Последно што купивме за бебушот

Дискусија во 'Бебе' започната од Snow-Queen, 24 април 2013.

1. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.753
    Допаѓања:
    6.774
    Мене па зара ич не ми се свиѓаат, исти број а сите различна ширина и се растегнаа околу вратот безвезе. Примарк до сега мене подобри ми се покажаа од Зара.

На ladystardust му/ѝ се допаѓа ова.
  2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.222
    Допаѓања:
    124.966
    Да ептен се растегаат Зара околу врат.
    Последно од тритекст и земав на ќерче , ептен супер се покажаа , по 390 ден. се од колекцијата јуникорн.
    И х&м се супер.
    Имам и од синсеј и таму како ќе се погодат

На azelea и VirgoStar им се допаѓа ова.
  3. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.765
    Допаѓања:
    7.826
    Обични бели што ги имам од Тритекс за моево бебе се прешироки во вратчето плус груб памук. Од други колекции што имам земено се погодиле супер. Блузички ми се погодиле сите различна големина, а ист број.

Следно сум во план Примарк или Џорџ да ги пробаме за некој месец. Кога ќе се смалат овие што сега ги има.

4. anngelique

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.753
    Допаѓања:
    6.774
    Имам пробано и од тритекс и од другиве мк конфекции и џорџ и синсеј и окаиди и примарк и пепко и ваикики, мене зара најлош квалитет ми се покажаа.

Последна измена: 18 февруари 2023
    На Srcka28 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    2.476
    Тритекс, едни и единствени сппред мене, најдобро ми одговараат на мојот.
    Синсеј добив на подарок, не знам дали сите ама се бројот што му одговара вообичаено, а премали му се..

На azelea и VirgoStar им се допаѓа ова.
  6. anngelique

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.753
    Допаѓања:
    6.774
    Помал калап се синсеј

На velesanka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    4.205
    Допаѓања:
    71.082
    Баш ќе ги пробам тритекс. Синсеј никад више. Не само што се мали, не се растегливи, едвај му ги облекувам.

На velesanka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ladystardust

ladystardust Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.831
    Купувам и јас за мене од Прајмарк, имам некои супер ствари како блузи, фармерки, кошули, баш омилената јакна за ич пари ми е од таму купена, ама еве овие основниве бебешки работи не ми се покажаа баш нај нај. Ама ги купувам и понатаму, да има за менување, за одоздола под шпихозни или под дуксерче, се наоѓаат, како не, со оглед на тоа што се најпотрошен дел од гардероба за бебе. Еве и други работи што за малиот земав од таму како комплет тренерки, маички со долги ракави и панталонки испаднаа супер квалитет за цената, бодињава само некако ич не се погодија.
    Мислам дека малку претерале со цените по кои ги продаваат кај нас (дупло од оригиналната, некој прави сериозна заработка), тоа ми падна во очи, пошто за исти пари или нешто малку повеќе мислам дека можат да се најдат подобри.

H&M се апсолутно најквалитетни, особено оние на преклоп и тесните панталонки со ногавички им се многу добри, со месеци ги носи моево и ко нови се, а се перени милион пати.

Синсеј се слагам дека се убедливо најлоши, таму никогаш не знаеш дали она што ќе го купиш ќе биде реалното бројче, 1 број или 2 броја помало, дали ќе биде растегливо или тесно никакво, 2-3 пати имам купено работи, испрано и тргнато на страна пошто не можел да ги носи.

На IRBBB, VirgoStar и Anika55 им се допаѓа ова.
  9. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    20230218_160859.jpg

@ladystardust од каде и колку ја зеде хранилката и дали си задоволна ако веќе сте почнале да ја користите?:)
    И јас се мислам за истата да ја земам.
    Во врска со квалитетот на облеката најзадоволна сум од H&M исто и од Lupilo ми се топ, од Примарк и C&А се помали, посебно C&А. Блузичка од H&M за 3-6 месеци е поголема од C&A за 6-9 е до толку има разлика.
    За излегување од болница купив комплетче од Примарк и на крај си дојдовме дома со боди и шпикозни од болницата (facepalm) мали му беа, а според тежината требаше да бидат точни.
    Мене квалитетот не ми е толку битен, посекако многу кратко се носат, битно памук да се. Нај неквалитетни се погодија од Примарк. После неколку перења се направија како 5 деца да имам израснато во нив. :D

На ZAHRA, Belabelinakinder, Yowannty и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    За мене досега најдобри се покажаа бодињата на Некст. Неспоредливи со ниту едни други(y)

На Perla* му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ladystardust

ladystardust Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.831
    Хранилката ја нарачав од локална интернет продавница, со попуст дојде 140€. Ја имаше во понуда на неколку места, меѓу кои и во Babycenter, но таму беше цената највисока. Имав читано најмногу позитивни искуства од мајки за неа и за Stokke Tripp Trapp, а се одлучив за неа зашто Stokke се прескапи, а за разлика од нив оваа има седум позиции за седење (0+ е). Моделот е Peg perego prima pappa follow me. Не сме почнале уште со хранење, но го ставив син ми неколку пати во неа да ја пробам, многу е лесна, едноставна за движење низ простор, многу лесно се расклопува и склопува, послужавникот се вади и понатаму кога ќе потпорасне детето може да се користи тоа да јаде на иста маса со другите членови на семејството, материјалот е многу добар, едноставен за чистење, ништо не се лепи и не останува на него. Мислам дека не погрешив во изборот, ќе видиме како ќе биде кога ќе почнеме со хранење :)

На VirgoStar и arontt им се допаѓа ова.
  12. dafe993

dafe993 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    16.254
  13. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.222
    Допаѓања:
    124.966
  15. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Од Енци Менци.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.236
    Допаѓања:
    26.296
    H&M бројчињата им се поголеми него C&A се сложувам ама спред мене поквалитет памук од C&A немат. Примарк мене ми се лабави некако, кај вратчето ептен широки, ее сега јас имам слабо девојче и мене тесни работи ми одговараат, пример H&M хеланчиња или гармерчиња и се големи во меше ептен широки. Аа C&A пери носи и нема ни избледено ни стеснато.
    Иначе Мк си? Примарк и C&A имаат ли некаде по локалниве продавници роба? Или за странство зборуваш?

17. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    4.205
    Допаѓања:
    71.082
    20230220_112711.jpg 20230220_112807.jpg

На ZAHRA, Belabelinakinder, Oneo и 20 други им се допаѓа ова.
  18. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    2.761
  19. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022