Гледам од бодињата што ги продаваат во tiny baby shop, sunny... некои се primark некои george? Искуство некој што има од двете кои се подобри, има ли разлика во квалитет?
Тазе мајки ајде мала помош зошто јас се сум испозаборавила. Децава горе доле се раѓаат околу 50 см, пр.ќерка ми беше 51см и ко ќе стаиш тоа памперсот бодиња од 56см логиката ми вика дека се кнап. Прашањето ми е, дали е попаметно да се купат бодиња бр.62 или сепак да ди почнам со 56? Ги меркам тие на џорџ, а тука некаде прочитав дека тие и при перење знаеле да се соберат
Мене Џорџ до сега не ми се собрале. Почнав со 56 таман си беа, ги носеше сигурно до два месеци. И мојата беше родена 51 сме. Сега е 5++ си ги доносува 3-6 бодиња на Џорџ мада до сега бодиња на Зара најќејф ми направиле.
Хмм веројатно и од моделот зависи. Мојата се роди 52 и пошто имав и 50ки и 56ки земено тие 50ките и беа кнап, 56ките и беа баш комотни, ова за од зара бодињата, тие турските од стружанка или памук пале се помали се собираат.
Земи си 56ка за старт, исто и моево ги носеше до кај 2 месеци таман му беа. Некои 62ки и сега му клипаат (3м), сѐ зависи до модел.
@LazaLaza @Mucika @Jordanovska-K Благодарм многу за споделеното. Сепак изгледа најдобро е да се почне од 56, па ко ќе се родат после полесно е вајда кога ќе видиме како ни напредуваат
Spieltisch од Vtech јас од медиа маркт ја порачав, повели линк:https://www.mediamarkt.de/de/produc...YHatFFCTa0tjww6Wa6kaApaIEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Ама ја има и од Ото, амазон, mytoys… Од Германија е купена.