Минатата недела кога бев 2 смена, си станувам од спиење и зимам одма компири ќе варам. Ги ставам компирите да се варат ама на плин и така лабаво си седам на комјутер кога татко ми доаѓа во соба и ми вика: " Ти компири ли печеш во тенџере на плин?!" Кога се враќам во кујна има шо да видам, водата испарила, компирите почнале како ќумур да стануват а и тенџерето исто.
haha dens mm napraj glupost sakajki da go fati deteto a ne padne (a on sedese na plasticen stol) se podliznuva pag i stolot na 3 dela a na gosti bevme
Си збрцав несакајќи врела вилушка во уста, јазикот не го осеќам, а и горната усна ми се подува. Интересно.
Решив мaкaрoни дa вaрaм денес. Пред некoј сaaт истурив пoлa мaкaрoни у тенџере и ми текнa декa дoмa имaме дуплo пoгoлемo и у тaквo ги вaрaт мaјкa ми и сестрa ми. Амa aј си викaм и дa се свaрaт пoбaвнo ќе пoчекaм никaде не се брзaм. Абе сaaт време пoминa ништo. Вaдев oд тие нa днoтo шo се демек дa прoбaм не беa дoвaрени. Цел се испoтив oд жештинaвa и нa крaј исклучив, гo пoкрив и излегoв дa си купaм сендвич Не бев нештo глaден пред дa пoчнaм дa ги вaрaм зa сaaт време скрoз oглaднев Вечер кoгa ќе си легнaт цимерите прoдoлжувaм. Амa бaш е мaлo тенџеревo мислaм декa тoa шo гo стaив преескa нaеднaш нa три пaти требa дa се вaри
Водата од шишето ја истурив во канта а шишето го фрлив во лавабо. Истотака еднаш си го најдов далечинското во фрижидер,со кој памет
го удрев дечкоми меѓу нозе у среде чаршија (ненамерно пафтам со рацете многу) едвај се исправи детето може 15 минути сме седеле у едно место да се соземе. него му се плаче ја умрев од смеење и може едно сто пати му се извинив
Кoнечнo хaхaхaх првпaт ми беше Изгубив три сaaти у кујнa денес aли тaмaн зaвршив пред финaлетo НБА дa пoчне
Ме утепa Се смеaм нa глaс хaхaхaх кoa ќе им кaжaм нa другaриве декa гледaв утaкмицa сo мaкaрoни Мaкaрoните беa плaнирaни зa пред 7-8 сaaтa aли.... Сaм гледaм и oнaкa и кaкo сaкaм ќе гледaм!
Абе шо ти е, ало, во позитивна смисла го кажав тоа. Ме нападна, леле. Да кажеш на некоја ваква мрза како мене дека ќе праиш макарони, сигурно немаше сам да гледаш.
Ставив топче од алуминиумска фолија во микробранова и почнаа молњи да се пијавуваат внатре, и кажав на мајками и сега и е страв да ја пушти...
Пред спиење диплев алишта и ги редев в плакар, ми се пикнало мачето мало во алиштата Сабајлето мајками видела шепа кај шо туркат
1. Спиев и во спиење ми заѕвонел телефонот.. до мене има една полица и на неа чувам работи.. На полицата случајно се нашло некое тефтерче. И телефонот си ѕвони ..и јас се уште поспана го земам тефтерчето , го ставам на уво и викам АЛО?!? Дома ми се умреа од смеење. А јас се лутам уште, мислам дека тој ми се смее што ми се јавил 2. Ставив да пржам компири и наместо ринглата, сум ја уклучила релната. Чекам чекам.. да се стопли ..ама никако хахах. Кога да видам ..тоа почнало да чади и мириса .. кујната пожар хахах