1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.313
    MV5BMDIxNGQ2NzgtNzBhNi00YzM2LTkyZTQtZDhmZWNkYTAyNWIwXkEyXkFqcGdeQXVyNzc5MjA3OA@@._V1_.jpg
    10/10
    Еден од најубавите филмови што ги имам гледано. Иако е од 1989 и снимките не се најсовршени(додуша мене филмовите од овие години ми се најубави :) ), уживав дур го гледав.

Се работи за студенти што започнуваат прва година студии на медицинскиот факултет, покажува колку е тешко да се студира ова, дека скоро секој втор запишал студии поради тоа што родителите му работат во таа бранша, колкав притисок има за да се постигне со се, еден студент за да постигне повеќе да учи дури не спие и зема амфетамини. Секако има и по некоја љубовна приказна и смешни моменти.

Го препорачувам на секој што сака филмови од овој период и му се свиѓа оваа тематика. :)

На Briar Rose, tamche995, Skylar и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Ladu in pink

Ladu in pink Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    1.451
    8/10
    Писателката Хелен (Голди Хон) и актерката Меделин (Мерил Стрип) се мразат меѓусебно со години. Меделин е мажена за пластичниот хирург Ернест (Брус Вилис), кој порано ѝ бил свршеник на Хелен. Откако закрепнува од душевен слом, Хелен се заколнува дека ќе се одмазди со тоа што ќе го украде назад Ернест и ќе ја убие Меделин. И двете сопернички тајно се имаат напиено еден чудотворен лек против стареење. Кога меѓусебно се обидуваат да се елиминираат, и двете случајно откриваат дека станале бесмртни и дека „животот нема никогаш повеќе да биде ист.
    Комедија,научна фанатастика...Може мене затоа што едни од омилените актери ми се Брус Вилис и Мерил Стрип па затоа ми се допадна.Онака кога кога вие е досадно па да го погледнете и да се насмеете...

На elimkd, AnnabelLee, orevokrsacka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.774
    Допаѓања:
    53.089
    Tengo ganas de ti :l:Samo sto go izgledav po 100 pat

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  4. babaDara

babaDara Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2011
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    622

Добро филмче, препорачувам. :devil::devil::devil:Слично на дел од младината денес.

5. babaDara

babaDara Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2011
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    622

Филмчево задолжително гледајте го кога бирате брачен сопатник.

На eliesaab, JoanaS, Scorpiongirl12 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.213
    Допаѓања:
    1.629
    Ми привлече филмот внимание до крајот на неделата го гледам 100 %. Само еден дел ли е?

7. babaDara

babaDara Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2011
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    622
    Само еден дел е. Не е серија, филм е и остава без здив до самиот крај. Турски серии не гледам ама филмовиве им се врв.

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  8. babaDara

babaDara Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2011
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    622

Исто добро филмче. Дечкото си ја крши ногата и треба да закрепне...Се запознава со една девојка во која наводно е вљубен но испаѓа дека е најголемиот посерко. Да не го кажувам крајот. Убаво, лесно филмче во еден здив.
    пс. Станав филмоман. Секој ден гледам филмови. Барем по едно дневно.

На eliesaab и Tokyo. им се допаѓа ова.
  9. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    8.565
    Филмов ми е во топ 10 комедии на сите времиња. Веќе не знам колку пати сум го гледала, сите тројца актери се извонредни. Посебно Мерил Стрип, нема улога што не и лежи. Ја обожавам женава.

На mileystar, AnnabelLee и Ladu in pink им се допаѓа ова.
  10. AnnabelLee

AnnabelLee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2018
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    362
    Black Narcissus

Топ 10 за мене, извонредна кинематографија, саундтрак, содржина, а посебно глума. Златен класик на кој многу често се навраќам кога сакам да погледнам нешто извонредно. Adaptacija na kniga

The name of the Rose

Исто адаптација на книга. И двата филма содржината им е поврзана со свештенство/инквизиција.калуѓерство. Преубава кинематографија и глума на Шон Конери. Адаптација на книга од Умберто Еко. 7/10, првиот 10/10

11. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Avengers: Endgame

Се опседнав со серијалов The Avengers и сите филмови поврзани со нив. Овој го чекав не знам колку време да испадне и конечно нешто као подобра снимка на Замунда.
    Преубав филм, толку ми се допадна што го гледав два пати и тоа едно по друго.
    Best 6 hours of my life.

Оваа капетан(ка) Марвел ми гази по нервите! Не постои антипатична глумица од Бри Ларсон. Толку лигава, нема појма кај се наоѓа. Одвратно.
    But still, 10/10.

На mileystar му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Brunhilde

Brunhilde Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    3.335
    Допаѓања:
    31.064
    BE557134-C9CD-4E7B-B4C3-A71C162038D4.jpeg Џенифер има несреќа, но опоравувајќи се од траумата нејзиниот живот се уште е во опасност. Таа сака да се врати на нејзиниот стар живот на кој што не се сеќава после несреќата. Оценка 10/10

На lola55 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Brunhilde

Brunhilde Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    3.335
    Допаѓања:
    31.064
    F1B35206-4A02-418C-85B2-5EBCFC28FE3A.jpeg Заводливата тинејџерка по име Ванеса го оддалечува својот дечко Крис од неговото семејство. Кога неговата мајка тоа ќе го открие таа настојува Крис да ја преќине врската со Ванеса. Оценка 10/10

14. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    8.565
    IMG_20190806_220638.jpg
    Само што го изгледав: Персеполис, француски анимиран филм. Според автобиографијата на Маржи Сатрапи, девојка од Иран.
    Дејствието започнува во деновите пред исламската револуција во Иран, кога почнува еуфоријата кај Иранците дека конечно режимот (?) на шахот ќе биде заменет со нова, народна слободарска власт. Семејството на Маржи е едно од многуте обични, образовани и модерни ирански семејства кои веруваат во новите ветришта на промените. Арно ама....
    Каков ќе биде животот на една искрена, бунтовна, независна тинејџерка најпрвин во репресираниот и од војна опустошен Техеран, а подоцна во Виена. Дали е подобро да се бориш дома на свој терен каде лесно може да ти летне главата од банални причини, или да го имитираш туѓиот живот и вредности за да се вклопиш и да бидеш прифатен во туѓина? Може ли човек да остане она што е и да биде свој на своето без оглед каде е наоѓа?
    Прекрасен филм, секоја препорака.

15. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Not my life
    Dobro filmce vredi da se gleda

16. Tri_Bubacki

Tri_Bubacki Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    93
    Clinical.
    Психолошки трилер/хорор.
    Лесно предвидлив ама држи внимание.

17. lola55

lola55 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2018
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    162
    zo6ZdlywwB.png
    Предобар филм одлично дуо (повеќе ми се допаднаа и од Вин и Паул) имаше и хумуристични сцени одлична акција иако малку нереалистични беа повеќето акциони сцени.. Се на се многу ми се допадна:rock:
    Оцена: 10/10

На Ladu in pink, Juicy, LitttleRNBPrincess и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    The defender ( bodyguard from Beijing)
    Akcija so jet li vo glavna uloga filmot e star no navistina dobar.

19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.005
    Допаѓања:
    35.975
    A Christmas Kiss

250px-A_Christmas_Kiss_Poster.jpg
    Венди работи како дизајнерка на ентериер, за богатата Присила Хол. Таа добива задача од Присила..за Божиќ да ја уреди куќата на нејзиниот дечко Адам. Кога ќе го запознае, ќе сфати дека тој е личноста која ја бакна во лифтот ден претходно.

Преубав филм. Од сам старт се виде дека дечкото сака едноставни нешта за Божиќ. Не дозволи неговата надмена девојка да му ги наметне.

Оценка 10/10

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Dangerous secret
    9/10