Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Discussion in 'Филм и ТВ' started by LaFille, Jan 31, 2010.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

BEN-HUR доста познат во старите верзии, но оваа посебно ми се допадна и глумците се одлични 9/10
    [​IMG] [​IMG]

emkaemka likes this.
  2. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Во Cineplexx го гледаше? Знам дека од 5 јануар требаше да почне да се прикажува. Пред некој ден го барав online да го гледам, ама не можев да го најдам.

3. friendy

friendy Форумски идол

Дома го гледав. Го има на 123movies.

MIA-SK likes this.
  4. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Со превод ли се филмовите на 123movies?

5. friendy

friendy Форумски идол

Не, нема превод Why him. Некои имаат, ама што се од поодамна излезени

6. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Токму поради препораките од тука го гледав денес и мене ми се допаѓа. Јас сакам оваков жанр на филмови, интересен психолошки трилер, непредвидив ми беше до самиот крај.
    Морам да кажам дека првенствено ми беше непредвидлив поради тој некаков тренд на новиве филмови, повеќето завршуваат некако мистериозно, всушност за мене се ко незавршени. Не сакам филмот кога заврши а јас останам со прстот во устата: и што сега? :^) :D
    Е овој беше прилично јасен, со почеток и крај (y) :D

Јас би му дадела висока оцена, 9 од 10, некако баш ми се погоди, или таков ми беше денов.

И да додадам дека многу лоши критики имам читано за книгата, ја немам читано и не планирам.
    Овакви жанрови сакам повеќе како филмови да гледам, имам чувство книгата ќе ми беше напорна.

crazylady, joy1, JuLleE and 4 others like this.
  7. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

По препораките на Спешалка и јас го изгледав филмот. Филмот ме носеше од една крајност во друга,или бев на работ на солзи или се смеев на прашањата кои ги поставуваат и начинот на кој реагираа во одредени ситуации. Се на се добар филм,вреди да се гледа. 8/10

Limitless
    Станува збор за невработен човек кој живее на сметка на неговата девојка. Еден ден случајно се среќава со братот на неговата поранешна сопруга кој му дава некој вид на се уште не испитана дрога која му овозможува употреба на 100% од неговиот мозок. Со помош на оваа дрога ќе стане многу успешен и богат човек,но таа исто така ќе го вплетка во многу опасни ситуации. 9/10
    th (1).jpg

Последен што го гледав е Love is all you need и уште сум под импресии од филмот. Гледам дека погоре имате пишувано за филмот,па да не се дуплирам со мислења. Преубав филм,поучен кој со сигурност ќе ве замисли. 10/10

8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Светла меѓу океанот

Прв пат филм да ми биде поубав од книга. Долго после не можев да се соземам. Глума перфектна, фотографија исто така. Приказна која не остава рамнодушен. Колку може да биде силна желбата да се биде мајка... Колкава може да биде љубовта на маж кон својата жена ...

Гледајте го нема да зажалите.

Liu, toogood, emkaemka and 8 others like this.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

How to train your dragon.

Анимиран цртан филм кој ќе ве забавува еден час. Интересен.

One.Moment and Antolinaa like this.
  10. One.Moment

One.Moment Популарен член

The Light Between Oceans

И јас само што го изгледав филмов.
    За разлика од погоре, од филмов очекував повеќе, трае предолго а во првиот сат нема некое големо дејство... Не знаев дека имало книга, па можеби немало простор за нешто повеќе.
    Ми се допадна глумата ама имав чувство дека недостасува нешто.
    Девојчето ми беше преслатко исто имаше и преубави пејсажи.

toogood and 1209 like this.
  11. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Jack Reacher: Never go Back (2016)

На првиот филм не се ни сеќавам, само ми текнуваше дека Том Круз беше у улога на некој badass бивши војник кој праеше партали. Знам само дека ми имаше некој 80-ies/90-ies vibe, налик на старите, добри акциони филмови.

Овој седнав да го изгледам, не знаејќи баш што да очекувам. Почна филмов и - ми се виде интересен, ама и некако познат - бивши војник се наоѓа во центарот на некаков заговор во рамките на владата, го местат за убиство и започнува потрагата по него, во која тој е препуштен сам на себе и на своите непогрешиви инстинкти.

И после ми текна од кај ми е познато ова - од Борн. Филмов уствари е Џејсон Борн, само со Том Круз, Коби Смолдерс место женската на Борн и плус едно 15-годишно девојче гратис. И минус амнезијата.

Коби ми е генерално антипатична и некако не ми е глумица за големото платно - а особено улогава не и стоеше. Том Круз ми делуваше некако уморно и незаинтересирано и, за разлика од претходниот филм, у кој беше пун со one-liners, овде делуваше како grumpy дедо. Дури и акционите сцени беа некако безврска снимани - најверојатно за да се прикрие слабата агилност на веќе 55-годишниот Том. Прикривањето беше неуспешно, можам да додадам.

Филмот генерално се гледа, нема премногу досадни и cringy моменти, но некои сцени - особено оние со father-daughter моментите - беа целосно непотребни и вишок во филмов. Воопшто не се вклопуваа во севкупната атмосфера.

Се на се, ништо претерано фасцинантно - нешто полошо од она што го очекував.

Оцена: 6

emkaemka, boomsleng and Mayyya like this.
  12. InWonderland

InWonderland Истакнат член

Дајте некој добар филм од категорија "научна фантастика" ?

13. friendy

friendy Форумски идол

No reservations 8/10 IMG_4725.JPG
    Животот на Кејт оди во друга насока кога станува старател на нејзината внука.

14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

The gril on the train
    Го видов филмот овде, се водев по изборот на Лудото и Скај и лајковите на Бенедер8-|.
    И не погрешив. Предобар филм.
    Може и конекцијата помеѓу себе и Рејчел си придонесе да го доживеам на таков начин филмот. Но факт е дека е добар. Од глумата, заплетот, расплетот, неизвесен до крај.
    Некаде пред крајот капирав за што всушност се работи.
    Добар, предобар. Обожавам вакви филмови.

marta993, anel, MilaP and 9 others like this.
  15. elenkata20

elenkata20 Истакнат член

The Choise

Предобар ..Од *фраер* по кого сите "трчаат" на крај се заљуби во новата сосетка..упорен беше ја доби..Тврдоглавката :D..без зборови се изнаплакав..

Liu likes this.
  16. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

The Curse of Sleeping Beauty
    http://www.imdb.com/title/tt4118606/?ref_=rvi_tt

IMDb оцена: 4.3/10
    Томас Кејзер е сликар кој никогаш не излегува од дома, крајно антисоцијален, и кој постојано сонува еден ист сон со девојка која ја нарекува „заспаната убавица“, па поради сонов единствено излегува за да оди на психотерапевт. Еден ден му јавуваат дека негов вујко за кој не ни знаел дека постои, починал и во наследство му оставил огромна вила, Градините Кејзер. Излегува дека таа вила семејството ја има уште од времето на Крстоносците, и во неа се крие проклетство. Томас мора да најде начин да се бори со проклетството, како и да ја разбуди девојката од неговите соништа, за која дознава дека е и тоа како реална, само заробена во вечен сон од страна на демон кој и го чува телото.
    Моја оцена: -2/10
    Го гледав само зошто ми беше досадно и немав што друго да гледам. Поглупаво нешто одамна немам видено. Сценарио и реализација очајни, глума уште потрагична.
    Изгледа класичнава приказна сакале да ја претворат во хорор жанр ама трагично промашиле во тоа. На крај излегува дека демонот кој го чува телото на убавицава - која е далеку од убавица и повеќе личи на 14 годишно девојче кое прв пат открива шминка и готик косплеј, не е толку страшен, туку дека вистинското зло лежи во девојкава. Па, кога Томас ќе ја разбуди, таа го убива демонот, го запоседнува телото на Томас и ја донесува апокалипсата врз светот.
    Поука: ако некогаш сонувате некого кого треба да го разбудите со бакнеж на вистинска љубов - не го барајте, запалете го копилето уште во сонот!

Last edited: Jan 13, 2017
    biGirl likes this.
  17. only44you

only44you Популарен член

Cek cek... Ova e prviot del? Ili jas sum greska?

18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Да првиот е

only44you likes this.
  19. Бисерче95

Бисерче95 Активен член

REMEMBER SUNDAY-пред 1 час го гледав нешто како романтика убав ме бендиса :D

Last edited by a moderator: Jan 14, 2017
    mila1111 likes this.
  20. elimkd

elimkd Форумски идол

Кога јагнињата ќе стивнат
    Ханибал и
    Црвениот змеј во една вечер
    :l: Уметност се сите делови
    IMG_5042.GIF

Ханибал е психијатар но и сериски убиец, помага во разрешување на други убиства благодарение на неговиот генијален ум. Секогаш смирен, морничав, ладнокрвен, човек кој исто така знае да љуби и да заведува на мистичен начин. Неговото појавување во филмовите не е често, но е впечатливо. Би го препорачала на сите кои се љубители на класика, серијал кој не те остава рамнодушен и те поттикнува на размислување како може интелегенцијата и генијалноста да бидат искористени во сосема погрешен правец.

Last edited: Jan 13, 2017