1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    6.088
    Допаѓања:
    11.693
    Филмот не е забавен како Trainspotting, туку е сериозен, трагичен и го препорачувам на сите кои беа заинтересирани, на форумот бараа филмови за зависности. Поучен е и за младите луѓе да не посегнуват по дрогата, но и за целото општество.

Инаку последно гледав постар филм од 2000 година, Bedazzled со Брендан Фрејзер и Елизабет Харли, ром-ком фантазија, не ми беше нешто посебно, но претендира. 6/10
    Римејк бил. Од режисерот на Groundhog Day, Analyze This/That...

На Cosmic Girl и boomsleng им се допаѓа ова.
  2. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    6.549
    Now You See Me: Now You Don't (2025)
    MV5BNTZlYzdjMzgtYjU2ZC00MGQ5LWFiMDYtOTIwNzQ0M2MyNmU2XkEyXkFqcGc@._V1_.jpg

Третиот дел од филмов ни прикажува обединување на старите илузионисти и соединување со тим млади со цел да исполнат зададена мисија.
    Повеќе ми делуваше како модерна Робин Худ бајка и да истакнам како и легна глумење негативка на Розамунд Пајк.
    По глумата во Gone Girl баш си го зацементира тој имиџ.
    Сигурно екстра си поминувале на сетови ( има мн. физички активности при изведувањето на триковите и се е супер скоцкано во филмот).
    Супер екипа се и постарите и помладите.

Оценка 6 или 7/10.

3. Scorpio991

Scorpio991 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    181
    IMG_0788.jpeg

Оцена 10/10.

На MeowMeow му/ѝ се допаѓа ова.
  4. DragonFly22

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    6.549
    H Is for Hawk (2025)
    MV5BMDIyNTJkNmUtZDgzNi00NjBmLWE4ODktMjQ2MzA1OTZiZjZiXkEyXkFqcGc@._V1_FMjpg_UX1000_.jpg

Филмот е базиран на вистинска приказна и раскажува како професорка- научник се справува со ненадејната загуба на таткото.
    Филмот има одлична приказната, дејствието во него се одвива пребавно и затоа презентира такви кадри од природата и академскиот живот скоро до совршенство.
    Музиката пак приказна сама за себе.

Ме фасцинираше комплетно се.
    10/10

На Mumoftwo30, Melissa_39, st-el и 2 други им се допаѓа ова.
  5. DragonFly22

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    6.549
    Hamnet (2025)
    Hamnet_film_poster.jpeg

Филмов е совршено ремек дело, спој од пресовршени кадри од природа, секојдневен домаќински живот и чисти емоции...секакви емоции.
    Дава реален приказ на справувањето на една обична фамилија со едно од најболните нешта, загуба на дете, додека во цела позадина тече нивната егзистенцијална борба.
    Искрено почетокот ме восхити, потоа дејството станува побавно и ми падна вниманието, но при крајот кога се откриваат приватноста и целта со која завршува филмот останувате подзинати од восхит и возбуда зад големината на делото.

Се мислев помеѓу 10 и 9 нека е 9/10 со препорака обавезно гледајте го со кутија хартиени марамчиња покрај вас.

На st-el и Eunoia им се допаѓа ова.
  6. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    5.114
    Допаѓања:
    25.652
    Pearl (2022)

5 / 5 :*:

Конечно го гледав PLEASE IM A STAAAAAR филмот. :D Совршен филм за некој чиј омилен жарн на филмови се психолошки трилери (јас). Многу добар, апсурден, кинематографијата одлична.

Дали е нормално да се поистоветувам со лик кој е напишан како психопат? Не знам, ама сцената кај што Бисерка само ја почувствува промената на енергијата на дечкото и има breakdown, ја осетив во секоја клетка. :D

7. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    5.114
    Допаѓања:
    25.652
    Obsession (2025)

3.75 / 5 :*:

Никогаш, никогаш не заборавајте дека несигурни луѓе се дно на човештвото и на крајот на денот се најзлобни затоа што немаат способност да не се перципираат како жртва. :l: Мојата омилена порака од филмот.
    Добар. Ми држеше внимание цело време и мислам дека е доста уникатен, као, не можам да кажам дека сум гледала ваков филм. За одредени сцени се чудев како некој се сетил да ги воопшто напише и режисира. Глумата беше феноменална, главната актерка кидааааа.

Дали бев воодушевена како што е целиот свет? Не баш. Ама разбирам, не сум лута што има толкав хајп.

Ја мразев Мечката од првата секунда кога се ликот појави на екранот. Многу мразам несигурни луѓе, несигурни мажи, nice guy синдром. Секогаш кога ќе отвореше уста и не можеше да се изрази до крај пошто е пичка најголема, си ја кубев косата. Фуј, фуј, фуј. Што подалеку.

На Mumoftwo30, elimkd, FriendOfDorothy и 2 други им се допаѓа ова.
  8. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.629
    Допаѓања:
    21.673
    Backrooms (2026)

Можда и не беше лош, колку што не ми беше за оваа вечер. Сакав само да заспијам со демони кои излегуваат од плакар, некој вреска, сите умираат, ваков психолошки хорор, повеќе ми е како домашна задача отколку забава. Ова е од оние филмови што бараат да поврзуваш работи, пола да сфатиш, пола не, па после да гуглаш, да читаш коментари и да гледаш youtube објаснувања. Затоа 5/10, пошто ме замори, т.е расони, пошто откако го догледав, читав за да сфатам што гледав.

Ова било инспирација за филмов:
    https://mk.wikipedia.org/wiki/Бекрумс

Можда затоа и не ми беше нешто посебно, прв пат слушам за ова.

Последна измена: 11 јули 2026
    На imorena му/ѝ се допаѓа ова.
  9. МикиМаусовка

МикиМаусовка Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2024
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.531
    Ghostland-film-poster.jpg

Филмот го следи животот на мајката на две деца која наследува куќа од својата тетка. Но уште во првата ноќ во новата куќа, мајката се соочува со убиствени натрапници против кои мора да се бори за да ги заштити животите на своите ќерки. Работите стануваат почудни кога, 16 години подоцна, ќерките се собираат потворно во старата куќа.

На imorena и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  10. imorena

imorena Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    4.017
    The Wasp
    IMG_20260717_225129.jpg
    Солиден психолошки трилер.
    Се работи за две поранешни пријателки кои повторно се среќаваат, едната од нив предлага неочекувана понуда која ќе им ги смени нивните животи засекогаш.

На f.girl и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  11. MrsBrown

MrsBrown Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2024
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    484
    Менхетен, од Вуди Ален
    Смешеен, откачен, како и секогаш, мешавина од ликови со разни карактеристики, необични љубовни врски.