Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.303
    Допаѓања:
    22.594
    Вчера го пуштив и не го догледав, досаден ми беше. Инаку да сестра му е, и се убиваат цело време. Во последните делови мислам беше она во болница психијатриска и тој дојде и ја уби. Тоа уште на почетокот на филмот, и сега еве ја пак :wasntme:

На theunforgiven му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LitttleRNBPrincess

LitttleRNBPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950
    p15731681_v_v8_aa.jpg

Colette

Не ми остави некој добар впечаток филмов. Поише беше биографски филм, како историски. Јас не сакам многу вакви жанр на филмови, но го гледав заради Keira Knightley.
    Оценка: 6/10

Colette е приморена од нејзиниот сопруг да ги пишува нејзините романи под негово име. По нивниот успех, таа се бори да ги направи своите таленти познати, предизвикувајќи ги родовите норми.

На dfsa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.710
    Допаѓања:
    2.913

Зошто досаден?
    Не знам, мене не ми се виде како досаден. Очекував повеќе, тоа да. Ама не ми беше досаден, далеку од тоа... Клише, генерално земено. Истите нешта се повторуваат...

4. NiceBoy

NiceBoy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    61

Драма. Музика. Романтики. Уметничко лизгање. Следење на своите цели и соништа. Како љубовта може да те дигне на нозе. За филмов немам зборови да го опишам. Меѓу најдобрите што некогаш ги имам видено. Му давам чиста 10-ка. Чиста. Мислам дека нема да зажалите да го погледнете, тие што не сте го виделе.

На verce 1994, X.X, Thallia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. theunforgiven

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.710
    Допаѓања:
    2.913

Прекрасно нешто!!! Се сложувам.

6. theunforgiven

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.710
    Допаѓања:
    2.913

''Crazy Rich Asians'' (2018)

Десетче!

Баш онака филмче - филмче за да те разведри, опушти, релаксира... Без да размислуваш. Некои ќе речат можда лимонада, ама ја лично не би го ставил во тој кош.
    Фина приказна, иако на моменти клише. Смешни ситуации еден куп. Убави бои, прекрасна фотографија... Колорит.

Го препорачувам ама баш на сите, особено ако сакате (како што реков) да си се изрелаксирате онака ама баш до даска!

На Pocahontas9, cavalli, boomsleng и 5 други им се допаѓа ова.
  7. LitttleRNBPrincess

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950
    p14953815_v_v8_ac.jpg

The Miracle Season

Филмов! Немам зборови... Емотивен, интересен и според вистинска приказна е. Вреди да се гледа.
    Оценка: 10/10

По трагичната смрт на одбојкарката Каролина Фаунд, екипата нејзина од средно училиште мора да се здружат под водство на својот строг тренер во надеж дека ќе победат на државниот натпревар.

На Thallia и toogood им се допаѓа ова.
  8. TheGoldenPeach

TheGoldenPeach Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    3.778
    Го одгледав откако ме сретна твојата рецензија овде и тотално се согласувам. Одамна се немам вака изрелаксирано на филм и го одгледав два пати во два дена. :)

10/10 и од мене, топло го препорачувам!

Е сега овде...тотална спротивност од она погоре. Не знам од кога вака се немам намачено на филм. Бизарен, бесмислен, до сам крај неповрзан, без поента (барем јас таква не видов). Има направено режисеров обид за добар трилер, ама не доволно изреализиран.

Ако не друго, барем ме држеше во неизвесност до сам крај, давајќи му шанса дека нели со крајот ќе се извади и се ќе си дојде на место, но за жал тоа не се случи.
    Филмов е метафоричен и можеби би ги заинтригирал љубителите на теориите на заговор, но сите вие кои не сте љубители на мајнд фак филмови...подалеку од овој.

Не сум импресионирана, ме изнамачи филмов, но дефинитивно ќе го памтам по неговата чудност и бизарност. И да додадам, глумата на Ендрју одлична!

6/10 За обидот.

Последна измена: 8 декември 2018
    На Thallia и theunforgiven им се допаѓа ова.
  9. LitttleRNBPrincess

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950
    p15223195_v_v8_am.jpg

A Simple Favour

Филмов не ми остави некој добар впечаток. На моменти де смешен, де не. Глумициве не се за ваков филм можеби Ана Кендрик, но Блејк не е за ваков филм, жанрот мислев ќе беше комедија но не беше за мене.
    Оценка: 7/10

Стефани е самохрана мајка со родителски род кој се спријателува со Емили, таинствена жена од висока класа која има дете во истото основно училиште. Кога Емили исчезнува, Стефани ја превзема сама истрагата да истражува за Емили.

На SeaMermaid му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    14.440
    Каде го гледаше? Долго време го барам филмов,ама никаде не можам да го најдам.

11. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    Јас симнмав торент ама крш беше. Ако може членката да стави торент ко што треба

12. LitttleRNBPrincess

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950
    го гледав на една шведска страна и незнам дали има англиски превод пошо некои филмови се со шведски јазик

13. LitttleRNBPrincess

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950
    Creed_II_poster_5.jpg

Creed II

Овој дел беше најдобар од другиот бидејќи беше интезивен и крајот беше одличен.

Во 1985 година, рускиот боксер Иван Драго го уби поранешниот американски шампион Аполо Крид во трагичен меч кој го шокираше светот. Против желбите на тренерот Роки Балбоа, синот на Аполо, Адонис прифаќа предизвик од синот на Драго - уште еден опасен борец. Џонсон и Балбоа мора да се соочат со нивното заедничко наследство, бидејќи минатото се враќа да ги прогонува двајцата.

На boomsleng му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.053
    Допаѓања:
    5.085
    И јас го гледав синојќа. Ја читав и книгата пред некое време, некој од тука ми пушти линк (незз кој беше, ама фала му) и книгата е милион пати подобра.
    Многу детали се сменети во филмот што не ми се свиѓаше. Интересна е Блејк во ваква улога

15. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.303
    Допаѓања:
    22.594
    Christams chronicles
    Божиќна приказна за брат и сестричка кои го чекаат Дедо Мраз во својот дом, и нивната божиќна вечер се претвора во бајка, преубав филм.Од мене 10 и препорака.

На lovely91, Nausicaa, Elenpelen и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.770
    Maze-Runner-608x900.jpg Maze-Runner-608x900.jpg
    Вчера го начекав на HBO, го гледав дека и првиот дел ми е гледан па... Искрено добар е ама првиот ми беше поинтересен.

На cavalli и LitttleRNBPrincess им се допаѓа ова.
  17. LitttleRNBPrincess

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950
    p25485_v_v8_aq.jpg

Mission: Impossible II

Почнав отпочеток да ги гледам деловите, до сега ниеден не сум гледала. Ме привлече последниот дел, добра акција има и затоа почнав да ги гледам. Овој дел и првиот се добри акции и интересни.

Агентот на Невозможената мисија, Итан Хант, е испратен во Сиднеј, за да ја пронајде и уништи генетски модифицираната болест наречена "Цимера".

18. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    48.019
    https://m.imdb.com/title/tt5207158/
    Juzni vetar

Srpski krimi film koj mnogu ubavo ja otslikuva aktuelnata situacija vo nasiot region.
    Filmot izobiluva so recnik prepoznatliv za vakvite filmovi,no e odlicen so super akterska ekipa.
    Preporacuvam
    9/10.

На Majapik, carangigia, Nobadys.Perfect и 2 други им се допаѓа ова.
  19. LitttleRNBPrincess

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950
    p173591_v_v8_ab.jpg

Step Up 2: The Streets

Филмов.. немам зборови! Предобар!

Романтични искри се случуваат помеѓу двајца ученици од различно потекло на Школата за уметност во Мериленд.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021

7.5/10

Прво морам да напоменам дека во киното каде што бев го пишале Auqaman , чисто да се знае дека си во Македонско кино, да нема забуни.
    За филмот , морам да кажам после долго време DC направиле прилично ок филм , без некои тешки срања како во бетмен против супермен, убава прича , доста акции , тепачки под вода се прилично убаво прикажани , се гледа дека технологијата напреднала бајаги, за жените имате бицепс трицепс брадест дечко што гази , за машките има црвенокоса убавица што мафта и пафта со тоа рацете и искача водичка насекаде, значи има за публика што да гледа, доста клишеа има мора да признаам , претежно некој што избачен од општеството се враќа назат да си го врати престолот и тоа е тоа...
    Ви претпорачувам да го гледате во кино барем еднаш , не верувам дека ќе се разочарате.

На Thallia, Oneo, kravce и 9 други им се допаѓа ова.