Еден број се помали во однос на зара, ваикики, хм… Не сум приметила дека се смалуваат со перење. Јас обично земам еден број поголеми.
Здраво Препорака од каде да купам комода за пресоблекување на дете? Не сум во можност да ми ја прават по нарачка, па мора да е готова
Јас имам гледано од Икеа, не е скапа, ако имаш некој да ти донесе или преку оние страни што носат. Погледни Икеа. https://www.babycenter.mk/vo-detskata-soba/komoda-za-presoblekuvanje-garderober Тука има поголем избор. https://bebehome.mk/product-category/se-za-doma/sobi-za-bebe/multifunkcionalni-komodi/ А овие се повеќе комбинирани со кадички.
Одлична, спие беба во неа супер. По 6ипол часа без будење во последно време (инаку сон од 11, 12ч има.. прво будење по 5, 6, 6ипол часа и после по 3 на два пати.. цица меѓу заспана ). Таман топличко и е. Во шпикозни на долги со боди на кратки под тоа е.. и плус и пелена за широк повој носи. Спојлер: Вреќичка
Колку степени ви е кај што спие? Мене ми е 22.. и таман е вреќата со отворени ракави. Кога ја вадам, не е испотена претоплена и сл... ноќеска дури ладно и е лиценцето, ама рачињата топли.
Епа моментално е 22 степени покасно не знам колку се симиња. И јас кога ќе го пипнам ушињата и образите ладни а рачињата топли,одоздола носи боди на долги и тенки целосни пижами и вреќичката и чорапи ни он не е испптен ама е топол нели дека спиел
Сигурно е и помалку ноќеска, баш ако ми текне ќе видам Ама ладничко е додека не го пуштат парното. Во куќа сме голема, па се ладат ѕидовиве... преку ден периодов надвор е потопло него внатре За бањање и топлиме соба...
Даа надвор потопло од внатре,ние па во стан ама ете ладно е пак. Ние уште не сме почнале со греење ама за бањање веќе и ние треба. Ај ќе пркнат па полесно ќе кажуваат кога им е ладно
Здраво девојки прашањето не е за тука но можеби ќе се најде некоја да ми помогне. Имам мачка дома и чекам и новороденче во ноември па сакам да купам робот правосмукалка да чисти секој ден да не дише бебушот влакна па ако има некоја добро искуство ве молам да ми препорачате
Имам и јас мачка, ама надвор ја чуваме, во двор. Зимно време знаеме да ја пуштиме по малце внатре, ама сега со бебе што треба да ни стигне за недела-две, не верувам дека ќе ја пуштаме, зошто мнооооогу влакна пушта. Ролер обавезно за гарнитура. Инаку, имаме и робот правосмукалка, конкретно овој модел https://mi-store.mk/product/xiaomi-robot-vacuum-s10-2/ летово кога го купивме, исто беше на некоја акција, од 20.000, за 15.000 го земавме - најдобра инвестиција по мене. Програмирана ни е секое сабајле во 9 да почнува со чистење, завршува за 1.40 минути (простор од 120 метри квадратни). Преку апликација си контролираш се, имаш можност и за рестрикции да ставиш, каде да не поминува, итн. Ако имаш дебели теписи, може да е малце проблем, за темелно да помине, е сега еднаш неделно стандард правосмукалка си пушташ, ама ова е раат, чисто секој ден, огромна разлика ни направи на нас. Важно е и да немаш многу натрупани ствари, за да има простор да се движи, да не треба да поместуваш и маси и столици и комоди на секое пуштање. Моделов што го имаме има опција и за џогирање, со тоа што се става оцет - мирисот испарува за 15мин, ем дезинфекција правиш. Филтерот треба барем на 2-3 дена да се чисти за најоптимални резултати (мм го отвара и со обичен усисивач собира све што чистел роботот, буквално 30 секунди работа). Ако те интересира уште нешто, слободно пиши ми.
Не е последно што купивме (немам ставено таква слика до сега), ама еве неколку слики од ‘99% спремни за доаѓање на принцезата’