На замунда го имаш и на thepiratebay еве линкче. http://m.thepiratebay.org/torrent/16704791/The Girl on the Train 2016 1080p BRRip 1.6 GB - iExTV
Да ова е форум и секој може да коментира и да каже убаво а не потценувачк,демек ти се знаеш. И немој више да си ме цитирала најдиси други на кои можеш паметна да им се правиш мене не.
Nerve Интересен филм. Станува збор за онлајн игра која дава предизвици,а за секој сторен предизвик добиваат пари. Дејството се случува во еден ден,мирна и повлечена девојка се приклучува на играта,а предизвиците кои ќе ги добива ќе ја воведат во многу опасни ситуации. Ми се допадна филмот,интересна содржина,а воедно и поучен. 7/10
The Magic of Ordinary Days Wow! Prekrasen film! Ubava prikaska so mnogu drama i promeni vo vrskata pomegu mas i zena vo eden veten brak. Veruvam deka ke uzivate vo sekoj karakter od filmot i ke zazalite koga ke zavrsi! 10/10
The girl on the train Да не се повторувам има доволно рецензии за филмов. Од мене 9/10 Sold Приказна за тоа како е развиена трговијата со деца во Непал и Индија. Се работи за 12 годишно девојче, кое ќе го прелажат да оди во Индија за да работи како помошничка за на крај да заврши во бордел. 8/10
И јас го гледав The girl on the train и беше прилично лош. Книгата ја читав и тогаш некако ми се допадна, беше подолга и подобро беа опишани настаните, не дека беше нешто фантастична ама ми беше океј, но филмот го направиле многу лош. Актерката прво не ми беше погодена, некако не ја замислував така, настаните беа лошо опишани, набрзина нафрлени, недообјаснети...општо многу лоша екранизација.
Memento 9/10 Филм во кој настаните не се прикажани хронолошки.Имено се работи за човек по име Леонард кој има краткотрајна меморија.До тоа довело кога обидувајќи се да ја спаси неговата сопруга од напад во кој е силувана и удавена,претрпел повреда на главата.Тој смета дека неговата сопруга ја нападнале двајца напаѓачи и дека едниот од нив го убил но,другиот побегнал.Тој се впушта во потрага по другиот напаѓач за кој смета дека се вика “John G“.Поради својата состојба прави тетоважи,има слика од сите личности и места каде престојува,запишува белешки...Во неговиот живот се вплеткува и Натали,жена која Леонард верува дека му помага.Потоа Теди,човекот кој под чија слика стои дека не смее да се верува во неговите лаги.Манипулации,лаги,беспомошност,недоверба,желба за одмазда...Дали животот кој го живееме е една голема лага? Колку далеку се спремни да отидат луѓето за да ја остварат својата цел? Дали нашата беспомошност може да ја искористат сите оние на кои му веруваме? Еден од подобрите трилери кои ги имам гледано.Бидејќи филмот оди од назад према напред,ми требаше едно добри 5 минути после филмот да сфатам што се случува.
Shattered http://www.imdb.com/title/tt0489664/ Семејство составено од татко, мајка и малечка ќерка си имаат нормален, прекрасен и богат живот. Еден ден изнајмуваат нова дадилка да ја чува ќерка им, пошто тие водат бизиси по цел ден и се зафатени...девојчето го остваат со новата жена, тие влегуваат во кола и на сред пат од задното седиште излегува непонат маж со пиштол....Го вперува во нив и им кажува дека ќерка им е киднапирана, а тие мора да ги слушаат неговите наредби. Убава и напната акција до самиот крај. На крај има најјак пресврт. Според мене 8/10
Hacksaw Ridge http://www.imdb.com/title/tt2119532/?ref_=nv_sr_1 IMDb оцена: 8.5/10 Моја оцена: 10/10 Неверојатната вистинска приказна за еден од најголемите херои во американската историја, кој никогаш не испукал ниту еден куршум. Приказната за Дезмонд Дос, болничар во американската армија за време на II Светска Војна, кој своерачно извлекол преку 70 ранети војници од фронтот Окинава кој го напуштиле дури и неговите соборци, притоа не правејќи разлика меѓу спасувањето на американски и јапонски живот. Маестрално изработен филм, со режија, ефекти, сценарио, и глума, достојни за Оскар. Вреди да се погледне; топла препорака од мене.
http://m.imdb.com/title/tt1860357/ mnogu interesen na vistinita prikazna za nagolemata naftena katastrofa na platforma vo SAD. spored mene 10/10