Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. blackpanter

blackpanter Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    6.155
    Escape plan 2: Hades (2018)
    MV5BMTk4NjA0MjUyMF5BMl5BanBnXkFtZTgwMTEzNDQ1NTM@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

Бреслин (Сталоне) има тим кој ги наоѓа „слабите точки“ на затворите. Еден од членовите на тимот е киднапиран и е затворен во Hades. За разлика од претходните затвори кај кои барале слаби точки за бегство овој е малку поинаков, целосно е автоматизиран и градбата се менува.

Инрересен филм и задржува внимание. 10/10

На Mermaid90 и joy1 им се допаѓа ова.
  2. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.683

Кратка содржина:

Во 1890 година, во Fermanagh, во северна Ирска, во текот на прославата Midsummer Night's Eve, Julie која е ќерката на баронот, англо-ирска аристократка, се обидува да го заведе слугата на својот татко, John.
    Аферата брзо оди кон некои темни места, со моќта и класата кои играат клучна улога...

Кратка рецензија:

Филмот е базиран врз истоимената натуралистичка драма Miss Julie (која и сама по себе претставува прекрасно литературно дело). Иако има само три главни улоги, навистина ми се допадна изборот на актерите, особено Jessica Chastain и Colin Farrell. Мотивите во филмот, сценографијата, костумите, филозофијата на приказната, како и самиот трагичен крај се вредни за гледање.

Оценка: 10/10

На Someonespecial, elimkd, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.735
    Допаѓања:
    4.588
    https://m.imdb.com/title/tt4351548/
    53486832.jpeg
    Многу добар и поучен филм.На вистинит настан е базиран,се работи за колку може да биде човек воден од предрасуди при донесувањето на одлуки.

4. LitttleRNBPrincess

LitttleRNBPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950

Филмот ми се допаѓаше, некои сцени беа возбудени. Многу пристоен неизвесен трилер, добра приказна и добра актерска игра. Вреди да се гледа.

Во 1980-тите Бејрут, Мејсон Скајлс е поранешен американски дипломат кој се повикува повторно во служба за да спаси еден колега од групата што е можеби одговорна за смртта на неговото семејство. Во меѓувреме, агентот на ЦИА, кој работи под обвивка во американската амбасада, има задача да го одржи Мејсон жив и да осигура дека мисијата е успешна.

Оценка 10/10

5. LitttleRNBPrincess

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950

Комедија филм, стар, сто пати го имам гледано порано и пресмешен. Посебно глумецот!

Агентот на ФБИ, Малколм Тарнер, е тежок, паметен и господар на маскирања. Нема ништо што не може да го реши. Значи Малколм, земајќи ја својата најголема "улога" некогаш, одлучи да ја имитира бабата Big Mumma. Користејќи неколку трикови на маскирање, тој целосно се преобразува во Голема Мама, дури и да ја зема секојдневната рутина на груб септуганичар - од готвење храна со душа до доставување на бебиња до "сведочење" во локалната црква.

На Thallia и joy1 им се допаѓа ова.
  6. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    a.jpg
    The Accountant (2016)
    Кристијан Волф работи како слободен сметководител за некои од најопасните криминални организации во светот. Одделот за криминал на Министерството за финансии mu e zad petici. Кристијан презема легитимен клиент: најмодерна компанија за роботика, каде што сметководител открил несовпаѓање со милиони долари.

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LitttleRNBPrincess

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950

Филмот не ми се допадна многу мислев ќе биде како другите Bring It On. Некои сцени не се совпаднуваа со музиката додека играат.

Destiny, капитен на трикратната национална шампионска група за cheerleaders, The Rebels, прифаќа предизвик од напнат нов тим наречен The Truth. Интернет личност, позната како Cheer-godess, ја организира виртуелната битка.

Оценка 4/10

8. Ivana J.

Ivana J. Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2015
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    56

THE KISING BOOTH

Во последно време секаде ми излегува филмот. Го гледал некој? Ви се допадна ли? Ќе го препорачате ли?

На SaraTrajkova и sikica7 им се допаѓа ова.
  9. dayla

dayla Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2017
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    5.609

Конечно седнав и лезетски го изгледав. Му се спремам пола година.

Леле.
    Ќе си умрам колку добро остварување е филмов. На пола филм си станав и си земав бело вино и праски. Цигарите ги откажав, ама на филмов така ми идеше да си запалам.

Многу добро остварена приказна. Прекрасна сценографија, Италија во осумдесетите. Одлични дијалози и глума. И музика, веќе ги вртам песниве на рипит. И актериве се љубов. Едвај чекам да го гледам Тимоте во нешто ново, многу е талентиран.

Не знам, ме освои скроз.

Инаку, најнакратко се работи за coming of age приказна на 17 годишно момче и неговите експериментирања со сексуалноста. На многу убав, близок и топол начин е прикажана интимноста помеѓу љубовници. И првата љубов, и сe' што таа носи. Јас се топев.

10/10

Eдит: си земав праски заради Италија. Не заради... сцената со праската. Скроз заборавив на тоа. :$

Последна измена: 21 јуни 2018
    На Ketchup, Lella, Thallia и 5 други им се допаѓа ова.
  10. LitttleRNBPrincess

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950

Филмов беше интересен, посебно ми се свиѓаше девојчето како глумеше. Мешано драма/комедија е.

Се работи за младата и изнемоштена Гили Хопкинс (Софи Нелис) измислува шема за да избега од нејзиниот нов дом и повторно да се соедини со нејзината мајка.
    Оценка 7/10

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.735
    Допаѓања:
    4.588
    https://m.imdb.com/title/tt5304992/
    MV5BMTk0MDUyMzA1OF5BMl5BanBnXkFtZTgwNzA4NzE1NTM@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg
    Баш интерена романтична комедија.Двајца асистенти решаваат да ги спојат своите шефови,за да имаат свој приватен живот.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LitttleRNBPrincess

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950

Визуелно зачудувачки, прекрасен музички резултат, забава и неверојатен расказ на приказни.
    Најдобар филм!

Инспирирано од имагинацијата на П. Т. Барнум, Најголемиот Шоумен е оригинален музичар кој го слави раѓањето на шоу-бизнисот и раскажува за визионер кој се крена од ништо за да создаде спектакл кој стана светска сензација.
    Оценка 10/10

На Thallia, Indiegurl и alana им се допаѓа ова.
  13. blackpanter

blackpanter Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    6.155
    Darc (2018)

da.jpg

Содржина:
    Агент на интерпол вади опасен криминалец од затвор се со цел да спречи трговија со луѓе. Криминалецот кој го вади од затвор има познавање од јакузата.

Рецензија:
    Филм полн со клишеа, сличен како и сите на овој жанр. Еден човек кој може да ги претепа сите, а него никој ништо да не му може. И покрај сите клишеа сепак го задржува вниманието до крај.

14. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.735
    Допаѓања:
    4.588
    https://m.imdb.com/title/tt4652650/
    MV5BMTU3MzUzMjIxMV5BMl5BanBnXkFtZTgwODY5MTIzNDM@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg
    Аутистична девојка опседната со серијалот звездени патеки(се поисоветува со еден од ликовите)решава да избега од домот за да го состави нејзиното сценарио за стар трек на натпревар.Интересен е :)

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.683

Кратка содржина:

Lucy е студентка на универзитет која работи во канцеларија во текот на денот и во ресторанот во вечерните часови. Таа повремено е предмет на истражување во научната лабораторија.
    Lucy плаќа школарина и станарина, работејќи на неколку работни места.
    Таа се грижи за болен роднина, Birdmann, кој е многу привлечена за неа.
    Додека таа не го возвраќа неговиот сексуален интерес, Lucy ужива во друштвото на Birdmann, и во негово присуство и е единствениот пат кога таа е прикажана како се смешка или се смее.
    Стара шега помеѓу двајцата е дека Birdmann честопати побарал од Lucy да се омажи за него; Lucy секогаш вели не.
    Поради недостатокот на пари и лошото здравје на Birdmann, Lucy донесува одлука да бара друга работа со скратено работно време...

Кратка рецензија:

Поврзано со самиот наслов на филмот, има мала сличност со оригиналната бајка за Заспаната Убавица, но влече и голема инспирација од романите The House of the Sleeping Beauties и Memories of My Melancholy Whores од Yasunari Kawabata и Gabriel Garcia Marquez.

На senjorita-v, 1209 и alana им се допаѓа ова.
  16. LiveWild

LiveWild Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2018
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    30
    The kissing booth
    Значи на сите ви го препорачувам да го гледате и дефинитивно со вас и марамици мене ми беше мн романтичен и интересен

17. Mini90

Mini90 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2014
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.199
    MV5BMjAyNDEyMzc4Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwMjEzNjM0NTM@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_.jpg

Oceans'8 топло ви го препорачувам. Динамичен филм со комични моменти. Плус интересна актерска фела. :)

На Thallia му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    Кај го најде ?

19. Mini90

Mini90 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2014
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.199
    Во кино го гледав :D

20. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.146
    Допаѓања:
    50.524

Тинејџерката Холи живее со нејзината мајка и помладата сестра, но не може да ги поднесе повеќе селидбите од во град секој пат кога нејзината мајка ќе ги прекине врските со нејзините дечковци, па Холи смислува план како нејзината мајка да не наоѓа повеќе дечковци коишто се лош избор за неа. Па преку советите кои и ги дава вујкото на нејзината најдобра пријателка. Холи почнува да и праќа писма, цвеќиња, поклони на нејзината мајка во име на тајниот обожавател и така го подигнува нејзиното лошо расположение. Но кога замислениот дечко ја заинтригира нејзината мајка таа сака да го запознае тајниот обожавател, па така Холи се наоѓа во лоши неприлики.
    Оценка 6/10

На iloveyou29, dayla, LitttleRNBPrincess и 1 друга личност им се допаѓа ова.