https://instagram.com/bebeyatmaz.mk?igshid=MzRlODBiNWFlZA== Повели. Јас од тука му земав, најнеискористена бебе ствар ми е...на таван ја однесов. Може дека уште не седи сам
Што ќе ви е вакво помагало? Ова само ќе одмогне и сосила ќе го стави во седечка положба детето, а не е спремно и извежбано за седење.
Го купив со намера да си игра на подлога кога ќе почне да седи сам (демек да не паѓа наназад да се удира некаде) ама уште не почна да седи сам а 8м е
Ако сам научи да седи, нема да паѓа наназад. Доволно ќе си е цврсто и со права кичма ќе седи, но за тоа мора сосема само да научи и без никакви помагала, перници, потпирања во ќош од гарнитура и сл.
Оставај го на под,ќе си се извежба. Моето седна само една недела пред 8м или 8м и 1 недела,така нешто. Битно околу 8миот месец се очекува да седат сами.
Големиов првпат направи обид да седне од позиција на колена на 6 и пол месеци. Но тоа беше обид со клатење, па вежбаше, вежбаше и долго време седеше на пола газе потпирајќи се со едно раче. Првпат на цело газе седна точно на 8 месеци и 3 дена и во исто време и на нозе се исправи држејќи се за оградата од креветчето.
Мене за големото ова ми го кажа ортопедот. Бевме на преглед на 2м и рече следна контрола закажете во 8миот месец,да го видам како седи.
Цветче кажувај жити се како ја одмириса водената подлога? И ние ја имаме ама премногу ми мириса на гума или што и да е. Два пати ја киснам во вода и прашок, минимално се намали мирисот. Мн ми е шубе така да ја користам.
Бела цела куќа корни. Од али е, ама и од тука да ја нарачав мислам исто ќе беше. Со Етанол бришев, со Фрош сјај и средство за површини бришев, луфтирав, џабе. А многу ми е криво, вчера првпат го ставив кратко, знаеш колку се смееше на глас. Ама изгледа нема чаре...