За сега ја планирам, но не сум во Скопје, постудено е тука. Планирам прво со боди и вреќава, да видам како ќе се однесува ноќе, па како ќе паѓа температура, така да облекувам плус. Околу 700-800 денари е. За зима имам подебелки од поголемото.
Да се надоврзам на темата за вреќичките, јас имам исто од нанам само со ракави што се вадат моментално спие на боди по прерамки/кратки и во вреќичката пикнат. За деца склетџии ова е измислена работа јас цела ноќ правев покриј а тој се одскираше сега сум раат .
БПА фри е, баш пишуваше на кутијата. Искрено не мириса воопшто на гума, на кинеско, лошо, многу е убаво. Изненадена сум ко за ваков гаџет. Чашката е сон, само да научи бебе да пие во неа, не се истура, не се отвара лесно, а за понатака кога ќе е поголемо ќе може и директ од отворот како од клунче да пие. Имаат и двете, и плиткото и длабокото. Фала мајче, стварно ми е практично иако мислев дека како и секоја ваква работа е више изглед него функција, ама се излажав. Дали бојата, дали формата, дали лажичињата, нешто го привлекува и супер јаде. Смешен ми е дека од дете што мачкаше каши сега зима парче пример праска, го грицнува и го враќа на место
Што се е потребно за новороденче? Колку шпикозни, бодиња, тетра пелени и друго од облека? Немам осет колку работи ќе се доволни за почеток
Има тема, побарајте, но воглавно зависи од сезона, услови за перење и сушење и слично. Сепак да речеме без 12 парчиња боди, 12 парчиња шпихозни, некое комплетче, некое тренерче, маичка, пантолонки, некоја тетра пелена за постилање, покривање и слично, некое капче, некое лигавче, некое крпче мало, чорапчиња, 2 бањарки, 2 ќебенце и 2 постелнини, за почеток.
Мислам дека немаше, провери види annifarm.com.mk Тој го користам за големиот од ко е роден и јас, маслениот со плаво капаче, овај сетов е лосион и другото е за туширање ама не е маслено.
Пу, штета Од Каптиол, пред дуки дасо книжарата, ама еве не биле добри звуците.. јас уште не сум ја отворила