1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.090
    Допаѓања:
    39.455
    Promising Young Woman

Кери е девојка во своите 30-ти која поради трагедија во минатото, сака да се одмазди на свои бивши соученици и конечно да го добијат заслуженото за злоделото што го направиле тогаш, а системот не ги казнил.
    Во меѓувреме, им одржува одлична лекција на сите мажи кои се спремни да искористат жена сексуално додека е пијана.
    Се тече според планираното, додека не го види повторно еден свој бивш соученик кој ќе ја замисли и тргне од тој морален revenge план.

Тежок филм за гледање, со уште потешка тема како силување, искористување и нефункционирање на системот. Ниту малку комичниот стил и поп-панк розе стајлингот не го прават попријатен за гледање.
    Кери Мулиген маестрално ја носи улогата на Кеси, но другите актери не ми беа на висина на задачата во филмот, посебно мајката, и другите момци, кои личеа како да се од некоја Б продукција.
    Морам да кажам само уште дека ова не е класичен revenge филм. You either love it, or hate it.
    Јас сум некаде in the middle, па од мене има 7.

На Marija_Magdalena, boomsleng, kravce и 3 други им се допаѓа ова.
  2. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    32.404
    MV5BMDkwMzk5NzgtNGFkMS00NTIxLTk0MTItNzZlZTQ3NjEzNTU4XkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_.jpg

Сесилија живее со маж што е насилник. Кога тој ќе изврши самоубиство, таа почнува да се сомнева дека тој е мртов. Таа се обидува на секој начин да докаже дека ја прогонува некој што неможе никој да го види 9/10

На Billy Idol, sikica7 и joyful им се допаѓа ова.
  3. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.665
    Допаѓања:
    16.155
    Воопшто не ми се допадна, не знам како успеав да го изгледам до крај. Јас би му дала 1/10

На iloveyou29 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Fantasy33

Fantasy33 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2019
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.026
    EE93B6D9-0A45-456B-8467-301020E34D7F.jpeg Рајан и нејзиниот татко Мет се селат во мало рибарско градче каде живее таткото на Мет. Тој на неговата внука раскажува за постоењето на сирени во морето, кои сите веруваат дека е мит. Рајан одејќи по пристаништето среќава сирена и набрзо почнуваат да се дружат. Од нивната дружба произлегуваат многу нови настани, каде сирената Корал го открива надворешниот свет, а Рајан морскиот свет. Нивната поврзаност е поголема отколку што си мислат, и тоа заради минатото за кое и двете не се свесни.
    Приказната ми се допадна, како и фантастичните моменти, иако можеа да бидат на повисоко ниво.
    Жанр: Фантазија, драма
    Оценка: 8/10

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Karamela12

Karamela12 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    2.748
    Пет млади лица, кои сакаат да ја прослават новогодишната ноќ на врвот на планината се заглавуваат во жичара. Она што започна како авантуристичка забава, наскоро станува борба за опстанок.

Оценка 9/10.

break.jpg

На Bratot, joyful, sikica7 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.180
    Допаѓања:
    23.175
    Little_Italy-588295114-large.jpg

Интересен, смешен, мене ми беше многу добар, ликовите во серијата се феноменални и се пресмешни. :rofl:

Препорачувам многу:!::wasntme::D

7. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    3.926
    Допаѓања:
    12.020
    20210113_000627.jpg

Суштината на животот, желбите наспрема реалноста и постоењето на нешто повеќе во нас. Предобар!

На Marija_Magdalena, 1209, x.Daisy.x и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.090
    Допаѓања:
    39.455
    Sound of Metal

Филм склопен во едно преубаво мало пакетче полно со емоции кое знае да те изненади и допре длабоко.
    Рубен е тапанар во метал бенд со својата девојка Лу кои живеат номадски живот, патувајќи од едно место на друго. Нивниот план ќе се смени денот кога Рубен ќе почне полека да го губи својот слух до степен да не смее повторно да настапува.
    Болката, одбивањето да се прифати новата реалност е толку добро доловена преку аудиото кое ве става во кожата на младиот музичар, доживувајќи го она, што го доживува и тој.
    Не, ова не е филм за музика, ова е филм за тишина.
    Маестрално.

ОГРОМНА ПРЕПОРАКА.

9.

На boomsleng, sweet-cherry, elimkd и 3 други им се допаѓа ова.
  9. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    3.926
    Допаѓања:
    12.020
    20210116_224503.jpg
    10/10

На onladybug и sikica7 им се допаѓа ова.
  10. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    3.926
    Допаѓања:
    12.020
  11. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.933
    Допаѓања:
    48.104
    1EC0ED1E-AAD0-40FC-BB9A-6930826C584F.jpeg Portrait of a lady on fire
    Жанр: драма

Приказна за љубовта помеѓу една млада аристократка и нејзината сликарка

8/10

На boomsleng и 1209 им се допаѓа ова.
  12. Skorpija99

Skorpija99 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    4.801
    91rRg38TXnL._SL1500_.jpg
    Прекрасем филм.Четирите деца преку еден ормар влегуваат во сосема друга земја "Narnia".Тие всушност треба да владеат со таа земја,но има предизвици,разни дешавки.Ви го препорачувам да го гледате.

13. Marsh_mellow

Marsh_mellow Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2021
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    124
    Филм што би ви го препорачала на сите е Три метри над небото. Искрено според мене мнооогу добар филм. Гледан ми е повеќе од 3 пати и никогаш нема да ми се здосади. Романтичен е има богата девојка и сиромашно момче кое што вози мотори. Ќе се засакаат но нејзините родители нема да дозволат. На крајот умира нивни близок пријател сите работи се пореметуваат и таја заминува со друг при што останува бремена. Исто така има и втор дел Те посакувам. Мислам дека навистина вреди да се одвои време за ваков филм.

14. Marsh_mellow

Се зачлени на:
    17 јануари 2021
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    124
    Доколку некоја од вас се одлучи да го гледа, очекувам коментар :inlove:

15. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.213
    Филмот е вистинска приказна за американскиот гангстер Џими Булгер и го следи неговиот премолчен договор со властите и сузбивањето на неговата криминална група на крај. Тука Џони Деп ја има една од најдобрите свои изведби според мене, и во секој случај вреди да се погледне.

Последна измена: 18 јануари 2021
    На eliesaab и elimkd им се допаѓа ова.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.232
    Допаѓања:
    248.063
    Дечкото ич не е сиромашен, напротив, богат е, ама е проблематичен.

На Flybabyfly, 1209 и Marsh_mellow им се допаѓа ова.
  17. Marsh_mellow

Се зачлени на:
    17 јануари 2021
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    124
    Паа неговиот брат мислам дека беше или роднина го снабдуваше со пари и спиеше кај него па зато мислев дека е сиромашно момче.

18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.232
    Допаѓања:
    248.063
    Спиеше кај брат му оти не е во добри односи со семејството. Не виде зошто станал проблематичен, а претходно бил фино дете?

19. Marsh_mellow

Се зачлени на:
    17 јануари 2021
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    124
    Да знам. Заради мајка му.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  20. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    32.404
    MV5BOWRhYWFkMDEtNTFjZC00OWJkLWJmMWQtNzI2OWRjZjVjOGYyXkEyXkFqcGdeQXVyMzQwMTY2Nzk@._V1_.jpg

Осуден на 12 години во јужноафрикански затвор, Тим и неговите следбеници имаат план за бегство 8/10

MV5BMTA5YzNhMjgtZGEyZi00Nzg5LWE1ZTUtYzc1ZmMyMWNmOTMzXkEyXkFqcGdeQXVyMTAzNDgzMjU1._V1_.jpg

Нуркајќи во водите на Северна Норвешка, животот на двете сестри ќе се најде во опасност. Случајно ќе падне карпа врз едната и ќе остане заробена на дното на океанот. Во трка со времето што им преостанува, другата сестра се обидува да ја спаси 8/10

На 1209, boomsleng, elimkd и 1 друга личност им се допаѓа ова.