Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. blackpanter

blackpanter Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    6.155
    Anon (2018)

MV5BMjE0MjIwMDE2MV5BMl5BanBnXkFtZTgwMzM5MDQzNTM@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

Филмот е сместен во иднината, но сепак се соочуваме со истите проблеми и денес. Технолошкиот напредок е се поголем и придобивките од истата се зголемуваат, сепак забораваме на приватноста која во голем дел е нарушена. Излезен е во супер тајминг после случувањата со фејзбук.

На bebaa, alana, tace73 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Не знам дали е у прашање white guilt или едноставно луѓе паѓаат на добар маркетинг, затоа што Black Panther беше славен како апологија на црнците, првиот црн суперхерој и сл. уште и пред некој воопшто да го гледа. :D

У секој случај, навистина е тажно што некој смета (особено ако е црнец) дека би требало да се гордее со филм кој е олицетворение на сите белечки стереотипи за црнците.

У однос на глумци, има премногу црнци кои се одлични актери, ме мрзи да набројувам сега, а и не ми е тоа поентата. Ама све додека ги делиме глумците на добар глумец и добар црн глумец, ја утињаме целата поента на борбата против расизмот.

И да не бидам скроз оф-топик, се слагам за The Man from Earth, солидно и несекојдневно филмче кое вреди да се погледне. :)

На Novecento, Scott Weiland и tace73 им се допаѓа ова.
  3. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    Убав :)

4. Caci55

Caci55 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    526
  5. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.735
    Допаѓања:
    4.588
    https://m.imdb.com/title/tt1677720/
    v1.bjsxODc5MTUyO2o7MTc3MDY7MTIwMDsyMDAwOzMwMDA.jpg
    Футуристичнонопштрство каде луѓето живеат поголем дел од времето во виртуелен свет.Креаторот на тој свет умира,но им остава задача да поминат до крај игра креирана ид него,и победникот ке биде наследник на се што има тој.Интересен е :) .
    https://m.imdb.com/title/tt5397194/
    download (1).jpeg
    Исто футуристчно општество каде секој може да види се за тебе.Имаат вградено нешто како компјутер,и се што гледаш ти може како снимка да го види друг. Неможе да се скрие никакво дело.Но ке им се појави проблем,се случуваат убиства,а убиецот успева да го хакне системот.
    Едит: отпосле видов оти веке го пишале филмов погоре.
    https://m.imdb.com/title/tt5844488/
    Лед.Руски филм и ме бендиса :).Прикаска за тоа колку многу е побитно да се бориш во животот и да работиш да станеш тоа што сакаш,наместо да се потпираш по талентот.Истовремено и борба и романса во животот на една лизгачка на мраз.Имаше некои нелогичноти ама како на филм нели,ги заненарив ;)

Последна измена: 11 мај 2018
    На alana, tace73 и boomsleng им се допаѓа ова.
  6. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795

Филмот е руски, еден вид на романтична комедија, но некако... поемоционален.
    Надја мора да се откаже од својот сон да стане шампион во уметничко лизгање кога е хоспитализирана со повреда и останува во инвалидска количка. Но, го запознава Саша, хокеар кој и` помага на Надја одново да почне да верува во себе и во остварувањето на својот голем сон.

Прикачени фајлови:

На LovelyGirl3 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.477

Kaде го гледаше?

8. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    На tace73 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    The Next Three Days

Интересна акциона крими-драма со Расел Кроу во главната улога, приказна за едно хармонично семејство чиј живот за еден миг се превртува наопаку кога сопругата е обвинета за убиство.

На Mermaid90, alana, Bender Rodriguez и 3 други им се допаѓа ова.
  10. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.735
    Допаѓања:
    4.588
    https://m.imdb.com/title/tt3799232/
    The-Kissing-Booth-movie-poster.jpg
    Интересно филмче онака за ладалка :) .Девојче и машко се деугари од мали нозе и си имаат и нивни правила на другарство меѓу кои и да не стапат во врска со роднини на другиот.Но девојчето ке се заљуби во братот на другарот.

На crazylady, alana, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Па да обично на премиери и слично , кога се работи за филмови со супер херои , Star Wars итн итн...има големи свршувања , ракоплескања и навивања од страна на публиката.

Глеј т.е слушај го видеово

Anyway

TAXI 5

7.0/10
    Филмов си грми , штета ги нема оригиналните глумци , ама сепак вреди да се гледа филмчево.Го задржале Францускиот хумор што го имаше во предходните делови , улогите се сменети и сега е полицаецот тој што е кул , има трки , има акции , има хумор , причата е такси против ферари и тоа е тоа , така да ви го претпорачувам да го гледате.

На Bender Rodriguez, Thallia, boomsleng и 2 други им се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.779
    Допаѓања:
    324.977
    и јас го гледав.Типична америчка лимунада :)
    Ама Ноа беше презгоден 8-|

13. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.966
    Допаѓања:
    67.447
    Woman in Gold 2015

Филм заснован на вистински настани во периодот пред Втората светска војна, па се до почетокот на 2000тата година.

Семејството на Марија е ограбено од страна на фашистите во Виена, по што таа бега во Америка. Во 1998 година таа најмува адвокат, кој што исто така има Еврејски корени и потекло од Виена, со кого заедно ќе се борат против министерството за култура на Автрија за да ѝ ги вратат украдените слики од Густав Климт, меѓу кои е и Woman in Gold, портрет на тетката на Марија, Адел.

Вреди да се погледне! Одлична глума, убаво разработен филм, не премногу долг ниту драматичен.

Од мене 10/10

На Scott Weiland, Mermaid90, SeaMermaid и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    HOME AGAIN (2017)
    Ако сте расположени за лесно филмче со романтична и малку комична содржина, топло ви го препорачувам Home again со неодоливата Reese Witherspoon.
    Алис е самохрана мајка на две малолетни ќерки. Неочекувано, во нејзината гостинска куќа ќе се вселат тројца млади, симпатични и харизматични момци кои се на почеток на нивната кариера во филмската индустрија и тогаш животот на Алис добива сосема нов и неочекуван тек. :);):$:x

На sweet-cherry, crazylady, bebaa и 3 други им се допаѓа ова.
  15. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.966
    Допаѓања:
    67.447
    Diary of a Chambermaid (2015)

Слугинка се вработува во богато француско семејство надвор од Париз. That is all this is about.

Гледајќи го трејлерот очекував интересна драма, нешто налик на Девојката со бисерна обетка. Филмов во најмала рака беше досаден, Леа Седу не покажуваше никакви емоции, кучињата глумеа подобро од неа. Џабе потрошени саат ипол.

4/10 - и тоа четворка само заради убавата кинематографија и прекрасните пејсажи.

16. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    2.907
    '' Winchester '' (2018)

Хмм, хмм, хмм... Not my cup of tea. Арно ама, го изгледав.

Почетокот неверојатно успешно ме купи и, морам да кажам, бев тоталка опуштен во првите 30 минути. Си реков: Еј, супер! Конечно филм шо нема да ме тера да го мотам напред за да убрзам.

Арно ама... Како минуваа минутите, јас почнував да мотам, да мотам, да мотам... Не знам, едноставно не ме привлече. Фино, особено поради тоа што се работи за вистинска приказна .

5/10 му давам јас, иако првично сакав 4, ама си викам ај, нека иде 5че од мене, убаво глумеа и добра сликата беше некако, убави мои и се' ,,,

Со една реченица, можам да кажам дека заклучувам оти во последно време скоро сите амерички филмови се Ш*т. Скоро сите... Особено хорорите, лол !!! Колку само ми фалат старите, добри хорори, ја не знам кај е креативноста...

Исто така, ќе речам и дека ДЕФИНИТИВНО не треба НИКОЈ да гледа оценки на IMDB. Од проста причина што милион пати се уверувам дека филмовите со препревисоки оценки мене НЕ ми се допаѓаат, и обратно. СЕ' е прашање на вкус! Не може филм шо е блокбастер да очекуваш да биде супер за сите.

На Indiegurl, Oleeenka и 1209 им се допаѓа ова.
  17. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    THE PIANIST (2002)

Music was his passion. Survival was his masterpiece.

Филмот е адаптација на автобиографскиот роман на Wladyslaw Szpilman, полски пијанист, Евреин и неговиот живот за време на Втората Светска војна во Варшава.
    Феноменален филм од врвен режисер и со одлична актерска екипа.

На Lianna Anna, irrelevant, Someonespecial и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Deadpool

7.5/10

Испадна многу јако филмче (не е како првиот дел ама пак е јако) , има акции , причана е колку да ја има, Deadpool ги гази сите , повеќе е хумор и заебанции , ви претпорачувам да го гледате , нема да ви биде досадно.

На WildMk, Darlingzz, Bender Rodriguez и 2 други им се допаѓа ова.
  19. LitttleRNBPrincess

LitttleRNBPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950

Molly's Game

Вистинската приказна на Моли Блум, скијач на олимписка класа, кој ја водеше најексклузивната игра на покер со висок ризик и стана цел на ФБИ.
    Филмот не беше баш вау, ама добар беше оценка му давам 5.

На bebaa и boomsleng им се допаѓа ова.
  20. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    HONEY RAISE UP AND DANCE
    За љубителите на хип хоп танцот вистинско скоро двочасовно уживање.
    Го изгледав без да трепнам.
    Моја голема препорака
    10/10

На Dayanna, Mishela и LadyC им се допаѓа ова.