56 br повеќе од 2-3 работи немојте оти стварно нема да им биде износено. 62-68 до 2,5 месеци 3 макс се носат потем 74,82,86,92 и тој последен за годинка негде. Синко се роди 4 кг и 55цм па сега 56 му беше баш кнап па и малку малецка. Мој совет.
Јас за синко наш купив две комплетчиња 56.бр.Тренерчиња во неутрални бои имам , хулахопчиња и сл. Имам и од сестраму бодиња од 62 бр. до 92бр. ке се најдат За второ е полесно се наследуваат од првото дете сите алиштенца
Искусните мамици немаат никаков проблем со бројките на бебешката облека но за ново печените мајки (како мене ) ова знае многу да збунува. Сите различно кажуваат, едни со 56 поминале до 2,5 месеци, други пак одвај до 40 дена истуркале со облеката д 0-3 месеци. Едни велат купи си повеќе облека за бебето бидејќи често ќе ја пресоблечуваш (де ќе поврати, де пелена ќе протече, де тешко ќе се сушат алиштата), други пак велат од се по 3-4 си купи и доволно ти е. Или јас многу ја тупам , или стварно се си зависи од бебушот, ваљда индивидуално си е... Spoiler И се надевам модераторот ќе ни прости што во оваа тема ја развивме оваа дискусија, па нема да биде лошо да се премести во темата ,,што ни е потребно за новороденче,, или темата ,, облека за бебе (продавници, попусти, совети),, Ако грешам се надевам нема да ми замерите
Од детето зависи, од матријалот, од начинот и температурата на перење и сушење. Имав по 7 боди и по 4 штикозни ама тоа е индивидуално и пак ете зависи од детето.
Да, да, и јас се мислам за истото. Секој различно кажува, наше е да си одлучиме што и колку ќе купиме.
Поклон од моите за крштевка...малку порано за да си го користиме....креветче кога ќе сме кај нив да има каде да спие...а и за кога ќе патуваме.
Ти благодарам. Ги зедовме од Стружанка мислам дека трите лигавчиња комплет се 250 денари, шпихозните 550 денари, а боденцето не сум баш сигурна но ќе да беше 350 денари така нешто (да не те излажам сега). Појди си во Стружанка имаш многу квалитетни работи и убави, овие памучни се што ги зедов.
И ние сме во план облека да купиме од Стружанка, и Анжи имаат попусти сега, па цените им се тука некаде исти. Купивме количка и креветче од Струмица, далеку поефтини а истите кои мислевме да ги купиме од Скопје истите за 2000 ден се поскапи а гледавме во Лококроко нели ја фалат како најефтина ама цените во помалите градови се далеку поефтини. Сега докупивме ситнаријата, пред плата сме, ама вчера земавме ножички за ноктиња и топломерче за мерење на температурата на водата и толку се слатки што сакам почесто да ги гледам и да им се радувам. Уште сега си замислувам како глувчето грицко ќе ги кркне ноктињата оти ќе биде многу гладно а рипчето ќе плива во водата и ќе зборува: ајде да видиш колку убаво е, да се измиеме да бидеме чистички оти кој се бања е дете здраво и весело
Јас купив само една прекривка со мушама таа да ја користам за пресоблекување или за на кревет, или како јас што си мислам да си купам уште една па да си имам и за на кревет и за пресоблекување???
би ти препорачала да си купиш повеке(барем уште две).ке се случи да ја измочка па да не ја чекаш да се суши.јас една имам само за во торбицата за излегуванје и за во советувалиште ми стои за да не заборавам.ставам мушама и под крпата кога го вадам од банјанје оти кога се помали ако им достуди се мочкаат баш после банјанје па да не перам прекривачи.значи нема да ти штети да имаш 2-3 на лагер.ке ги користиш дури користите пелени.
Јас за кревет имам како навлака за душек но со мушама е одоздола, и не попушта. Има во Бебесупермаркет во Буњаковец, јас планирам уште едно да купам, многу сум задоволна.
Мене ова прекривка со мушама не ми беше во план ама денес кога пазарувавме облека за бебчето продавачката не праша дали ни треба, вели многу се практични, па земавме една ама како што ве читам сега една ми е малку?! Ние на креветчето имаме монтирано од тие за пресоблекување па мислев дека една ќе ми е доста. А секогаш кога ги пресоблекувате таа одоздола ја ставате за да не помочка на местото каде што го пресоблекувате, пример ако сте на гости, брука ако направи беља со џиш
Попустот во Анжи е за над 2 години деца а за новороденчиња не е јас бев два пати и изгор им се цените.
Вчера си купив преубава торба што ќе ми биде за земање од болница....Пресреќна бев па сопругот се смее вика леле како дете мало си хехехехе....Полека полека се спремам за во болница сега уште да на наполнам со неопходните шо ми требат за земање а за таму во Плодност ми рекоа не треба ништо пошто све имале таму па рает сум малку инаку ме фаќат паники да не заборам нешто....
Ова беше што синоќа и го купив на дадами за бебушот.Многу сум возбудена,има само 1 месец да дојде на свет.
Сум слушнала дека облеката до 40 дена не се перела во машина за алишта па и отпосле, што вели вашето искуство и дали купената нова облека да ја перам на раце само со прашок да ја поминам и низ неколку води да ја поминам?