1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последна прочитана книга и кратка критика

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Последна прочитана книга

Ќерката на мојата најдобра пријателка. Веќе почнав и по втор пат да ја читам. Ми остави силен впечаток. Предобра книга. Нешто најдобро што сум читала во последен период.
    Сега ја земав Мали слатки откази.
    Читам лесна литература. Специфичното го чувам за понатака, за на факс. :)

2. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Последна прочитана книга

Jа завршив Bо словенечките гори од Mир-Jам прекрасно романче,сега се спремам на папата јована

3. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Последна прочитана книга

Ромео и Јулија!

4. Ivu4

Ivu4 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    41
    Последна прочитана книга

КРИЛЈА :) 8)

5. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.369
    Допаѓања:
    22.391
    Последна прочитана книга

Росхалде - Херман Хесе. Почнав да ја читам книгава од досада, оти немаше што друго да правам, а само таа ми беше на дофат. И интересна ми се виде. На моменти има многу широки описи, а тоа е нешто што најмогу ме нервира додека читам. Дејството во книгата се одвива околу еден светкси познат сликар и неговиот мизерен живот дома. Има сопруга со која едвај зборува, поголем син кој живее настрана оти се скарани, и мало синче кое го сака најмногу на цел свет. На крај
    малечкото умира, и сликаров после толку време решава да се посвети на себе и заминува во Индија.

6. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Последна прочитана книга

Последните две прочитани книги :)

Еднаш во животот-К.Кети
    Рајот може да почека--К.Тајлор

Прикачени фајлови:

7. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Последна прочитана книга

Еве и јас ја почнав синоќа, и досега ми се допаѓа
    Едвај чекам да ја прочитам

8. wild.cat

wild.cat Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    28
    Последна прочитана книга

последна прочитана ми беше Game Over доста добра книга ..нема да згрешите ако ја прочитате :)

9. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Последна прочитана книга

Мали слатки откази - Сали Кослоу

10. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Последна прочитана книга

Зошто мажите се женат со кучки од Шери Аргов
    Многу ми помогна да ја разберам машката психологија, бидејќи оваа книга е пишувана според разговорите на авторката со поголем број мажи, кои ги откриваат тајните на машкиот свет, барајќи секако да останат анонимни. Книгата зборува за тоа како да станете кучка- "силна жена која има сопствен идентитет и е сигурна во себе. Јасно покажува што прифаќа, а што не прифаќа. При најмалиот знак на непочитување таа се повлекува, и поради тоа му е уште поинтересна на мажот, наместо да биде обратно. Кучката не е груба, ниту дрска, затоа што знае дека е многу поделотворно да биде внимателна. Но таа нема да прави никакви отстапки за љубовната врска. Нема претерано да се труди да го улови мажот. Поради тоа тој не ја смета за глупачка која може да ја искористи. Слатка е и прекрасна...и не е секогаш толку фина, за тоа мечтае тој."
    Сите добро знаеме колку лесно го губиме разумот кога сме заљубени, колку се трудиме околу личноста која ја сакаме, газејќи си го достоинството само да допреме до неа. Во моменти кога навистина не знаев како да постапам со саканиот, почнав да ги следам правилата од оваа книга, бидејќи не наоѓав сила во себе си да бидам старата личност со цврст карактер. Непотребно е да кажам дека кога го сменив својот начин на однесување и се претворив во "кучка", го добив она што го сакав. Ја препорачувам на сите кои на моменти се двоумат како да постапат, кои сакаат да освојат некој, а не знаат како и кои сакаат да ја зацврснат својата самодоверба.

11. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.674
    Допаѓања:
    22.983
    Последна прочитана книга

Прстен - Даниела Стил. :inlove: Преубава книга, ми остави голем впечаток (ме остави без спиење) едноставно не можев да ја оставам. Сега ќе го гледам и филмот (кој е малку различен од книгата) ви ја препорачувам на сите. ;)

12. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Последна прочитана книга

Последните три прочитани книги:
    *Тајниот свет на една купохоличарка
    Мислам дека нема некој кој не ја знае барем кратката содржибна на книгава, затоа само мое мислење: бев голем скептик за овие книги, но кога ја зедов в раце не ја оставив. Прекрасна чик лит. е, интерсна и пред се женска книга! Многу смеење.
    *Купохоличарката се мажи
    И тоа со оној кој не можеше да го смисли... :lol: Интересна, возбудлива... Овој пат Беки се наоѓа меѓу два огна. Што да избере: венчавка од соништата во Њујорк или скромна венчавка во венчаницата на мајка и во Окстош?? Или пак двете? ;)
    *Купохоличарката и бебето
    Беки се врати...со стомак. Бремена е и го купува практично цел Лондон. За ништо да не му недостига на малечкото. Но, дали во бракот има некој трет? Дали таа го познава Лук??

Да резимирам: во трите дела има возбуда, неизевност која те тера да прочиташ макар уште една страна повеќе и дефинитивно смеа. Јас ретко се смеам кога читам книги, ама овојпат не можев да останам рамнодушна. И топло ги препорачувам ако се уште некој не ги прочитал.

На Cynthia му/ѝ се допаѓа ова.
  13. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.053
    Допаѓања:
    66.729
    Последна прочитана книга

Сета љубов на светот - Фишер.
    На почетокот изгледаше доста ветувачка книгава. и не можам да кажам дека не беше интересна. Само некако беше познато што ќе се случи, можеше да се насети. Не сум фасцинирана, ама сепак убаво книгиче.

14. principesa

principesa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    101
    Последна прочитана книга

Лажна свршеница - Аманда Квик.....преубава книга, вреди да се прочита...не ја оставив

15. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Последна прочитана книга

Ќерката на чуварот на спомените - Ким Едвардс.

Книгава ја добив како роденденски подарок, насловот ми се допадна многу, дури си замислив дека мора да е исполнета со фантазија секоја една страна, такви асоцијации ми будеше. Едно големо - НОТ.
    Некако приказната ќе пројде, во ред ми беше концептот на вина како стожер на дејствието, ама наместо развлекување на цели 500 страни можеше да се направи поскратена верзија со -200 страни најмалку бидејќи на одредени делови се фаќав себеси како и по неколку пати препрочитувам бидејќи мислите ми забегале на др.место или па ме успиваше :yawn: , а за одредени книги сум останувала будна скоро цела ноќ.
    И искрено самиот стил на пишување ме разочара со оглед на фактот дека станува збор за бестселер очекував позабавен или поинвентивен стил некако или баш поради истиот факт не требаше да го очекувам тоа :^) ?! Не сум импресионирана и некако книгава ми е претерано просечна, ама сепак тоа е мој впечаток.

На Neytiri, Buttterfly, Grunge и 3 други им се допаѓа ова.
  16. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.450
    Последна прочитана книга

The prisoner of Zenda- Anthony Hope

17. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Последна прочитана книга

Чевлите на другата жена. Не запамтив кој писател беше,ја прочитав пред недела и пол. Добра приказна во секој случај. И поучна до некаде. Одлично,јас топло ви ја препорачувам. :)

18. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Последна прочитана книга

Јужно од границата, северно од сонцето - Јасунари Кавабата ... прекрасна книга, ја прочитав во еден здив ... те влече и те влече да ја дочиташ доп самиот крај !

19. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Последна прочитана книга

Мислеш Јужно од границата, западно од Сонцето?

20. nedzma

nedzma Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    192
    Последна прочитана книга

Адел Паркс :)