Кај може да се купи некој убав комплет за новороденче за искачање од болница?? Некој предлог,ништпосебно не ми се свиѓа што гледав..
Само пазете да е памук. Има преубави комплети, ама нешто се плетени, не се памучни, а за новороденче најубаво на почеток да е памук
Може имам и порано пишано, моето детенце кога се роди имаше многу осетлива кожа потоа остана атопична и сеуште е, но на почетокот ми рекоа само памук, колку може помек, им смета ги чешка, не мора да значи дека ќе биде така и кај друг, но ако испадне да е поосетливо алиштенцата нема да ги облечете ако не се памук, бар за најпрви месеци, потоа веќе зајакнуваат и може и волна
Почнавме со weleda, па mustela, па eucerin за атопична кожа + масло за бањање. По препорака на педијатар да не се презасити одма од eucerin, прво со weleda, па кога видовме треба нешто појако mustela stelatopia и тоа некое време и сега веќе е поголем и може eucerin му одговара
Каде да најдам комплет за новороденче зс излегување од болница? Или не мора комплет, шпихозни некоја комбинација…И дали 50ка или 56ка да земам?
Јас купив од картерс, само скапички се малку ама многу убав памук, си го носеше и после. П.С. Само да кажам преубави работи сте ставиле последно, си се стопив