Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    upload_2016-12-14_12-19-12.jpeg
    S4; E3
    Si gi obozavam. Koga nemam nisto da gledam se vrakam na moj DA.

2. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    upload_2016-12-14_18-27-30.jpeg
    A Beautiful Now
    2014 ‧ Drama film/Romance ‧ 1h 42m

Kolku malku treba stres da se dodade kaj pomalku stabilna licnost.
    Zivot e, ugore, udole, ako nemas rascisteno so toa mnogu lesno zivotot ke te porazi.

Ubav film, dajte mu sansa mozebi ke napravi podobra licnost od vas.
    4.2/5

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.303
    Допаѓања:
    22.594
    The Accountant
    Кристијан Волф (Бен Афлек) е математички научник кој што работи како сметководител во еден мал град, но успева да навлезе во сметките на големите компании и оние кои перат и крадат пари. Многу добар филм.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  4. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    upload_2016-12-16_10-48-30.jpeg Serbet filmce. Lesno, zabavno i nisto netreba da se otcekuva.
    3.8/5

[​IMG] Tv Series
    Vcera pocnav da gi gledam i bas se odlicni.

На Elissa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.833
    Допаѓања:
    109.162
    * Snowden
    Биографија, драма, трилер. Вистинит случај за генијалец од 29год кој ја здрма Америка со објавување на доверливи информации од ЦИА, целиот случај завршува пркосејќи на законите :clap:
    Но по завршувањето на филмов ќе ви се створат многу прашања, кој се не гледа, следи, дали имаме приватност 8-|
    8/10
    MV5BMTg2MzYzNzgzOF5BMl5BanBnXkFtZTgwOTg4NzQ4OTE@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

* The Immigrant
    Драма, романса. Приказна за имигрантка од Полска за време на војна која бара азил во Америка, се надева на подобар живот за неа и сестра си, но и на двете не им даваат визи, сестра и завршува во болницата за азиланти на 6м па ќе ја депортираат, а таа ќе заврши во рацете на макро, многупати сакајќи да се ослободи се повеќе ќе тоне, а тој е секогаш со ветувањето дека ќе и помогне да ја земе сестра си.... дали двете сестри ќе имаат можност за нов живот во Америка или ќе бидат депортирани во Полска останува да видите..
    7/10
    MV5BNjQ2OTAyNTUzNl5BMl5BanBnXkFtZTgwMTkxNzA2MTE@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

* 10 Cloverfield Lane
    Драма, мистерија, хорор (иако нема ништо страшно во филмов :^)). Девојка има сообраќајна несреќа, кога ќе се освести се наоѓа во мрачна просторија со инфузија на рака и на едната нога протеза за да неможе да оди и закачена со лисици. Ќе и биде објаснето дека и го спасиле животот, надвор ги нападнале вонземјани, сега се наоѓа на сигурно во бункер неколку метри под земја.. дали ќе поверува во приказната, дали ќе се спаси или помири останува да видите...
    Филмов не беше лош се додека не дојде крајот, тој го упропасти целиот филм!
    5/10
    MV5BMjEzMjczOTIxMV5BMl5BanBnXkFtZTgwOTUwMjI3NzE@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

* Lights Out
    Хорор. Приказна за Дајана, морбидно девојче кое со медицински експеримент починала, но ја опседнала нејзината најдобра другарка и се реинкарнира преку нејзе, таа низ времето ги елиминира сите оние кои го спречуваат нејзиното постоење, но ќе дојде до момент кога ќе сака да ги повреди и децата на најдобрата другарка...
    Ако се плашите од темнина НИКАКО не го гледајте филмов!
    7/10
    MV5BMTg1OTkxNDgyMV5BMl5BanBnXkFtZTgwMjEzNTc0ODE@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

На LadyC, Aleksandar1212, Elissa и 2 други им се допаѓа ова.
  6. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.735
    Допаѓања:
    4.590
    http://www.imdb.com/title/tt2140479/ Бен Афлек е сметководител но нелегален и занаетов го научи во затвор има аутизам и неможе да остави нешто недовршено.Како дошол до затвор и што се случува понатаму изгледајте.Могу е добар.

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.735
    Допаѓања:
    4.590
    Се согладувам за сноуден многу добар.Другиве ги немам гледано но гледам хорор се повекето не обожавам.

8. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.735
    Допаѓања:
    4.590
  9. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.833
    Допаѓања:
    109.162
    И вториот не е лош :)

За хорори јас си подгледнувам по некој и не ми е страв :rock: јас уствари се гледам само не научна фантастика!

^^тој со Бен не сум го гледала, ќе го побарам.

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    25.229
    31

Еден од поинтересни хорори во последно време, забавен, напнат, крвав, се` што треба да содржи еден хорор.
    Група луѓе се наоѓаат заробени во место каде треба да се соочат со неколку различни убијци, а сето тоа е за забава на организаторите на тој "настан". Кој преживее 12 саати е победник.
    Low budget, хорор верзија на The Hunger Games, истиот концепт.

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.735
    Допаѓања:
    4.590
    MV5BMTUyODk3ODUyMV5BMl5BanBnXkFtZTgwMDQ4NjI0OTE@._V1_SY264_CR0,0,178,264_AL_.jpg MV5BMTUyODk3ODUyMV5BMl5BanBnXkFtZTgwMDQ4NjI0OTE@._V1_SY264_CR0,0,178,264_AL_.jpg MV5BMTUyODk3ODUyMV5BMl5BanBnXkFtZTgwMDQ4NjI0OTE@._V1_SY264_CR0,0,178,264_AL_.jpg MV5BMTUyODk3ODUyMV5BMl5BanBnXkFtZTgwMDQ4NjI0OTE@._V1_SY264_CR0,0,178,264_AL_.jpg Комедија и многу е добар.

На only44you и toogood им се допаѓа ова.
  12. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    И јас го изгледав, епа мене ми се допадна, болен филм, крвав, не претерано, имапе хард кор сцени, и дефинитивно по мој вкус е, интересен, режисер е Роб Зомби, режисерот на куќа со 1000 тела, па кој е љубител на ваков калибар може да го погледне :)

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Slavicak

Slavicak Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2016
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    606
    Јасс Титаникк го гледавв...Никогаш не сум плачела но на филмооовв солзите сами ми протекоја..:inlove::inlove::inlove: 120.jpg

На marta993, ceca-1 и elimkd им се допаѓа ова.
  14. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.064
    Допаѓања:
    19.679
    jason_bourne_ver3_xlg.jpg
    Jason Bourne трилер акциja
    Филмов го гледав неделата, па дури сега да напишам збор, два.
    Jaс не сум jас ако не почнам нешто наопаку. Ниту еден друг дел од сериjaлот за Jason Bourne, директно на овоj. (facepalm) Едноставно сакав да гледам некоja акциja и изборот падна на овoj филм
    Добар филм, доста акциja, на моменти предвидлив дека Борн ке им избега на властите кои го бркаат. Од мене 8/10

На joy1 и melnicanecot им се допаѓа ова.
  15. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Филмов е +18 !

станува збор за дечко и девојка, кои ескпериментираат во сексот, зимаат девојка за 3ка, таа затруднува и тука доаѓа распад на врската,и што после неа за дечкото.
    Дечкото е во тешка депресија и си евоцира спомени со бившата девојка.
    Како машко ја преживува загубата на љубовта на неговиот живот.Филмов трае 2 часа, глумата не е нешто најдобра, ама за чудо ми се допадна приказната, барем мене лично.
    Појма немав дека ќе има реални секс сцени, се фрапирав коа видов хахаах :D
    Све о свему од мене има 8/10, не е за сечиј вкус, посебно за оние кои премногу обрнуваат внимание на глумата.Француски филм но зборат на Анлиски.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. melnicanecot

melnicanecot Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    787

Филмот има убава драма. Порота од 12 луѓе треба да изврши пресуда за случај кој доколку биде пресуден во корист на обвинителите може да донесе смртна казна.
    12 различни перцепции на вистината .... 12 различни констатации .
    Филмот има одлична глума со која што секој лик е доловен од актерот кој го глуми.
    Поучната приказна која јас ја извлеков е да се прашуваш доколку нешто не ти е јасно...
    вреди да се погледне
    10*/10 е мојата оценка

На Victorian, 1209 и Aleksandar1212 им се допаѓа ова.
  17. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    IMG_4478.JPG
    Станува збор за поранешен професор на факултет кој е во поодминати години, неправедно обвинет за расистичка навреда. Без да се бори се повлекува од професијата. Се запознава со жена која е многу помлада од него, но со сомнително минато и се впушта во љубовна врска, но не станува збор само за страст, туку и се исповедува за своето минато. Наидува на отпор од околината. Реченица која ми остана в памет беше: Таа не ми е ниту прва љубов, ниту најголема, но едно е сигурно, таа ми е последна љубов....
    Одлична приказна базирана според книга, одлична екипа на актери
    10/10

На tina-63, crazylady, Bender Rodriguez и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Sfera

Sfera Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    2.416
    Me Before You 10/10

Штотуку изгледан, сеуште сум под импресии, во солзи де ;(

На toogood, ЕденЧлен и joy1 им се допаѓа ова.
  19. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.762
    I jas go gledav ovoj film...:D

20. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Nocturnal animals 7/10
    IMG_4567.JPG
    Според најавите очекував многу повеќе од филмот.
    Сузан е во брак со човек кој нон-стоп патува. Еден ден добива по пошта книга посветена на неа и напишана од нејзиниот поранешен сопруг. Ја чита во осамените ноќи.

На tina-63, 1.9.9.2, crazylady и 1 друга личност им се допаѓа ова.