Форумџика на годината

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.746
    Допаѓања:
    9.533
    The Good Girl (2002) со Џенифер Анистон и Jake Gyllenhaal
    Лесна романса-драма, топ како за сабота навечер
    Исфилувана реалност на секоја втора просечна жена што живее монотон живот и брак.

Прикачени фајлови:

• IMG_5499.jpeg
      IMG_5499.jpeg
      Големина на фајлот:
      148,1 KB
      Прегледи:
      13
    На Eunoia му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.988
    Допаѓања:
    24.687

Sinners (2025)

5/5 :*:

Ова е еден од најдобрите филмови што ги имам гледано. Луѓето што велат дека е досаден затоа што „ништо не се дешава“ првиот саат време, боље нека не гледаат филм повторно.

Многу ми се допадна што одвоиле половина филм да ја развијат приказната, прво не запознаа со сите ликови и кога shit goes down, навистина ти е гајле за секој од нив.

Како некој што појма немаше кој жарн на филм е ова воопшто, се шокирав. :D А ќе пукнев од тензија секако, многу добар build up имаше без да знам што ќе биде лошото што ќе се деси.

Пре доб ро!

На boomsleng, Elenpelen, Camille84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    1.215
    The Walking Dead серијата, не знам кој ме излажа дека била добра, али ретко глупава серија со зомбија и апокалипса. А ја сум уште поглуп што стигнав до 6та сезона и планирам да ја догледам. :))

Штета, добра тематика ама лоша реализација.

0/5

4. LitttleRNBPrincess

LitttleRNBPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    796
    Допаѓања:
    950
    Transporter 3

8/10

Ги обожавам филмовиве со Jason Statham Transporter_3_poster.jpg

5. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.948
    Допаѓања:
    183.950
    Последно гледав два едно по едно на кино, па сакам да ги прокоментирам.

Свадба (2026)
    upload_2026-2-7_11-43-42.png
    Гледам дека има 7.8 рејтинг, за мене е чиста 7ца. И прај смисла, комедиите во глобала се движат во овие рејтинг рамки. Имаше и можеше да се најди интересен хумор и ситуации, ама на се шо е претерано - нешто едноставно ќе биди и погодок. Шо сакам да кажам е дека се беше така малку „премногу“. Секоја една сцена мораше да има нешто смешно, па после првите 30 минути веќе преќина и вистински смешни работи да ме смеат туку осеќав само кринџ. Го има она балканското кога пробва да прај комедија - викање, урлање, хаос. Ама па, почнав да сакам во балкански комедии да го гледам то зошто некако ми е како rite of passage. Не ми е за под 7ца, евентуално 6.5/10, ама ете ќе бидам добра зошто вистина не ми беше досадно па нека остани на 7/10 рејтинг.

Приказната за Силјан (2025)
    upload_2026-2-7_11-48-13.png
    Од друга страна, „Приказната за Силјан“ за мене е скоро 10ка, 9.5/10. Иако на апликацијата шо ја користам ставив 5 ѕвездички. Гледам дека има 7.5/10 рејтинг и искрено можам да сфатам зошто. Да објаснам. Силјан низ доста бавна приказна, ама полна емоција ни раскажва две работи: 1) народна приказна тргната како паралела на 2) просечно фармерско македонско семејство и позицијата во која откупувачите и државата ги носи фармерите и општо животот на просечно македонско семејство кое страда. И пошто филмов е сниман во соработка со National Geographic, а од таму и достапен за пошироката публика вон Балкан - можам да разберам дека не би доприл до секој. Филмот е дефинитивно документарен, ама не типичен документарен филм, има многу и општествени коментари и воедно раскажва приказна. Ќе бидам искрена, јас и заплакав. За мене, филмот беше уметност и полн емоција. Ама ок, последново и не е некоја мерка, јас си плачам на филмој.

На Disney+ бил достапен после 20 Март.
    upload_2026-2-7_11-52-54.png

На MeowMeow му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    1.215