Незнам дали може да се нарече последица, но имам како вишок ткиво на влезот од вагината, изгледа како топче. Изгледа лошо ме зашиле, иако не ми смета и не боли, но кога се погледнав со огледалце, баш некако се изнервирав. Други последици немам за среќа, стрии немам, кожата на стомакот многу брзо се собра.
Веќе тρи месеца има од κога се поρодив и ме боли гρбот на лева стρана ме затега,κога ќе легнам се отпуштам и осе ќам болκа ппголема едвај се вρтам на дρуга стρана, мислев κе помине ама очигледно е последица ... дρуги последици немам...
Благодарение на лошо сошиената епизиотомија 2 пати во годината одам на контрола за евентуални промени на грлото на матката. Аха... постпородилната депресија која ме држи веќе седма година, и како што ми изгледа нема намера да ме напушти
I jas go imam istiot problem plus i kicma eve i posle skoro 6,5 m. Jas doduse i prethodno si imav problemi ama sega puta sto...pretpostavuvam deka ti e od bebeto,od drzenje,stani,legni.Baska ako i ti kako mene poveke na leva go drzis,nosis,(na desna nekako ne mi ide ) garant ti e od toa a ne od procesot na poroduvanje.Moe mislenje
Κолκу добρо го опиша ова ТОСНО деκа го дρжам повеќе на лева стρ. легни-стани κога цицаме го пρавиме тоа ... Може е и од тоа али паκ κе ρечам последица е од поρодувањето зошто таа болκа ја осеќав 3-4 ден од κога не пуштија од болница
Zabaven metabolizam,a so toa i bolki vo stomakot..zapocna posle poragaj,zatoa mislam deka mi se ima poremeteno od toa,inaku nemav takvi problemi..
Болки во половината(сигурно се последица на епидуралната) Стриите на стомакот Линијата на стомакот(последица на царскиот рез) Привремена тахикардија-пулсот некогаш ми достигнува и до 120
Ogromni bolki posle carski...Edvaj stanuvanje od krevet za vo wc samo po nekolku pati vo denot..Uzasno bese jas neznam koj ova go narekol carski?! Striite i mekiot golem stomak si stojat no poleka se povlekuvaat Ranata za sreka veke zazdravuva
Visok kilogrami, rana od carski rez,strasni glavobolki,dva pati se onesvestiv, maklu strii, bolki vo zglobovite..
Jas koga se porodiv kako da se prerodiv, zasto so mnogu problemi mi bese bremenosta i edvaj cekav da se olesnam, imav predtoa tahikardija, mnogu nisko zelezo, losenje, povrakanje, vrtoglavici koi izceznaa uste denot koga se porodiv. Edinstvena posledica mi se striive crveni koi se nadevam deka kje izbledat kolku tolku... Prvite 3 meseci imav samo mnogu golemi bolku na stapalata, osobeno koga kje stanev od spienje nemozev do wc da otidam, sega cat pat me bolat..
Edinstvena negativna posledica od prvoto poroduvanje e sienjeto ili epiziotomija sto velat, pomegju vaginata i anusot i posle 1 godina pocna da me cesa mnogu anusot i mislam deka imam hemoroidi sto nikogas vo zivot ne sum imala, e toa mi e samo negativna rabota, se drygo ostanato pomina za mnogu brzo vreme i bolkite i post porodilnata depresija i bolkite vo polovinata....skoro i da zaboraviv na se toa osven na ranata siena dole i moznite hemoroidi koi gi dobiv
Мене многу непријатно ме изненадија хемороидите, никој не ме предупреди дека со природен пораѓај може да се добијат. Чувството е ужасно, болката и крварењето ми се ноќна мора, а тоа што најмногу ме плаши е дека кога еднаш ќе добиеш хемороиди постојано ќе се повторуваат. Мене веќе месец дена ме мачат и никако да се повлечат.
Strii, mnogu nizok pritisok,slaba krv, i dva-tri pati od nizok pritisok mi se stemna pred oci si padnav i potoa treski si dobivam sto nikogas ne sum imala,a i trbusot si ostana trbus nikako ne bega
Kolku vreme si porodena? Jas vekje 8m i mi se povlece i stomak i strii, mi ojaca krvta ubavo, mene ne sto mi se vrtese, jas i si se onesvestiv posle poragjaj i prviot den vo bolnica ne stanav od krevet, namesto so invalidska so bolnicki krevet me odnesoa vo soba. Ama eve sega sum super, mu treba na ogranizmot vreme da se sredi
Tocno edna godina ima sto sum porodena krvta se uste mi e slaba ponekogas mi se vrti ama ete dva tri meseci ne mi se ima sluceno da mi padni pritisokot mnogu
Strii na butovite i zadnikot,mala post porodilna depresija koja mi traese 2 nedeli,i najgrozno od se se hemoroidite. Taze sum porodena skoro pomalku od mesec dena pa i mekoto stomache seushte mi e "posledica" ama se nadevam deka ke se sramni a za visok na kg neznam poso ne sum se merela
Ve molam kazete mi koga vnatresnosta na vaginata se vrakja vo normala posle poragjaj (muskulot) i dali voopsto se vrakja ili ostanuvataka mek? :/