Крзненото скафандерче од Tiny baby shop ли е? Ако да, како е материјалот? И со големините дали се таман за месеците? Со здравје да си носите, се е преубаво
Фала Да од Tiny е. Убав е материјалот, мек. Ама многу е дебелко, ова само за на планина и за во најладните денови Вака од око, соодветно е бројчето со големината.
Мислам дека е најдобра инвестиција. Штета што не е погодна за почетоците додека уште не седат убаво инаку никогаш не би купила класична хранилка.
Во обичната хранилка бебе ми се спуштапе доле, се пикаше под маса, креваше нозе и мака беше хранењето. Искрено прво бев решена за киндеркрафт енок, беа околу 1000денари разлика, а по ревјуа скоро исти. Ама прочитав коментар дека било тешко да се стави бебе заради фиксната пречка, па отидов во бебехоум да пробам да го ставам. Тогаш ја ставивме и оваа во комбинација и на крај оваа победи прво зошто во цената се вклучени перничињата (кај енок воопшто ги нема), кај оваа на ногарките има подлошки да не се оштетува паркет (кај енок прочитав дека брзо паѓале), материјалот исто така е подобар кај оваа е индустриско дрво, кај енок мислам дека како иверка го водат и уште некои ситници. И се препородоив. Бебе седи во правилна позиција за јадење, а не да ми се смкнува и залегнува, полесно достапен е за да му дадам јадење. Не дека сакам да те убедам, ама друг димензија на хранење е ова
Мислам дека ме убеди. Штом почнав одма да му ја зборам на мм, значи завршена е работата Имам од поголемото обична и планирам прво во неа со каши, а потоа во ваква.
Ние имаме ваква ама постар модел, не знам ни бренд кој е, ама немам перниче. Се лизга бебе. Сега ќе шијам сама ќе правам.
Исто и јас имав од поголемиот и не ми беше во план да купувам, ама се мачевме со хранење и почнав да разгледувам други опции. Со големиот грешка направив до поголем дека беше ситен седеш во неа и мака мачевме со правилно седење на маса. Дури сега може да кажам се научи правилно да седи и јаде на маса. Јас дури и за тоа од Икеа се мислев зошто е едно од најпрепорачуваните столчиња, ама ова се решив зошто може до 30кг и како класично столче да се користи. ПС: Ако ја земете, пред да ги протнете каишите низ дупчињата, наместете ги перничињата. Само тоа не ми се допаѓа малку лошо го смислиле поставувањето на каишите и тешко се ставаат и вадат, а долното перниче треба да е прицврстено со долниот каш. Нема пречка меѓу нозете да не се лизга? На ова има и мислам дека и без перниче нема каде да оди, ама бар малку меко на газот да не е на дрво
Ние ова го добивме на поклон од старосватовите. Материјалот е таков само да го избришеш и толку. Ќе видиме допрва колку е практично, за сега го ставам дур јадам јас да не ми досадува , може и во легната позиција.
Која хранилка е оваа и што пари кошта? Јас му ја земав на моево Peg Perego Prima Pippa што многу ми се свиѓаше тогаш и која секако не е евтина, ама после почнав повеќе да истражувам и 100 пати се покајав зашто ја земав таа да седи внатре свиткан како во школка, далеку од масата, а не му ја земав Tripp Trapp на Stokke или дрвеното столче на FreeOn што е овој тип на хралинка. Да, дизајнот е интелигентен, сосема друга перспектива на хранилка, водена од принцип детето од старт да е заедно на масата со фамилијата. Tripp Trapp се прескапи, иако дизајнот и функционалноста се безвременски. На страна фактот што има носивост 136 кг и одлично се вклопува во ентериерот на секоја дома. Ако некогаш родам второ дете, само таков стол ќе купам. Овој твојов е сличен на Stokke и на FreeOn, па ме интересира колку пари и од каде (сори, ако веќе си пишала па треба да се повторуваш). Пошто сигурно е поевтин од Stokke
Ова е на бебе комфорт Тимба (претходни сејфри фрст Тимба и не ми е јасно за промената, ама истото столче е) од бебе хоум. На попуст го земав околу 7.400. Трип трап е трипати поскапо и некако не ми се даваа толку пари за нешто што има иста функција (освен носивоста што со нашата генетика верувам дека ќе се користи подолго и вака со 30кг носивост ). Да ми беше прво дете и да го земав и додатокот за бебе кое не седи може ќе се размислував за трип трап. Ова е фактички во ист ценовен ранг со Киндеркрафт Енок, фри он и уште едно мислам имаше.
Фала за советот, ќе го имам предвид. Обичната што ја имам не е лоша, удобна и со доста нивоа, поголемиот доста ја искористи, дури и почна седиштето да се кине од искористеност. Кога веќе не беше за да седи на неа, му купив бустер и така на маса си седеше, навикна во него за да седи на маса. Инаку, бев за трип трап ама не ми се даваат толку пари. Да го знаев за првото, ќе земев тогаш, па ајде да се исплати и за второто. Ова твоето е со пристојна цена, тамам е за тоа што ми треба. Фала за информациите