Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Discussion in 'Филм и ТВ' started by LaFille, Jan 31, 2010.

1. Ani45

Ani45 Истакнат член

Swallow (2019)

Сакам вакви психолошки трилери, главната глумица ми беше многу интересна и специфична. Се работи за млад брачен пар каде женава ќе остане бремена и ќе почне да јаде предмети кои се живото-загрозувачки.

8/10

Cosmic Girl likes this.
  2. mona.liza.03

mona.liza.03 Истакнат член

Прво филмот е одличен спрема мене (за мој вкус ) меѓутоа ова не е Marvel филм ова е Dc филм има разлика и тоа огромна поззз

3. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Филмот е одличен за љубителите на суперхерои и тоа е неоспорлив факт . Јас , му дадов 7 , бидејќи ми се ту мач сцените со " натчовечки моќи " и задгробен живот . Интересни ми се за промена , но не сум преголем љубител на истите , што не значи дека нема луѓе кои ги обожаваат овие филмови , како ти на пример .

Искрено , го поврзав со Марвел комикс , поим немам од каде , веројатно сум навикната да суперхероите потекнуваат од таму :D . Не ни загледав дали е на Марвел или не (facepalm) . Сега ја зумирав сликата и видов дека над насловот стои DC (facepalm) . И официјално , ќорава сум 8-| .

Ти благодарам на забелешката , ќе знам за друг пат подобро да проверувам :) . Позз .

boomsleng and mona.liza.03 like this.
  4. mona.liza.03

mona.liza.03 Истакнат член

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

CrazyGirl15 likes this.
  5. Zorina

Zorina Истакнат член

Ticket to Paradise (2022)
    TICKET.jpg
    Лесно филмче, за пуштање мозок на пашња, а на моменти има и пар длабоки мисли, што си се такви какви се ама животот кога ќе не пикне во некој бубањ на јака центрифуга забораваме да уживаме често во него.
    Ајде во кратки црти: двајца поранешни сопружници се поканети на свадбата на ќерката која по кратко време од запознавањето на дечкото решава да стапи во брак со него. Двајцава првпат по разводот се сложни во врска со едно нешто- тој брак не треба да се случи. Епа ќе гледаме што се ќе направат во врска со тоа и што се' се случува во филмов8-|
    :D

6. Maja333

Maja333 Истакнат член

Здраво, и јас сакам да го гледам, може да ми кажете каде?
    Благодарам

7. Ani45

Ani45 Истакнат член

Stutz (2022)

Филм што ќе ве научи на техники како полесно да се справувате со одредени ситуации во животот. Ако се соочувате со анксиозност или депресија, погледнете го. Од мене 9.

boomsleng, Bananki023 and Lot like this.
  8. Brucewayne

Brucewayne Истакнат член

Odličen triler sniman spored vistinski nastan Al pacino odi undercover vo potraga po ubiec vo "svet" koj postoi i den denes no e nevidliv za običnite lugje MV5BYjFmODA1NjItY2NmOS00NTczLThkMWMtMzNlZTNiNmU0NWRiXkEyXkFqcGdeQXVyNDE5MTU2MDE@._V1_.jpg

9. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Mean Streets
    (1973)
    Што може да стори католикот, за да ги искупи гревовите?
    Овој филм на Скорсезе, еден од неговите најзначајни, е приказна за младите Италијанци во Њујорк кои се во канџите на мафијата и под нејзина контрола, но и за необичен триаголник помеѓу двајца другари и девојка/братучетка, воедно го афирмира Роберт Де Ниро како актер. Сум видела многу од него, и мислам дека ова му е најдобро одиграната, најспецифичната улога.
    8/10

elimkd, Brucewayne and boomsleng like this.
  10. tambelina

tambelina Популарен член

Law abiding citizen (2009 крими/трилер)
    Дупките во законодавството…обичниот граѓанин ќе ја преземе правдата во свои раце. 49FA6ED0-AD30-4C6E-BF20-F9AFE81D390F.jpeg

11. Ena05

Ena05 Истакнат член

Дали го има негде онлајн да се гледа?

12. MissDior

MissDior Популарен член

Не знам јас го гледав во кино.

Ena05 likes this.
  13. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Screenshot_20221209-215728_Opera.jpg
    Две најдобри другарки се качуваат на највисоката кула. Во еден момент скалите се кршат и тие остануваат заглавени на врвот, без излез.
    Кој е љубител на вакви трилери препорачувам 9/10

14. Chimera

Chimera Популарен член

никако не го наоѓам, може линк?

15. Ketchup

Ketchup

Elvis (2022)

Приказна за кариерата на Елвис.
    Филмот е одличен, високобуџетен со квалитетни глумци, сосема очекувано од Baz Luhrmann.
    Само што мислам дека режисерите ја најдоа совршената формула за добар biopic и сите се водат по истата. Кога гледам филмови од овој тип, се чувствувам ко да ја гледам истата приказна, базирана на различен лик.

16. Аргентина *

Не беше последниот, но мерак ми е да ја издвојам оваа ведрина преточена на екранот, која вреди да се гледа одново и одново:
    Shakespeare in Love
    (1998 )
    ПРЕУБАВ ФИЛМ!!!
    Прослава на англиската ренесансна драма, фиктивно дело базирано врз личноста на најголемиот драматург на сите времиња и слободна интерпретација како настанала најпознатата љубовна приказна "Ромео и Јулија" и каква всушност потајно жртва прави Вилијам Шекспир, пред да стигне до самиот врв и бесмртноста.
    10/10

Last edited: Dec 12, 2022
    tambelina, elimkd and boomsleng like this.
  17. Anne Boleyn

Anne Boleyn Истакнат член

Крими/мистерија трилер филм од 2019 година.
    Пронајден е мртов познат писател на крими книги.
    Покрај полицијата ,се вклучува и приватен детектив ( во улога на Daniel Craig)со цел расветлување на случајот.
    Се согласувам со високата оцена според imdb 7.9/10,заслужено.
    Screenshot_2022-12-14-10-54-30-743~2.jpg

18. Аргентина *

Crimes of the Future
    (2022)
    Филмот е луд и визионерски. Мислам дека е прв на Кроненберг после повеќегодишна пауза.
    Во иднината (не изгледа многу далечна), кога технологијата е навидум напредна, но не и живеењето, човечките организми еволуираат застрашувачки.
    Кај некои тоа е помалку осетно, кај други јасно видливо.
    Многумина наоѓаат задоволство во уметностa, која исто така се развива на бизарен начин, бидејќи уметниците инспирација црпат од реалноста (иронично, далеку од задоволителна).
    Не сите луѓе, организации, ги прифаќаат промените и се толерантни како артистите, туку има обиди човештвото да се врати на старо.
    Филмот започнува така што една мајка посакува да стави крај на животот на нејзиното чудно дете.
    6/10 Малку гадничок, но дефинитивно вредеше да се (до)гледа.

Anah, Oneo, boomsleng and 2 others like this.
  19. Аргентина *

Orphan: First Kill
    (2022)
    2007 год., пред случувањата прикажани во филмот од 2009. Лена бега од психијатриска болница во Естонија и ја искористува својата состојба на нанизам, за да се претстави како Естер, малолетната ќерка на богати американски родители, која исчезнала пред неколку години. Но, Естер не очекува дека и полоши луѓе од неа живеат во домот што го одбра за себе за да се добере до таткото во тоа семејство.

Отпрвин го оценив филмот со 5, зашто не сакам продолженија на познати филмови. Макар што овој е од подобрите, ми беше многу нереално во 2000-те, опасен пациент од ментална установа да премине граници на толку моќни држави и да се вовлече во ситуирано семејство без да ја фатат, ама ајде може да постои објаснување, зашто личноста што сакаше да го заташка другиот случај имаше влијание, но пак, не ми е се на место во филмов...
    Инаку, амбиентот беше зимски, таман за периодов :inlove: и има повеќе хорор-сцени одошто во првиот дел.
    6/10, ама уште ќе размислувам за оценката.

Last edited: Dec 16, 2022
  20. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Сцената кога „танцува“ во геј клубот е бесценета хаха, секогаш се смеам. :) Пристоен трилер.