Пратката од некст <40 еур ми е задржана на царина треба само ддв да платам. Упс има ко што разбрав фиксна лежарина, а треба да одам сама да ја царинам или може они да ја царинат ама ќе ме фати поскапо пошто ќе плаќам и шпедиција. Врти сучи ќе ме кошта плус 2000 ден сигурно... Можам ли да им кажам да ја вратат на упс па да се надевам дека некст ќе ми вратат пари? Инаку ако не ја задржале царина немало да има ни лежарина и никаков плус трошок. Ксмет. Мислам дека до 20 еур не се царини роба. Од сега тоа ќе ми биде максимален износ за нарачки
Исто и ја знам, у просек минимум 20$ треба да се сметките за free shipping од некои сајтови па скоро секогаш до кај 30$/€ ми биле малите нарачки и секогаш ми стигнале без царина / проблем.
Нема царина, има ддв, али тоа не е големиот трошок . Мислам дека лимитите некако беа до 20 еур ни царина ни ддв, а до 45 еур само ддв, ако не го земат на царина тогаш си поминува и без тоа. Е сега јас сум баксузот да ми ја земат јасно ми е тоа, трошокот произлегува од брзите пошти, лежарината им е скапа, над 1000 ден, во пошта лежарината е смешна па не ја приметуваме. Со шпедиција над 2000. Сум плаќала и друг пат преку дхл и тнт за побитни ствари, реков да видам да не е поразлично со упс, ама не е. Да не сум офф топик, внимателно ако имате достава преку брза пошта, дхл, упс, тнт, ако отиде пратката на царина без разлика дали ќе произлезе трошок од таму или не, има плус трошоци за шпедиција и лежарина кои се мин 2000 ден.
Првото за подарок. Навремено спремни за зима. Вториот сет за нас. Не знам дали и колку би шетале во зима со тогаш родено бебе ама да си имаме