Ги начекав за ич пари ( 109 денари за две маички во комплет а преубав памук) па морав да земам од сите три величини ке порасне синко брзо
Иако немам мое , не знам дали смеам да ставам слики од тоа што купувам за внука ми ? Значи љубов најголема ми е
Nema pricina zasto da ne smees, samo sto po slikive gledam deka treba vo kategorija dete da stavas. Tamu ima ista vakva tema. Vnuka ti ne ke da e bebe,neka e ziva i zdrava. Eh da bese na sin mi tetka mu kako tebe
Од Waikiki Сити Моол. Имаат смешна цена 499 денари. @eleni27 за малку една годинка е . Од сега ќе ставам во таа категорија , има мал милион работи што сум и купила но не ми текнало да сликам.
Жени, што бројчиња купувате за бебушите? За неродените прашувам...... Си викам од 0-3 месеци, ама што ако се роди поголемнко? Јас последно 64 зедов или која и да беше бр за од 3-6 месеци... @Lolipop23 кажувај од каде ти е тоа последното комплетче со Мики Маус?
Од H&M, Благоевград. Но можеш и од овде да си го порачаш, само што малку е поскапичко https://www.facebook.com/hmobleka/p...1885551671687/459683680891874/?type=3&theater Инаку како за прво бебенце и јас немам искуство со тоа што големина на облека да земам. Најчесто купувам од 3-6 месеци, од 0-3 имам само 1-2 работи и навистина се многу малецки, ако се роди поголемо бебе може и од старт да не му бидат.
Јaс се што купувам е 56 цм. Овде тоа се рачуна како за 1 месец. 0та е 50 цм. Сметам дека не грешам, со оглед на тоа што 56 цм е должина пресметана за со пелени - претпоставувам. @Lolipop23 @kikin
Еве сега ги погледнав алиштенцата, само едно имам 56, останатото е се 62 или 68. Стварно немам поим, од страна што ме советувале е од 0-3 да не земам ништо, брзо ги надраснувале, па некои работи останувале необлечени. А сепак и несакам детето да ми е ко преправено првите неколку месеци. Еве нека кажат поискусните мами која големина е најтаман за новороденче.
Па и јас тоа се мислам. Ако земам за до 3 месеци, ако се роди поголемко само еднаш ќе облечам и толку, ќе нарасне. Па се ако е поголемо, како што викаш - ќе биде како се да е позајмено. И мене што ми кажале демек да купувам поголемки алишта. Еве последно една другарка се што купила 50 и 56 даде на поклон зашто бебето се роди 4 и нешто килограми и ми рече демек ништо не искористила. Најубо ќе земам 1-2 работи најмали, друго се поголемки, не знам како поинаку.