Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Daniel1997

Daniel1997 Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2018
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    307
    Гo гледaв disaster artist нo е пoлoш oд oнa штo мислев декa ќе биде... Инaку фрaнкo дoбрo гo имитирa тoми вaјзo... Нo пoгoлемa кoмедијa oд the room сигурнo не е. 5.5 oд 10

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    A Bad Moms Christmas
    Целиoт филм немa некoјa пoсебнa пoентa. Пoлoш oд првиoт. Ми се дoпaѓa делoт при крaј сo мaјкaтa нa Милa Кунис вo филмoт, сaмo тoa имa некoјa прикaзнa вo цел филм. Некaкo сè е претерaнo вo филмoв. Некoлку смешни мoменти.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.947
    Допаѓања:
    81.257
    Nine 1/2 Weeks
    upload_2018-1-14_18-44-51.jpeg

Јасно ми е зошто во екот на младоста на моите родители филмов бил „бум“, меѓутоа сексуалните игри и аферите ќе ги тргнам на страна - некои беа слатки, некои благо речено - одвратни, во смисол понижувачки општо за женскиот род. :puke:

Ким Бесинџер е прекрасна, меѓутоа освен трепкање и должност да биде секси и убава, немаше нешто многу од неа. А можеше барем да биде малку попаметна, вака само се нервирам поради стереотипот „плавуша“ (употребен случајно или не, во приказнава).

Сè почнува баш наивно, со случајна средба во која има клик кај двете страни (а можеби и не), па Елизабет (Ким Бесинџер) без многу размислување се впушта во еротска врска со извесен Џон (Мики Рурк). И нормално, сè е супер додека не престане да биде супер - односно, додека не испарат пеперутките од стомакот и не се смират страстите, па реалноста да и' удри во глава и да сфати како стојат работите.

Најодвратна сцена ми беше онаа кога ја натера да лази и да собира пари. Значи...немам коментар. |(

И мој заклучок од сето ова е истакнувањето на женската наивност (можеби и глупавост) кога во прашање е маж кон кого се гаат чувства и привлечност. До каде сè е спремна да оди жената, „во име на љубовта“, просто неверојатно. :worried:
    Јас не би, а Ким ми делуваше очајно и искрено ја сожалував во неколку наврати. И одвај го завршив филмов до крај.
    Залудно потрошени 1:55 минути.

2/10

На Bender Rodriguez, Matotheja и Ginger^ им се допаѓа ова.
  4. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.683
    Old Yeller (1957)

Кратка содржина :

Во 1860-тите пост- U.S. Граѓанската војна во Тексас, Jim Coates го напушта својот дом за да работи со добиток, оставајќи ја зад себе неговата сопруга Katie, постариот син Travis и помладиот син Arliss.
    Додека Jim е заминат, Travis тргнува да работи во пченкарно поле, каде што се среќава со куче наречено "Old Yeller", затоа што "yeller" е дијалектен изговор за yellow и поради фактот што неговото лаење повеќе звучи како човечко викање.
    Travis неуспешно се обидува да го одведе кучето далеку, но на Arliss му се допаѓа кучето и го одбранува од Travis. Меѓутоа, навиката на кучето да краде месо од тутунските куќи и и да ги ограбува кокошкините гнезда, не му се допаѓа на Travis ...

Рецензија :

Кога бев мало девојче во Канада, овој филм од Дизни навистина беше многу популарен.
    Го имаше по рекламите на скоро сите касети од Дизни што ги имав и поради тоа еден ден го замолив татко ми да ми го купи филмот.
    За среќа, филмот го имаше во продавницата на Blockbuster Video.
    Би рекла дека е вистинска класика и фамилијарен филм кој вреди да се гледа, навистина имам прекрасни спомени.

Оценка : 10/10

На boomsleng, Ane-Goki1, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  5. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    6846EF75-9135-4724-9CB9-0C78BD8EBDA9.jpeg
    It 2017
    Хорор

Група мали деца ги опседнува сениште кое се храни со нивниот страв, ги избира токму нив како резултат на нивното тешко детство и тешок период низ кој поминуваат во животот.

Децата глумат феноменално, сметам дека им престои одлична актерска кариера.

Од старт знаев дека нема да ми се допадне бидејќи дефинитивно не е мој тип на жанр, но некогаш потребна е и промена.

6/10

На blonde_supergirl, Acka22 и Briar Rose им се допаѓа ова.
  6. LitttleRNBPrincess

LitttleRNBPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950

Вистинската приказна за капетан Ричард Филипс и киднапирањето од страна на сомалиските пирати од американската марка MV Maersk Алабама, првиот американски товарен брод кој беше киднапиран за двесте години.

На buba4e89, boomsleng и bebaa им се допаѓа ова.
  7. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.735
    Допаѓања:
    4.590
    http://m.imdb.com/title/tt0429068/
    51KTHM7MH6L.jpg
    Филм за што значи право христијанство,борба меѓу сопствениот комодитет и да помогнеш некому.
    Препорачувам

8. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    upload_2018-1-15_14-46-13.jpeg

Go izgledav po preporaka na @elimkd.
    Taa ima napisano review nekade na ovaa tema.
    8/10
    Ubav film no krajot bese nekako izbrzan i zatoa ocenata ne e maximalna.
    Sepak zasluzuva da bide poglednat.

На Asistentkа, bebaa, boomsleng и 2 други им се допаѓа ова.
  9. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    731C6513-29B3-4823-8BF3-EFF17805691E.jpeg
    The Conjuring (2013)
    Жанр: хорор/трилер

Дејството се случува во 70тите години на минатиот век. Седумчлено семејство се преселува во куќа покрај езеро. Секој ден се случуваат чудни и необјасливи случки. Каролин загрижена за своето семејство ќе побара помош од брачен пар кои ќе утврдат дека куќата е проколната и опседната од мртви души.

Она што дополнително влева страв е фактот што филмот е базиран според вистинска приказна.

Одлична глума на актерите.

10/10

На toogood, Aleksandar1212 и Briar Rose им се допаѓа ова.
  10. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.735
    Допаѓања:
    4.590
    http://m.imdb.com/title/tt0210945/
    08b34a33-c4de-48a6-81c7-8bd653ff63d5_1.39f354be3385b0959844d0fabcf19bd0.jpeg
    Пре предобар филм.Дејствието е во времето кога сеуште трае онаа расистичка поделба помеѓу црнците и белците.Базиран е на вистинита приказна за рагби клубот Титани кои ке го рушат ѕидот помегу расите.Да не го раскажувам гледајте го нема да зажалите.

На boomsleng му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.354
    Catch Me If You Can (2002)

Вистинска приказна за најмладиот, најсмелиот и најбараниот светски измамник во историјата, Френк Абагнејл, кој правејќи ги своите измами во рок од пет гoдини заработил неверојатни два ипол милиони долари.

Тој е единствениот тинејџер, кој со неполни седумнаесет години стигнал на листата на најбарани лица на ФБИ.

Според мене, интересен филм, кој со сигурност ќе го задржи вашето внимание.

Препорачувам!

На Bender Rodriguez, Asistentkа, НаталиЛили и 5 други им се допаѓа ова.
  12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.091
    Допаѓања:
    36.247
    The Christmas Calendar

Емили е пекарка која работи во пекарата што ја има наследено од баба и. Пред Божиќ добива календар од анонимен испраќач. А добива и конкуренција. Наспроти нејзината пекара се отвора друга.

Филмов е преубав. Уживав додека го гледав. Убав пар се двајцата главни актери. Ми беа многу интересни кога се караа околу работата. Баш убаво од Емили што се реши да се посвети на семејниот бизнис.Оценка 10/10. Вреди да се погледне.

Scream 4

На 15 годишнината од првите убиства во Вудсборо, Сидни се враќа за да ја промовира својата прва книга. Но, убиствата продолжуваат.

Најдобар од претходните три дела. Извесен период читав на интернет дека има и четврти дел, па посакав да го гледам. На некои сцени сум се тресела. Другите 3 дела се гола вода во споредба со овој дел. Оценка 10/10.

На elimkd, toogood, Acka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.448
    download.jpg
    Сосема ненадејно доаѓа страшна снежна бура која никој не можеше да ја предвиди.
    Едно семејство се труди да преживее 8/10

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.735
    Допаѓања:
    4.590
    http://m.imdb.com/title/tt1869347/
    Crooked-House-2017-movie-poster.jpg
    Според роман на Агата Кристи.Мислам оти заслужува повисока отцена од таа на имдб.Се истражува убиство на еден богат влијателен човек.Осомничени се сите што живеат во куката.

На GrevMk, Bender Rodriguez, crazylady и 2 други им се допаѓа ова.
  15. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.735
    Допаѓања:
    4.590
    http://m.imdb.com/title/tt0783233/?ref_=m_nmfmd_act_27
    Atonement_UK_poster.jpg
    Постар е филмов незнам како ми се промакнал да не го гледам.Што може да направи една детска лага и колку може да се уништи животот на некого.Роби син на жеба која е слугинка во куката на девојката со која се сакаат.Меѓутоа е лажно обвинет за силување на нејзина братучедка.Во меѓувреме почнува втора светска војна и Роби пратен од затворот во војна.

На emkaemka, Bender Rodriguez, Elen4e_sonce и 6 други им се допаѓа ова.
  16. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    Вчера и јас го гледав на тв1000 прекрасен филм :)

На Elen4e_sonce, boomsleng и bebaa им се допаѓа ова.
  17. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    planeta.jpg

Многу интересен филм.
    Се работи за една млада девојка што ќе се реши да ја бара својата сродна душа преку интернет.
    Таа со тек на време ќе стани славна благодарение на еден продуцент што снима Тв- шоу.
    Секој ден ќе се запознава со различни момци се додека не се заљуби во еден дечко...
    Понатаму гледајте , ветувам дека нема да зажалите.
    Топло го препорачувам.
    Оценка 10/10

На Ginger^, toogood и Priroden им се допаѓа ова.
  18. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.354
    Ѕирни ја книгата. Уште поинтересна е од филмот. :)

На Tiki-lolipop и bebaa им се допаѓа ова.
  19. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.448
    download (1).jpg
    Моли беше скијач на олимписки игри се додека не се здоби со повреда. После почна илегално да води покер игра со што стана главна цел на ФБИ 7/10

На Ginger^, emkaemka, Chimera и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.735
    Допаѓања:
    4.590
    http://m.imdb.com/title/tt6018306/
    download.jpeg
    Тројца стари другари што биле заедно во војната во Виетнам повторно се наоѓаат после многу години,т.е едниот од нив ги наоѓа на интернет и оди да ги замоли да му бидат поддршка за нешто битно за него.Интересен е го препорачувам.