Последно што купивме за бебушот

Discussion in 'Бебе' started by Snow-Queen, Apr 24, 2013.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Ги видов бе прекрасни, ќе и нарачам поголемо бројче за летово. Овие бие инцидентни за викендот што помина :D

2. arwen93

arwen93 Популарен член

Хахахаха :rofl: ќе доаѓаме пак во Мк па некако да се занимава по пат во авион. Сигурно и ова ќе и здосади па ќе си игра со тие инструкциите во седиштето што се. (facepalm)
    Инаку и ние ја имаме “Забава на фармата” на ќерка ми и е една од поомилените играчки. :):inlove:

Baby warrior likes this.
  3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Зара и мора поголемо, лани 86ка и земав а она 9 месеци беше кога бевме на одмор, баш види ги во живо прво. Ја нарачав веќе.^_^

Baby warrior likes this.
  4. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Да се надоврзам на муабетов за купачиве со прашање, дали за бебиња од годинка-година и некој месец е попрактично купачи на прерамки или уште оние со ракавчињата?

5. Doktor F

Doktor F Популарен член

Попрактични се на прерамки во смисла на предоблекување, менување памперс и сл. Но позаштитено е со тие на долги ракави од сонце а сите деца сакаат да седат покрај вода и реално не се цело време во сенка.

Marijanche33 likes this.
  6. poker_face

poker_face Популарен член

7. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се опремив јас со комплети од Ваикики за лани, со два дела, долу како гаќички, а горното како блуза со ракави. Тие ми беа практични.

Макар што имаше моменти кај што седеше и само со памперс за во вода и од горе блузичка, ако веќе ни беа водени повеќето купачи

Edit: не најдов слика од Ваикики ама за пример еве од Синсеј
    https://www.sinsay.com/mk/mk/bebeski-set-za-kapene-upf50-so-kapce-so-cveten-motiv-149ig-01x

Marijanche33 likes this.
  8. Noemi

Noemi Популарен член

На прерамки ништо не штитат, може на спа со нив да одиш ама за плажа барај со ракави и повисока јакичка од материјал со УВ заштита. Од истите материјали има и капчиња со стреа и подолги позади. Сонцето е толку лошо и опасно што само фактор не е доволен особено за дете што ќе влегува и излегува од вода, ќе си игра во песок. Нема мода бркање тука, мака што има убави дезени и на ваквите купачи.

За преоблекување секако после излегување од вода одма се вади памперсот за бањање и мокрите купачи, нема врска дали се во два дела или целосни. Ако е помало секако дека и ќе го истушираш.

Marijanche33 likes this.
  9. Baby warrior

Мн ме нервира што во сити мол ги немаат моделите до годинка, само поголемите |( до ист гејт одам еднаш месечно не ми е успат ич, па онлајн нарачувам добро што ми кажа за купачите поголеми да одберам

Feniksgirl likes this.
  10. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Да мене во Сити мол вработена ми кажа дека за толку мали само во Ист гејт има. Ама мене па поблиску ми е Ист гејт, па често сум таму.:rofl:

Baby warrior likes this.
  11. arwen93

arwen93 Популарен член

12. Niliya07

Niliya07 Активен член

И јас ја зедов книгата, моето се изнаигра со тропалчето :sun:

content.jpeg

Anie93, Hygge-girl, Bettina23 and 9 others like this.
  13. Merten

Merten Популарен член

Моево цела ја изгриза, од меките делови имаше парче откорнато:rofl:

arwen93, Baby warrior and Niliya07 like this.
  14. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

IMG_9308.jpeg ни стигна затворот :D

15. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Колку е голем? Јас дома имам само за најмалото кафезче место, а бебево само за во затвор е. Има мисија главата да си ја искрши по дома. Пиши како ќе го сака :rofl:

16. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

најмалото беше 120 на 120, јас го нарачав најголемото 180 на 150, некако се водев дека во малото сигурно нема да сака да седи. и мојата е на мисија да ја искрши главата, затоа го купив, а ич не ми е по кејф пошо ќе ни ја фати пола дневна, се растргав за да има место, ама се тешам дека е привремено и барем да можам да ја оставам да јадам на раат, до вц да одам, зашто буквално цел ден паѓа, се искрши. ќе пишам баш дали ќе седи, малце сум скептик, ама ќе видиме :D

17. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Мојов не ни станува уште. Само се влече со едната рака низ дневна како ранет, се пика под комода, се удира на долните ќошеви. доле нешто помало ако начека не запира додека не го крене и не си го фрли преку главата, пример столче од брат му, саксијата метална вчера си ја фрли преку себе. Од каде ја зема? Ќе морам да мерам и јас на крај, ептен е камиказа настроено ова дете.

Anaroz1 and Peperutce6 like this.
  18. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

од пики ја нарачав, ги гледав на тему, ама многу ми беа скапи, некако не знам дали ќе ја користиме воопшто, да имав од кога да земам ќе земев, ама немаше, ако имаш некој на заем да ти даде прво да видиш дали ќе сака воопшто.

19. Baby warrior

Јас ја земав од тему истата 4.000ден ама најискористени 4.000илјадарки во живот ми се :rofl: е сеа пошто почнува да се дига и сака да стои, на рачките се дига и паѓа назад на глава или на газ врз играчките па тоа ми е нов стрес иако е внатрњ во игрална :drunk: раат нема

Anaroz1 likes this.
  20. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

а рачки имаше со неа или посебно ги купи? гледав како обрачи да се обесат, ама не знам дали ги има негде во скопје или да чекам од тему...