A Beautiful Now 2014 ‧ Drama film/Romance ‧ 1h 42m Kolku malku treba stres da se dodade kaj pomalku stabilna licnost. Zivot e, ugore, udole, ako nemas rascisteno so toa mnogu lesno zivotot ke te porazi. Ubav film, dajte mu sansa mozebi ke napravi podobra licnost od vas. 4.2/5
The Accountant Кристијан Волф (Бен Афлек) е математички научник кој што работи како сметководител во еден мал град, но успева да навлезе во сметките на големите компании и оние кои перат и крадат пари. Многу добар филм.
Serbet filmce. Lesno, zabavno i nisto netreba da se otcekuva. 3.8/5 Tv Series Vcera pocnav da gi gledam i bas se odlicni.
* Snowden Биографија, драма, трилер. Вистинит случај за генијалец од 29год кој ја здрма Америка со објавување на доверливи информации од ЦИА, целиот случај завршува пркосејќи на законите Но по завршувањето на филмов ќе ви се створат многу прашања, кој се не гледа, следи, дали имаме приватност 8/10 * The Immigrant Драма, романса. Приказна за имигрантка од Полска за време на војна која бара азил во Америка, се надева на подобар живот за неа и сестра си, но и на двете не им даваат визи, сестра и завршува во болницата за азиланти на 6м па ќе ја депортираат, а таа ќе заврши во рацете на макро, многупати сакајќи да се ослободи се повеќе ќе тоне, а тој е секогаш со ветувањето дека ќе и помогне да ја земе сестра си.... дали двете сестри ќе имаат можност за нов живот во Америка или ќе бидат депортирани во Полска останува да видите.. 7/10 * 10 Cloverfield Lane Драма, мистерија, хорор (иако нема ништо страшно во филмов ). Девојка има сообраќајна несреќа, кога ќе се освести се наоѓа во мрачна просторија со инфузија на рака и на едната нога протеза за да неможе да оди и закачена со лисици. Ќе и биде објаснето дека и го спасиле животот, надвор ги нападнале вонземјани, сега се наоѓа на сигурно во бункер неколку метри под земја.. дали ќе поверува во приказната, дали ќе се спаси или помири останува да видите... Филмов не беше лош се додека не дојде крајот, тој го упропасти целиот филм! 5/10 * Lights Out Хорор. Приказна за Дајана, морбидно девојче кое со медицински експеримент починала, но ја опседнала нејзината најдобра другарка и се реинкарнира преку нејзе, таа низ времето ги елиминира сите оние кои го спречуваат нејзиното постоење, но ќе дојде до момент кога ќе сака да ги повреди и децата на најдобрата другарка... Ако се плашите од темнина НИКАКО не го гледајте филмов! 7/10
http://www.imdb.com/title/tt2140479/ Бен Афлек е сметководител но нелегален и занаетов го научи во затвор има аутизам и неможе да остави нешто недовршено.Како дошол до затвор и што се случува понатаму изгледајте.Могу е добар.
Се согладувам за сноуден многу добар.Другиве ги немам гледано но гледам хорор се повекето не обожавам.
http://www.imdb.com/title/tt1847672/ remainder. Еден од поглупите филмови.Издрогиран некој го правел филмов.
И вториот не е лош За хорори јас си подгледнувам по некој и не ми е страв јас уствари се гледам само не научна фантастика! ^^тој со Бен не сум го гледала, ќе го побарам.
31 Еден од поинтересни хорори во последно време, забавен, напнат, крвав, се` што треба да содржи еден хорор. Група луѓе се наоѓаат заробени во место каде треба да се соочат со неколку различни убијци, а сето тоа е за забава на организаторите на тој "настан". Кој преживее 12 саати е победник. Low budget, хорор верзија на The Hunger Games, истиот концепт.
И јас го изгледав, епа мене ми се допадна, болен филм, крвав, не претерано, имапе хард кор сцени, и дефинитивно по мој вкус е, интересен, режисер е Роб Зомби, режисерот на куќа со 1000 тела, па кој е љубител на ваков калибар може да го погледне
Jason Bourne трилер акциja Филмов го гледав неделата, па дури сега да напишам збор, два. Jaс не сум jас ако не почнам нешто наопаку. Ниту еден друг дел од сериjaлот за Jason Bourne, директно на овоj. Едноставно сакав да гледам некоja акциja и изборот падна на овoj филм Добар филм, доста акциja, на моменти предвидлив дека Борн ке им избега на властите кои го бркаат. Од мене 8/10
Филмов е +18 ! станува збор за дечко и девојка, кои ескпериментираат во сексот, зимаат девојка за 3ка, таа затруднува и тука доаѓа распад на врската,и што после неа за дечкото. Дечкото е во тешка депресија и си евоцира спомени со бившата девојка. Како машко ја преживува загубата на љубовта на неговиот живот.Филмов трае 2 часа, глумата не е нешто најдобра, ама за чудо ми се допадна приказната, барем мене лично. Појма немав дека ќе има реални секс сцени, се фрапирав коа видов хахаах Све о свему од мене има 8/10, не е за сечиј вкус, посебно за оние кои премногу обрнуваат внимание на глумата.Француски филм но зборат на Анлиски.
Филмот има убава драма. Порота од 12 луѓе треба да изврши пресуда за случај кој доколку биде пресуден во корист на обвинителите може да донесе смртна казна. 12 различни перцепции на вистината .... 12 различни констатации . Филмот има одлична глума со која што секој лик е доловен од актерот кој го глуми. Поучната приказна која јас ја извлеков е да се прашуваш доколку нешто не ти е јасно... вреди да се погледне 10*/10 е мојата оценка
Станува збор за поранешен професор на факултет кој е во поодминати години, неправедно обвинет за расистичка навреда. Без да се бори се повлекува од професијата. Се запознава со жена која е многу помлада од него, но со сомнително минато и се впушта во љубовна врска, но не станува збор само за страст, туку и се исповедува за своето минато. Наидува на отпор од околината. Реченица која ми остана в памет беше: Таа не ми е ниту прва љубов, ниту најголема, но едно е сигурно, таа ми е последна љубов.... Одлична приказна базирана според книга, одлична екипа на актери 10/10
Nocturnal animals 7/10 Според најавите очекував многу повеќе од филмот. Сузан е во брак со човек кој нон-стоп патува. Еден ден добива по пошта книга посветена на неа и напишана од нејзиниот поранешен сопруг. Ја чита во осамените ноќи.