Ова гледам во Зара го ставиле дека наскоро ќе го имаат, мислам не е исто со белото ама дека некој спомнуваше за кафено па може ќе ви се допадне
Ваквите неколку зими наназад ги вадат, дали Зара, дали Ваикики, H&М. Следете рано е уште, верувам ќе донесат пак (сегде).
Нарачај онлајн во Зара, ќе ти го донесат за неколку дена. Само размисли за величина, многу зависи од бебето. На моето на неполни три месеци му беше кнап бројче од 3 до 6 месеци. Инаку за во зима е идеално, во најладното го вадев со тоа, под него само боденце со кратки, чорапчиња и шпихозни.
Зависи од кај праќаат, иначе макс 10 дена ако е некаде од странство. Иначе не се секирај и да утнеш си идеш у продавница и ти враќаат пари.
Овчичка од надвор, внатре е како микрофибер, мекано, како ќебенце. За една недела стигна, и тек тогаш си го плаќаш кога ќе го добиеш.
Тесно ли е кај вратчето? Ние имаме едно специјално шиено демек ама мн теснп кај вратот ми личи,а овие ми излегоа дека имаат акција па се мислам дали да нарачам
Зимска е вреќичкава ? И како им одат величините? 2 месеци се мислам каква вреќичка да земам за бебево, дачи со ракави дали без.. и зимска ми е страв да не и е претопло во неа..
Зимска е, без ракави. 0-6 е, мојава е крупна (1м и 20 дена е), а има простор внатре.. а кога ќе пркне и надвор ќе ги вадиме ноџињата. Не е предебело, мислам ќе топли а нема да претоплува.
Малку офтопик ама може ли да споделите за новороденче што најмногу купувате и кои големини? Боди на долги или кратки? Хеланчиња? Шпикозни? Стварно немам осет од што по колку да земам и од кои големини.. а се ми е убаво и се сакам
Јас го родив во јануари. Му зимав по долги и по кратки за одоздола. Моево е машко,шпикозни со ногавички,долни со ногавички,чорапчиња,боди на долги,бодиња на кратки,пижами,оние на преклоп боди пижама,чорапчиња,ракавички. Во почетокот од оние со ногавички најубаво ни беше. Сеа величини ова поголемко се роди па скоро тие од 3м го собираа. 56 и 62 зимав. Сликиве се мн мал дел од тоа што сум зимала.
Јас ја опремив цурата едно 90% со облека. Купував 56ки и 62ки бројчиња. Земав бодиња по кратки, бодиња по долги, бенкички (оние бодињата што се со копчиња, што не се навлекуваат преку глава), неколку хеланчиња, шпихозни памучни по долги најмногу земав, може имам преку 15 и мислам најмногу ќе ги искористам. Генерално сите ми се на копчиња или патент; чорапчиња, капчиња, скафандер меченце од зара тој белиот. Плус ми поклонија уште еден мек скафандер ама тој е поголемо бројче 68ца и еден ептен зимски 0-3 ко за скијање (рачунај ова од сестра ми бебето, не ги купив сама). Еден е доста скафандер. Комплетчиња имам само две, едното за изнесување од болница, другото купено од мерак што ми беше убаво и евтино од H&M. Комплетчињата се блузичка со хеланки. Ќебенце: едно потенко памучно, едно плишано средна дебелина и едно подебелко. Не знам дали има потреба од волку многу, ама едното беше некои 5 еур во пепко и греота беше да не го земам, премеко и преубаво. Постелнина ми идеше со креветчето гратис, јорганче со навлака, перниче, оградици и декоративно перниче. Планирам да земам уште една за менување и неколку чаршафчиња со ластик. Земав зимска вреќичка за спиење од ело без ракави, кај нас дома е поладно ама не и најладно така што мислам таман ќе му биде. Ја земав сега летото беа на попуст, дека зимски. Кондурчиња и такви работи не земам, сметам дека нема потреба. Тетри земав 10 за почеток. Се надевам ти помогнав. Моето е зимско бебе, јас и ти сме блиску со термини.