Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    29.043
    The night of the Sunflowers
    download (1).jpeg
    http://m.imdb.com/title/tt0456111/
    Шпанската кинематографија повторно напаѓа. Трилер драма која никого нема да остави рамнодушен. Дали правдата е навистина потребна и тогаш кога никој не ја бара?
    Од мене 10/10. Препорачувам!

На Mishela, Nausicaa, boomsleng и 3 други им се допаѓа ова.
  2. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.735
    Допаѓања:
    4.590
    http://m.imdb.com/title/tt0832266/
    81sji2q0hlL._SL1500_.jpg Таткото и раакажува на својата керкичка како се запознале со мајка и преку приказна од неговиот живот,само имињата на девојките се променети за таа сама да свати која ке биде мајкаи.
    Интересно филмче,го препорачувам.

На macka5, Selest, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326

Filmov go najdov nekade na ovie stranici, preporaka od feminka.

Inspirativna storija bazirana na vistinski nastan.
    Edna e porakata; nema veze kakov e zivotot ako se saka sekogas moze da se vlozi i istiot da se razubavi.

5/5

На IM.TMKQ, bebaa и boomsleng им се допаѓа ова.
  4. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.735
    Допаѓања:
    4.590
    http://m.imdb.com/title/tt0105414/
    download.jpeg
    Алисон после раскинувањето со дечкото,бара цимерка преку оглас.Но цимерката што ке ја одбере ке биде малку чудна.
    Го препорачувам.

На buba4e89, Miss.A. и joy1 им се допаѓа ова.
  5. Selest

Selest Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    1.449
    Каде го гледаше?

6. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    29.043
    Го симнав ми се чини од Замунда.. Ако не, побарај го на piratebay :) Секогаш ги симнувам торентите, не гледам онлајн.

На Selest му/ѝ се допаѓа ова.
  7. IvanaJenner

IvanaJenner Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2017
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    555
    Последен што го гледав беше "When a stranger calls" го начекав на тв 1000, но прекрасен филм.:clap:
    Филмот е хорор, се работи за една бејбиситерка, која заедно со уште две девојки чуваат деца на едно поодалечено место. Им ѕвони убиец и потоа ги напаѓа, убива некои итн.. Филмчето е постаро сигурно 10тина години но предобар е. НО, доколку нејќете страшни филмови, не го гледајте. :!: Има навистина страшни сцени.

На Juicy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.683
    Cool World (1992)

Кратка содржина :

Во 1945 година Лас Вегас, ветеран од Втората светска војна, Frank Harris, се враќа од Италија со мотор и повторно се обединува со неговата мајка. Сепак, Frank и неговата мајка имаат сообраќаен судир со пијан возач додека се возел со моторот, што резултира со смртта на мајката на Frank; Frank се транспортира во анимиран свет наречен "Cool World".

Рецензија :

Навистина не знам зошто има толку критика за овој филм на Ralph Bakshi, иако знам дека целосно бил сменет концептот на филмот зад неговиот грб.
    Многу луѓе сметаат дека ова е само лоша имитација на филмот Who Framed Roger Rabbit и на ликот на Jessica Rabbit пародизиран од страна на Holli Would која е инаку една од главните ликови во филмот.

Оценка : 10/10

На blonde_supergirl и Nausicaa им се допаѓа ова.
  9. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.735
    Допаѓања:
    4.590
    http://m.imdb.com/title/tt1412528/
    images.jpeg
    Онака добро филмче за тепање време.Девојка која требаше да биде деверица на свадба на деугарка,се скара со дечкото кој е кум и брат на невестата(и спростен со бившата),но сепак решава да оди како сингл.Натаму гледајте.

10. LitttleRNBPrincess

LitttleRNBPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950

Интересен божиќен филм. :D:D

11. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.947
    Допаѓања:
    81.258
    The Shape of Water (2017)

Ретро-романса со примеси на (малку повеќе) фантазија. Но сепак многу, многу топла приказна.
    Дејствието се случува некаде околу 60-те години на минатиот век и сите настани се вртат околу слатката Елиза која работи како чистачка на лаборатории во некаков истражувачки центар.
    Елиза е нема и секоја и' чест на актерката, ама навистина ми го стопли срцето! :l:

Љубовта често не познава граници, па макар на крај те коштала и сопствениот живот. Тоа е чудна љубов, баш невина и слатка, обидувајќи се да го тргнеш на страна фактот дека нејзиниот „избраник“ не е човечко, туку некакво амфибиско суштество кое е „заморче“ на научниците.

Баш модерна бајка, но за возрасни. Има и некои баш чили моменти кои ја зачинуваа приказната давајќи и' малку еротски примеси. :D

Многу, многу, многу убава скриена порака. Крајот не ми беше баш по вкус, но искрено и немав време да ги разложам во глава сите дејствија. Толку ме освои приказната, шармот, елеганцијата, што не се ни потрудив да буричнам малку подлабоко. :)

Секој лик на светов во себе ја носи својата убавина без оглед на недостатоците кои самиот тој ги воочува кај себе; и уште постојат луѓе во „ова“ лудо време, кои се спремни да подадат рака за помош и без да бидат повикани со официјална покана.

9/10

На Bender Rodriguez, Oneo, Mayyya и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.303
    Допаѓања:
    22.594
    Veronica
    Една девојка ќе биде прогонувана од духови од кога со другарките ќе играат една игра. Нејзината мајка е постојано на работа па таа се грижи за нејзините помали сестрички и братче кои ќе се труди да ги спаси од злото кое ги демнее. Не е лош филмот

На sikica7 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Rosonerka

Rosonerka Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    4.481
    Wind River
    2017 ‧ Mystery/Crime film ‧
    A veteran tracker with the Fish and Wildlife Service helps to investigate the murder of a young Native American woman, and uses the case as a means of seeking redemption for an earlier act of irresponsibility which ended in tragedy. movieposter.jpg

Немам што да кажам освен дека го препорачувам.
    Има приказна кој ќе допре до секој 8\10 според мене.

На mila89, buba4e89 и X.X им се допаѓа ова.
  14. vesna212

vesna212 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    49
    Одкаде го симна?

15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.947
    Допаѓања:
    81.258
    Го симнав од thepiratebay, нема HD снимка, но не беше и толку лоша.

На vesna212 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Briar Rose

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.683
    Dorian Gray (2009)

Кратка содржина :

Кога наивниот млад Dorian Gray пристигнува во доцниот викторијански Лондон, со воз, за наследување имот што му го оставил неговиот насилен дедо, тој е понесен од социјалниот виор со харизматичниот Lord Henry Wotton, кој го воведува Gray на хедонистичките задоволства на градот. Пријателот на Lord Henry, уметникот од општеството Basil Hallward, го насликува портретот на Gray за да ја долови целосната моќ на својата младешка убавина. Кога портретот е откриен, Gray прави нескротлив залог: тој би дал се за да остане ист каков што е на сликата - дури и неговата душа ...

Рецензија :

И покрај тоа што сум ја гледала црно-белата филмска адаптација на романот на Oscar Wilde, сепак можам да кажам дека и оваа верзија од филмот навистина ми се допадна, особено сцените како и изборот на актерите кои совршено ги доловуваат оштетените ликови во книгата.

Оценка : 10/10

На Girisham, elimkd, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Briar Rose

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.683
    The Devil's Violinist (2013)

Кратка содржина :

Филмот го прикажува животот на италијанскиот виолинист и композитор Niccolò Paganini, кој во почетокот на 19 век станал славен како виртуоз. Тој ја започнува својата младост како виолинист од детството, која го принудува неговиот татко да започне да свири низ Италија, а потоа и да ги има соите настапи и признанија во Лондон под водство на мистериозниот Urbani ...

Рецензија :

Како што обожавам да слушам класична музика, вклучувајќи ја и музиката на познатиот Niccolò Paganini, би рекла дека навистина сум задоволна од овој филм, како и од фактот што актерот David Garrett е и виолинист, односно музичар кој вистински ги свиреше делата на Paganini низ целиот филм, дури и Caprice No. 24 во A minor и the Carnival of Venice.

Оценка :
    10/10

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  18. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.712
    Допаѓања:
    2.920

''THE BOOK OF HENRY'' (2017)

Прекрасен филм! Филм - филм. Одамна немам гледано нешто вака опуштено, а цело време да ти го држи вниманието, да не ти биде ни минутка досадно, секогаш да се прашуваш што следно ќе се случи.

Препорачувам апсолутно!

10/10

На emkaemka, Oneo, bebaa и 5 други им се допаѓа ова.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.792
    Допаѓања:
    100.377
    Call Me by Your Name
    Искрено ме привлече високата оценка на ИМБД.Не дека имам предрасуди со геј тематиката и сцени во филмовите,сум гледала и други филмови со ваква содржина,ама ова се изгубени 2 часа од мојот живот.
    Ни темата ,ни актерските улоги не е вредно за спомнување и паметење.Па и геј бакнежи и сцени :shake::shake::shake:
    Не го препорачувам.
    Само заради италијанската куќа ,градче и природа давам двојка.
    2/10

20. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.150
    Допаѓања:
    50.526
    The Mountain Between Us

Заробени по трагична авионска несреќа, двајца странци мора да направат меѓусебна врска за да ги преживеат екстремните снежни неволји на коишто ќе налетат.
    Ми се допадна филмот и највеќе ми се допадна што се спасија и што на крајот останаа заедно главните ликови.

8/10

На emkaemka, Asistentkа, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.