Последно што купивме за бебушот

Discussion in 'Бебе' started by Snow-Queen, Apr 24, 2013.

1. NoellePage

NoellePage Истакнат член

56 br повеќе од 2-3 работи немојте оти стварно нема да им биде износено. 62-68 до 2,5 месеци 3 макс се носат потем 74,82,86,92 и тој последен за годинка негде. Синко се роди 4 кг и 55цм па сега 56 му беше баш кнап па и малку малецка.
    Мој совет.

2. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Јас за синко наш купив две комплетчиња 56.бр.Тренерчиња во неутрални бои имам , хулахопчиња и сл. Имам и од сестраму бодиња од 62 бр. до 92бр. ке се најдат

За второ е полесно :D :D се наследуваат од првото дете сите алиштенца 8)

SimonaTino, Mrs.Bass and Agrona like this.
  3. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Искусните мамици немаат никаков проблем со бројките на бебешката облека но за ново печените мајки (како мене :$ ) ова знае многу да збунува. Сите различно кажуваат, едни со 56 поминале до 2,5 месеци, други пак одвај до 40 дена истуркале со облеката д 0-3 месеци. Едни велат купи си повеќе облека за бебето бидејќи често ќе ја пресоблечуваш (де ќе поврати, де пелена ќе протече, де тешко ќе се сушат алиштата), други пак велат од се по 3-4 си купи и доволно ти е.

Или јас многу ја тупам :$ , или стварно се си зависи од бебушот, ваљда индивидуално си е... :^)

И се надевам модераторот ќе ни прости што во оваа тема ја развивме оваа дискусија, па нема да биде лошо да се премести во темата ,,што ни е потребно за новороденче,, или темата ,, облека за бебе (продавници, попусти, совети),,
    Ако грешам се надевам нема да ми замерите :)

4. cecilia

cecilia Популарен член

Од детето зависи, од матријалот, од начинот и температурата на перење и сушење.
    Имав по 7 боди и по 4 штикозни ама тоа е индивидуално и пак ете зависи од детето.

5. zuto

zuto Форумски идол

Да, да, и јас се мислам за истото. Секој различно кажува, наше е да си одлучиме што и колку ќе купиме. :?:

6. Agrona

Agrona Популарен член

:* :$ :inlove: Денеска ова го купивме со мм веќе пополека почнуваме да се спремаме. :clap:

Attached Files:

gelkaa, Jagoda123, Jeny and 5 others like this.
  7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Поклон од моите за крштевка...малку порано за да си го користиме....креветче кога ќе сме кај нив да има каде да спие...а и за кога ќе патуваме.

Attached Files:

Jeny and Agrona like this.
  8. zuto

zuto Форумски идол

Агрона многу се слатки, од каде ги земавте? Со здравје да си ги носи бебушот.

Agrona likes this.
  9. Agrona

Agrona Популарен член

Ти благодарам. :$
    Ги зедовме од Стружанка мислам дека трите лигавчиња комплет се 250 денари, шпихозните 550 денари, а боденцето не сум баш сигурна но ќе да беше 350 денари така нешто (да не те излажам сега). Појди си во Стружанка имаш многу квалитетни работи и убави, овие памучни се што ги зедов. ;)

zuto likes this.
  10. Jeny

Jeny Истакнат член

И ние сме во план облека да купиме од Стружанка, и Анжи имаат попусти сега, па цените им се тука некаде исти. Купивме количка и креветче од Струмица, далеку поефтини а истите кои мислевме да ги купиме од Скопје истите за 2000 ден се поскапи а гледавме во Лококроко нели ја фалат како најефтина ама цените во помалите градови се далеку поефтини. Сега докупивме ситнаријата, пред плата сме, ама вчера земавме ножички за ноктиња и топломерче за мерење на температурата на водата и толку се слатки што сакам почесто да ги гледам и да им се радувам. Уште сега си замислувам како глувчето грицко ќе ги кркне ноктињата оти ќе биде многу гладно а рипчето ќе плива во водата и ќе зборува: ајде да видиш колку убаво е, да се измиеме да бидеме чистички оти кој се бања е дете здраво и весело :lol:

Attached Files:

Rusi, Agrona and gluvarche like this.
  11. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Јас купив само една прекривка со мушама таа да ја користам за пресоблекување или за на кревет, или како јас што си мислам да си купам уште една па да си имам и за на кревет и за пресоблекување???

12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

би ти препорачала да си купиш повеке(барем уште две).ке се случи да ја измочка па да не ја чекаш да се суши.јас една имам само за во торбицата за излегуванје и за во советувалиште ми стои за да не заборавам.ставам мушама и под крпата кога го вадам од банјанје оти кога се помали ако им достуди се мочкаат баш после банјанје па да не перам прекривачи.значи нема да ти штети да имаш 2-3 на лагер.ке ги користиш дури користите пелени.

13. RHS

RHS Истакнат член

Јас за кревет имам како навлака за душек но со мушама е одоздола, и не попушта. Има во Бебесупермаркет во Буњаковец, јас планирам уште едно да купам, многу сум задоволна.

14. Jeny

Jeny Истакнат член

Мене ова прекривка со мушама не ми беше во план ама денес кога пазарувавме облека за бебчето продавачката не праша дали ни треба, вели многу се практични, па земавме една ама како што ве читам сега една ми е малку?! Ние на креветчето имаме монтирано од тие за пресоблекување па мислев дека една ќе ми е доста. А секогаш кога ги пресоблекувате таа одоздола ја ставате за да не помочка на местото каде што го пресоблекувате, пример ако сте на гости, брука ако направи беља со џиш :lol:

15. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Фала ви за одговорите, ќе си купам уште 2. :)

16. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Попустот во Анжи е за над 2 години деца а за новороденчиња не е јас бев два пати и изгор им се цените.

17. Daci07

Daci07 Активен член

Вчера си купив преубава торба што ќе ми биде за земање од болница....Пресреќна бев па сопругот се смее вика леле како дете мало си хехехехе....Полека полека се спремам за во болница сега уште да на наполнам со неопходните шо ми требат за земање а за таму во Плодност ми рекоа не треба ништо пошто све имале таму па рает сум малку инаку ме фаќат паники да не заборам нешто.... :lol:

18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

и да заборавиш,не си преку земја,ке ти донесат.со лесно.

19. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Ова беше што синоќа и го купив на дадами за бебушот.Многу сум возбудена,има само 1 месец да дојде на свет. :inlove:

Attached Files:

Agrona likes this.
  20. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Сум слушнала дека облеката до 40 дена не се перела во машина за алишта па и отпосле, што вели вашето искуство и дали купената нова облека да ја перам на раце само со прашок да ја поминам и низ неколку води да ја поминам?