10.

@donna.17, другпат крајот на филмовите го ставај во спојлер, да не им ја расипуваме забавата на другите што не се го гледале филмот ;).

Последна измена: 23 октомври 2016
    На joy1, Anie93, Bender Rodriguez и 2 други им се допаѓа ова.
  11. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    ARQ 2016
    IMG_3819.JPG
    6/10
    Филмот би бил подобар со некои познати актери.
    Заглавени во време и простор Рентон и Хана се борат да ја заштитат машината која обезбедува неограничена енергија и која може да се злоупотреби во војната.

12. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.111
    Допаѓања:
    163.674
    The dreamers (2003)

Океј, штом веќе благо се избрукав спомнувајќи го филмчево во скроз друг контекст, ќе го искоментирам и тука бидејќи можеби не баш најпозитивен, ама секако ми остави силен впечаток... како еден од најбизарните филмови што ги имам гледано. :D

Значи вака... се работи за американскиот студент Метју, кој оди во Париз за време на политичките немири и студентски протести во 1968. Таму љубовта кон филмот ќе го зближи со братот и сестра близнаци, Тео и Изабел. Ова можете да го дознаете од imdb (плус назначен само како драма и романса), а и се насетува од првите 10тина - 20 минути.
    Е сеа, после тие 20тина минути поврзани со кинематографија и уметност, следува сето она што ми предизвика реакција како на Superwoman во улогата на нејзините родители во reaction видеата... :D
    Всушност, близнациве по заминувањето на нивните родители на одмор - го вмешуваат Метју во нивните сексуални игри.

Многу провокативен, бизарен филм со голотија, па и неколку онака disturbing сцени. Според мене, таа интимна слобода меѓу близнаците е као некој екстремен тест за либералноста на умот на гледачите, и стварно е too much... :tmi:
    Но сепак, не можам површно да го оценам бидејќи зад оваа крипи површина имаше длабоки поенти - изолираноста во фантазијата на ваков екстремен начин на главните ликови, потоа политичката страна - прогресивноста, револуцијата сфатена од две гледишта (со дејствување и преку уметност)...
    Изобилува и со прекрасни цитати, а и некако посебна атмосфера со оние филмски секвенци од стари филмови.

Од мене има... 6.5/10.
    И еве го омилениот цитат што ме намами (немојте да се залетувате ако го видите некаде по тамблр/фејсбук :D ) :bow:

На Mariangela, Читател, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  13. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    :lol:
    Буквално исто и јас се заебав за фимов :lol: не е можно...
    Мислев кој знае што е, а тој сосем друго излезе на крај. Еден од побизарните и поморбидни филмови дефинитивно.
    Близнаци брат и сестра, голи си шетаат без срам, сестрата на под легната со овој студенот се клецка а братот до нив си пржи јајца :drunk: Двајцата му се пуштаат на студенот...
    Абе онака ептен да ти е досадно па да му дадеш шанса, инаку... (waiting)

На joy1 и Someonespecial им се допаѓа ова.
  14. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.679
    Те испровоцирал затоа си го гледала.

15. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Многу гледам ,филмаџика сум нема што.

Пред 1 саат го гледав So close .
    Се работи за две сестри,едната е хакерка,другата е професионален убиец, помалата сестра ќе и помага на сестраи преку нејзините хакерски способности за да може сестрае да упадни во корпорација голема и без оружје да го отепа мафијашот ,а како го уби за 5 секунди погледнете сами, предобар филм обавезно во неделата еднаш го гледам, ај реков да не бидам себична да го гледам само за себе ,па еве споделив :D

На Aleksandar1212 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Ех...јас овој го гледав во времето кога немавме интернети по дома и не знаев што е imdb за да прочитам што се дешава. :D случајно го фатив на тв, почна сосема нормално и му дадов шанса, ама верувај ни на крај памет нема да ти текне како ќе се развива понатаму. Додека се дома мајката и таткото се е нормално ама после...:drunk:
    Гледај го и ти па ќе коментираме :D да не ти откривам спојлери....т.е. и јас мислам дека го немам до крај гледано од толку морбидности. Битно добро го памтам...

На Aleksandar1212 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.679
    Го гледав и јас тогаш кога немаше imdb :D
    Инаку се сложувам дека филмот вади и машка и женска психа од такт. :D

На JollyGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mr.Awesome

Mr.Awesome Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    1.653
    Последен филм што гледав Heaven на TV1000 го начекав случајно. Постар филм од 2002, претежно на италијански. Игра Кејт Бланшет. :inlove:
    Рецензија од IMDB
    A woman takes the law into her own hands after police ignore her pleas to arrest the man responsible for her husband's death, and finds herself not only under arrest for murder but falling in love with an officer.
    Моја рецензија
    :~: (y)

и така :)

19. Nellie

Nellie Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    1.327
    И двата се најгледаните мексикански филмови. Мене многу ми се допаднаа, интересни, смешни.

[​IMG] [​IMG]

Последна измена: 26 октомври 2016
  20. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Man Up (2015)
    Една девојка случајно налетува на тип кој што чека друга девојка со која треба да има состанок на слепо. Таа разочарана од се конечно ќе почне да се забавува преправајќи се дека е другата. Интересен романтичен филм.

На Acka22 му/ѝ се допаѓа ова.