Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.892
    Допаѓања:
    11.421
    Филмот не е забавен како Trainspotting, туку е сериозен, трагичен и го препорачувам на сите кои беа заинтересирани, на форумот бараа филмови за зависности. Поучен е и за младите луѓе да не посегнуват по дрогата, но и за целото општество.

Инаку последно гледав постар филм од 2000 година, Bedazzled со Брендан Фрејзер и Елизабет Харли, ром-ком фантазија, не ми беше нешто посебно, но претендира. 6/10
    Римејк бил. Од режисерот на Groundhog Day, Analyze This/That...

На boomsleng му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    6.198
    Now You See Me: Now You Don't (2025)
    MV5BNTZlYzdjMzgtYjU2ZC00MGQ5LWFiMDYtOTIwNzQ0M2MyNmU2XkEyXkFqcGc@._V1_.jpg

Третиот дел од филмов ни прикажува обединување на старите илузионисти и соединување со тим млади со цел да исполнат зададена мисија.
    Повеќе ми делуваше како модерна Робин Худ бајка и да истакнам како и легна глумење негативка на Розамунд Пајк.
    По глумата во Gone Girl баш си го зацементира тој имиџ.
    Сигурно екстра си поминувале на сетови ( има мн. физички активности при изведувањето на триковите и се е супер скоцкано во филмот).
    Супер екипа се и постарите и помладите.

Оценка 6 или 7/10.

3. Scorpio991

Scorpio991 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    180
    IMG_0788.jpeg

Оцена 10/10.

На MeowMeow му/ѝ се допаѓа ова.
  4. DragonFly22

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    6.198
    H Is for Hawk (2025)
    MV5BMDIyNTJkNmUtZDgzNi00NjBmLWE4ODktMjQ2MzA1OTZiZjZiXkEyXkFqcGc@._V1_FMjpg_UX1000_.jpg

Филмот е базиран на вистинска приказна и раскажува како професорка- научник се справува со ненадејната загуба на таткото.
    Филмот има одлична приказната, дејствието во него се одвива пребавно и затоа презентира такви кадри од природата и академскиот живот скоро до совршенство.
    Музиката пак приказна сама за себе.

Ме фасцинираше комплетно се.
    10/10

На joy1 и Scorpio991 им се допаѓа ова.
  5. DragonFly22

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    6.198
    Hamnet (2025)
    Hamnet_film_poster.jpeg

Филмов е совршено ремек дело, спој од пресовршени кадри од природа, секојдневен домаќински живот и чисти емоции...секакви емоции.
    Дава реален приказ на справувањето на една обична фамилија со едно од најболните нешта, загуба на дете, додека во цела позадина тече нивната егзистенцијална борба.
    Искрено почетокот ме восхити, потоа дејството станува побавно и ми падна вниманието, но при крајот кога се откриваат приватноста и целта со која завршува филмот останувате подзинати од восхит и возбуда зад големината на делото.

Се мислев помеѓу 10 и 9 нека е 9/10 со препорака обавезно гледајте го со кутија хартиени марамчиња покрај вас.

На Eunoia му/ѝ се допаѓа ова.