Ano poslednata slika se tetra peleni? Jas doprva treba da zemam, ama gledav nekoi sliki po Instagram kako mnogu tenki da bea. Ovie tvoive taman izgledaat. Majkami mi kupila vakva pamucna pelena, ama so ovaa planiram po doma da ja pokrijam.
Муслин се и овие не знам како да ти кажам, тенки се сепак. Само овие на Алкалоид Берово мене многу ми се покажаа. Ене имам неколку уште од пред 5 години што ги користиме, а перени перени незнам колку пати. Дека јас уште за мали наместо пешкир му ставам тетра, а и за мене за лице си ги користам. Ќе ти сликам утре отворена ако можеш да доловиш.
Па тоа е исто всушност. Тетра пелените оние што си ги знаеме и од времето се од материјал муслин, а тој е малку подебел од газа, значи тенок памучен материјал.
Го пробав на мене и функционира. Е сега колку ќе трае и кога ќе успеам да го пробам на синко не гарантирам, ама секако ќе споделам Го нарачав од shopex на фејсбук, 450 денари
Тетри пелени Белите се од локална продавница, зелената од Стокомак од комплетот на Алкалоид Берово. Мислам за нијанса се подобри овие на Алкалоид и како подебели делуваат. 3 комплети си купивме од нив, во сите бои. Бидејќи во комплетот се со темна тетра тегет, дали имате искуство и при перење дали пуштаат боја?
И кај мене беа сите со розова и едно со зелено. Така да два комплети со розово зедовме и еден со зелено. Плус овие одделните меѓутоа доаѓаат двојно поскапи така, а не се нешто поквалитетни. Само дезенот на нив е плус.
Што ќе им правам розеви, ми требаат за машко. Ќе побарам ако најдам во тој Стокомак во Влае ок, ако не ќе си купам од друго место.
Дополнително перниче против грчеви и боди. Полека докупуваме за почеток. Уште еден голем шопинг во аптека и креветче да земиме Кај мене е женско меѓутоа не се ограничуваме на бои. Имам земено и плави и зелени боди. И комплети со боди и пантолони на Тритекс сиви од тие со панда и новите сега. Демек унисекс ама малку повеќе како за машки личат. Битно не ни е се розово.
Јас го имам и го користам од бебе кога беше 6 дена. Многу е лесно за користење и бебе ужива, брзо е за 5 минути му ги средувам двете раце. Единствена маана е што некако не се сечат рамно ноктите, кошињата остануваат подолги, а средината како вдлабната, не знам дали добро објаснив. Може и јас правам нешто грешка не знам. Во принцип вреди ова, го олеснува сечењето дефинитивно
Тегетот ми беше страв да ја перам со негови работи, си реков да не ми исфарба сè, па ја исправ со наши и ја користев за мене за бришење.
И во мојот стокомак само еднобојни имаше, кремова/зелена/розева и не земав. Се надевам на следна акција Изгледа кај нас машки бебиња преовладуваат , и чорапи машки немаше ни торба , се беше розево
Исто и мене ми се дешава и баш тие ќошиња многу гребаат. Додека беше бебе ми вршеше работа пошто ми беше страв да и ги скратам со ноктарче. Сега зедов ноктарче ама ако прета отиде прстот два пати до сега и пуштив крв.