Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.519
    Допаѓања:
    27.886
    Го симнав од замунда има торент.

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  3. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    PRICELESS (2017)

Ubavo lesno filmce so veke videna sodrzina. Vozac na kamion odi da go istovari kamionot. Na pola pat doznava deka vo kamionot ima 2 devojki. Koga ke gi odnesi na krajnata destinacija svakja deka nesvesno gi pusti vo kandzite na prostitucijata. Posle toa e spasuvanjeto na zenskite I na kraj ednata mu stanuva zena. Razbira se. :)
    7.5/10

На Acka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.734
    Допаѓања:
    145.154
    Содржината пишувајте ја во спојлер :).

Синоќа почнав да го гледам филмот и сега кога прочитав се , како да го имам изгледано.

На Annora, LadyC, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. жули

жули Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    74
    http://www.imdb.com/title/tt0135166/

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.554
    Fifty shades darker
    Во кино саботава истопорена со пуканки со се. За воља на вистината едвај додржав до крај. Првиот дел ми беше подобар, овој некако ептен љубовна лимонатка го направија. Ок сцени голотија, Џејми преубав ама со друштвово констатиравме дека девојкава е утната за улогава. Мене онака ми беше, нит возбуда нит нешто да ме заинтересира. Повеќе очекував од толку зборен филм дури мислам дека и саундтракот на првиот дел подобар дека беше. Нема да раскажувам содржина пошто е нов и повеќето го немаат гледано па да не им го расипад доживувањето.

На buba4e89 и only44you им се допаѓа ова.
  7. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.734
    Допаѓања:
    145.154
    Lion (2016)

Куп рецензии има за филмот, па нема што да го повторуваме истото.Мислам дека сите до сега го имаме изгледено.
    Преубаво филм, полн со емоции. Реални сцени од суровиот живот во Индија. Големата сиромаштија, гладот, борбата за живот.
    Малиот Сару е како мало слатко чоколадо, да си го изгрицкаш.

10/10

Passangers (2016)

Двајца патници во вселенски брод се будат 90 години порано од планираното. Нешто тргнува наопаку и капсулата во која се сместени се отвара.
    Интересно филмче полно со возбудливи моменти, во секој момент се случува нешто. Малку на моменти е монотоно бидејќи има само неколку ликови во целиот филм.
    Покрај тоа, не е филмот воопшто лош. Го привлекува вниманието.

9/10

Crazy,Stupid,Love (2011)

Комедија која служи за тепање време. Филмот започнува со разводот на Емили и Кал , пар во средовечните години. Причината е тоа што Емили го има изневерено со колега од работа.
    Од тука почнуваат моментите кои изгледа треба да бидат комични.
    Ако барата да гледате нешто ,,лесно,, тоа е тоа. Боза-лимонатка.

6/10

На Ketchup, Acka22, JollyGirl и 5 други им се допаѓа ова.
  8. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.477
    The Light Between Oceans (2016)
    The_Light_Between_Oceans_poster.jpg

Чувар на светилник и неговата жена живеат на едно брегче во западна Австралија, лудо заљубени еден во друг. Откако жената преживува два абортуса, се појавува залутан чамец во кој што има еден мртов човек и неговото преживеано бебенце. Донесуваат одлука да го задржат бебенцето и да го одгледуваат како свое, но бебето сепак има мајка која што подоцна ќе го бара. Многу убава драма, ја препорачувам. 9/10

На buba4e89, Acka22, azelea и 7 други им се допаѓа ова.
  9. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    На Ane-Goki1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Aj beee raskazi mi gooooo...Bar vo pp ...Pls ^_^

11. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    Nocturnal Animals
    По препорака од тука го изгледав и не зажалив.Премногу ми се допадна и го препорачувам.
    Не би должела многу веќе го имаат спомнато погоре
    Од мене има чиста 10ка
    @only44you нема проблем,ако можам секогаш ќе помогнам.Се согласувам со тебе предобар филм и доста емотивен и него го препорачувам
    http://123moviesfree.com/watch/fifty-shades-darker-2017-online-free-123movies.html Само без превод е,ако ти врши работа :D

Последна измена: 14 февруари 2017
    На buba4e89, only44you и Antolinaa им се допаѓа ова.
  12. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Leleeeejjjj....Castenje imas za filmov...Zaljubena sum vo Dzejmi :$

На Ane-Goki1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Nocturnal Animals

Општо на интернет читав доста критики кои беа од крајност во крајност....
    Некои ептен го фалеа, другите па не баш, не им остави посебен впечаток
    Го изгледав и искрено ни мене не ми остави посебен впечаток, не е мој калибар на филм, мене не ми се допадна баш.
    Далеку од ужасен и далеку од предобар за мој вкус .
    Приказната интересна ама сепак не ја доловија мене како што би ми се допаднало :)
    Премногу небитни детали, а малку внимание обрнато на побитното.
    Ништо посебно за мене :D

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  14. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    http://www.imdb.com/title/tt1016301/

Fermat's room

Четворица памени математичари, што не се познаваат меѓусебе, во исто време добиваат покана за вечера од некој богат мистериозен човек...со изговор за да решаваат некоја тешка загатка.
    Одат таму на вечера, сите седнуваат, се запознаваат и за тој што мислат дека е домаќин одеднаш си оди... а тие четворица остануваат заклучени во собата.

Одеднаш на едниот на телефон му стигнува загатка...Треба да ја решат во рок од 60 секунди...Ако ја решат им стигнува одма друга, а ако не ја решат тогаш ѕидовите на собата се стегнуваат се повеќе и повеќе.

Насекое им стигнуваат загатки....Тие паничат....Нема како да излезат, а ѕидовите се се потесни....Се изморуваат психички од решавање.

Треба да сфатат што е тоа што ги поврзува сите 4ца...Зошто баш тие се затворени и кој е тој што ги покани...

Според мене 8/10

На ludoto19, Acka22, toogood и 9 други им се допаѓа ова.
  15. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    upload_2017-2-14_14-43-53.jpeg
    Fathers and Daughters
    2015 ‧ Drama film ‧ 1h 56m
    Go gledav po preporaka na nekoja feminka od temava. Da ne se povtoruvame od mene samo
    Prekrasen film
    10/10

На tina-63, elimkd и azelea им се допаѓа ова.
  16. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    upload_2017-2-14_19-4-16.jpeg
    When a Man Loves a Woman
    1994 ‧ Drama/Romance ‧ 2h 6m
    Malku postar fil no sepak vredi da se pogledne.
    Se raboti za semejstvo vo koe zenata e alhoholicar.
    Borbata na semejstvoto da opstoi i pokraj site problemi.
    8/10

На Kitten, Acka22, simply-red и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    Вчера го гледав Педесет нијанси на потемно во кино. Не е лош но мене лично првиот дел повеќе ми се допадна. За оние што го гледале првиот дел, Кристијан и Ана се смируваат и повторно се во врска. Во меѓувреме се јавуваат некои компликации поврзани со минатото на Кристијан...Добар е, вреди да се погледне.

На buba4e89, only44you и joy1 им се допаѓа ова.
  18. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.576
    Допаѓања:
    15.610
    Еј сто пати го имам гледано и ми е еден од поомилените филмови,a посебно Енди Гарсија го обожавам :)

На toogood и only44you им се допаѓа ова.
  19. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Еве еден мал мешап од мене, на филмови целосно неповрзани еден со друг. :D

Underworld: Blood Wars (2016)

Underworld имаше потенцијал да биде добра франшиза, но наместо тоа се реши дека ќе биде Resident Evil, само со вампири. Првиот Underworld беше добар, вториот беше така-така, и после тоа следуваа неколку ужасни филмови – веќе не знам ни колку беа на број.

У секој случај, Underworld беше и остана добар за една ствар, а тоа е да ја видиме Кејт Бекинсдејл во кожен комбинезон. Од аспектот на газот на Кејт во кожа, филмов не разочара – сеуште добро и стои, ако се прашувавте. Од сите други аспекти – беше мање-више како што очекував.

Пред да го гледам, си помислив дали ќе ми текне на приказната од претходните делови (која, од што беше лоша, ја имав заборавено или потиснато во сеќавањето), пошто Blood Wars е сепак продолжение. Но, испадна дека за џабе се грижев – режисеров, најверојатно знаејќи дека никој не ја памти приказната од претходните делови, а и дека никој жив нема да ги прегледа сите Underworld филмови пред да го гледа Blood Wars, у првите 5 минути ни дава кратко сиже на она што се случувало до сега.

Филмов трае нешто помалку од саат ипол, иако делува доста подолго. Не е ужасен, како некои од филмовите кои му претходеа, но е далеку од добар. Приказната, во најголем дел рециклирана од нешта што веќе сме ги виделе во серијалов, а главниот „заплет“ целосно нејасен и необјасен. Имено, на никој во текот на цел филм не му текна да ни објасни зошто на врколаците им е потребна крвта од ќерката на Кејт? Очигледно, никој не сметал дека е доволно важно. :D

Светли моменти во филмов, покрај Кејт секако, се Чарлс Денс и Лара Пулвер. Главниот машки лик, од друга страна, изгледа како да излегол од Твајлајт серијалот and no, that’s not a good thing.

Најлошо од се е што крајот на филмов остава простор за уште едно продолжение. Се прашувам, кога ќе сфатат дека е време да кренат раце од серијалов? Можеби кога Кејт во кожниот комбинезон повеќе нема да изгледа како секси вампирка, туку како mature dominatrix.

Оцена: 6

The 9th Life of Louis Drax (2016)

Многу, многу необичен филм, кој според психоделичната атмосфера и trippy содржината можеби би го споредил со Pan’s Labyrinth. Али, колку и да беше чуден, мене искрено ми се допадна.

Се работи за Луи Дракс, мало момче кое, како што вели самиот, е „склон кон несреќи“. Во својот краток живот имал веќе 8 блиски средби со смртта, а филмот започнува така што тој паѓа од карпа и е во кома.

Приказната додатно се комплицира поради тоа што изгледа дека некој го турнал од карпата, а во сета збрка се замешани и неговиот проблематичен татко, чудна мајка и неконвенционалниот доктор кој се грижи за него, кој се обидува да стапи во контакт со Луи, иако е во кома.

Филмов можам да го окарактеризирам како мистерија, трилер, со фантастични елементи, како и добра доза на хумор, пред се од малиот Луи, кој има уникатна перцепција за светот околу него.

Мене ми се допадна бидејќи е невообичаен, го задржува вниманието, и до самиот крај не може да се погоди за што точно станува збор, ниту пак како ќе заврши.

Од актери ги имаме Џејми Дорнан, кој и покрај жалната одлука да глуми у Fifty Shades очајот, сепак е добар глумец. Детето и мајката не ми беа познати, ама беа исто така одлични во своите улоги.

Оцена: 8

War Dogs (2016)

Филм кој е базиран на вистинска приказна, која е толку hilarious и неверојатна, што може да се мери со онаа од Pain and Gain и The Wolf of Wall Street. :D

Се работи за двајца најдобри другари од детството, дваесет-и-нешто годишни, кои се одлучуваат да влезат во бизнисот на снабдување на војската на САД со оружје. За само неколку месеци, успеваат да заработат милиони, да се запознаат со меѓународни дилери на оружје, да се најдат во воени подрачја, животот да им биде во опасност и да направат стотици прекршоци и нелегални работи.

Интересен и, пред се, забавен филм, со динамично дејство кое, се чини, не успорува ни на момент во текот на филмот. И сето тоа зачинето со здрава доза на хумор.

Џона Хил дефинитивно не ми е еден од омилените актери, ама после улогата во Волкот од Волстрит и филмов, можеби и ќе си го сменам мислењето за него. Другиот главен глумец, кој не ми беше познат, исто така беше океј. Бредли Купер е бонус у филмов.А

Додека ги гледате сите глупости кои се случуваат во филмов, тешко е да не заборавите дека всушност се работи за вистинска приказна. Ама, тоа што чудесиите кои ги гледаме навистина се случиле, само додава дополнителен шмек на целокупниот впечаток.

Оцена: 8

На do-re-mi, Sky-butterfly, LivingGlam и 10 други им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.392
    Допаѓања:
    250.195
    Торент за La la land и Lion, ама не од Замунда. Овде ми е блокирана и не ми ја дава.