Малата се роди 50цм и 3730, работите кои беа 56 ги носеше едно два месеци сигурно. 62 и беа огромни, постепено заменувавме 56 со 62 или комбинирав додека едните беа на сушење па ги воведував поголемите. Мој совет 2-3 парчиња 56, 2-3 62. 50 ќе бидат премали, 68 препреголеми..
Сите мали бројчиња како 50-56 јас еднаш дали му ги облеков на син ми. Се роди тежок 3550 гр. Долг 51 см. Значи златна средина, идеални тежина и должина. Толку малечки алишта воопшто не купувајте. Јас се сеќавам кнап му беа, добар дел од нив му ги облакав само за да го сликам и го пресоблакав веднаш. Џабе фрлени пари!
Мене ми се скоро сите 62ки и поголемки. Нека му бидат подобро поголеми, него кнап, зашто уште од сега знам дека дечково ќе сака голем да биде.
Ух, стварно тежок избор. Јас се имам земено 56 цм, баш поради тоа што ме советуваа да купувам поголемо бројче. Се водам според тоа дека во првите 6 месеци се брзо ќе надраснува па ... незнам, леле збунета сум. Буквално се ми е 56 цм и сега страв ме фаќа. Ако ги носи 1 месец супер задоволна ќе бидам. Ете @danichap ме утеши, но од друга страна јас 175 цм, мм 197 цм ... очекуваме високо бебе плус маже е ако е важно тоа за висина и тежина (а сметам дека е, за 2цм/3цм). Па на крај краева, здраво и живо нека е, па ќе купуваме, тоа е, ете отсега се 62 цм ќе земам доста ми се 56ки. Досега имам 11 бодиња со долги ракави, 4 пантолончиња (како ѕиврички), 2 комплети со боди, пантолончиња и капче, 2 пара тренерчиња и 4 шпикозни.
Abe i pogolemi mnogu ne e rabota. Ke pliva vo niv, dve nodzinja vo edna nogavica, se mavaat se nervira. Mojata se rodi 50 sm, i pocnav so 56, pomali ne, a 62 bukvalno i plivaa. Ke si vidite najubavo koga ke se rodat. @Lepaa dosta ti se 56.
Јас забележав и многу разлики во бројчињата и големината на алиштата Некои бројчиња воопшто не одговараат на големината, внимавајте и на тоа. 56-62 му беа таман за почеток. Дел од алиштата 56 за кратко време му станаа мали, а од друга страна пак имаше и 62 кои реално одговараа за 68 А еден дел од алиштата му се и без бројче, на кои пишува само месеци 0-3, 3-6, 6-9, 9-12
Овде се е со бројки од типот 50цм, 56цм итн. и до него 1 месец, 3 месеци... Пример, 50 цм е за новороденче, а 56 цм за 1 месец. Има и помали за порано родени бебиња (premature). 62 цм и 68 цм искрено не сум видела за кој месец се, пошто само 56ки барам и купувам.
Точно, добро што ме потсети, и јас сакав ова да пишам. Јас најчесто купував ХМ или Ц&А, имаше огромни разлики во однос на кројките и големините. Кога ќе спореди човек неколку парчиња после веќе лесно се согледува кој се со стандарден, кој помал крој и повеќе одговараат на друга димензија.
Изгледа само јас ги искористив 50-ките првиот месец само 50ка им облекував, после полека почнав со 56ка, еве малиот е два месеци (5кг и 59цм), 56 носи, 62 му се многу големи. За поголемиот имав и две 46ки (од С&А) во болница и едно две недели после ги носеше. Би ви препорачала да земете и од најмалите бројчиња, бебе е, блуцка, повраќа, пелената знае да претече, некогаш нема да стигнете се да исперете и испеглате.
Јас да ви кажам не докупувам веќе гардероба. За почеток имам, ако му се големи тато ќе претрча и ќе купи со огромно задоволство.
Моите двете се родија околу 4 кг и 53 цм. 56 ми останаа испрани а необлечени, кај мали, кај бебето нежно и ситно, уште да се мачам и тесни работи да му облекувам... немав живци и м.да за тоа! А у право сте дека има разлика од број до број, сега малечката има околу 11 кг и 73 цм, незнам како 86 ѝ се кнап...ми нема логика, доаѓаат луѓе, ни носат подарок и викаат а ние поголемо ви го зедовме, ни кажаа дека 86 е за две години, а тоа тренерките кнап, дури и кратки! Не е до детето, до немањето стандарди е!!!
Скрос си во право и моето е родено колку твоето исто сега е еден месец на преглед 58см јас купвам 62 негде мали негде точни крш се, и сега само ако можи да сменам купувам !
До шест месеци растат стварно многу брзо. Мој совет е не купувајте премногу и купувајте мешано. Ако ви се допаѓа на пр некое боди, намеато две исти броеви земето едно помало едно поголемо. Па така ќе имате чувство дека баш ги износеле работите. Инаку во практика купувам еден број поголем инаку еднаш облакаш и толку. Но имав од сите бројчиња по малку.
Mojot pa si gi iznosi 56kite. Jas se imav 62ki kupeno i deteto mi se gubese vo niv. Tato odma kupi 56ki i do 3 meseci masta im ja izvadi. Sega e 82cm visok i 11.5kg i si nosi 86ki. I za bliznacite sega se 56ki kupuvam, a znam deka 50ki ke ni trebaat.
Аааа гледам јас дека ќе треба пак шопинг. А таман реков, доста е алиштенца за старт, ама ќе испадне тие да се за после 2-3 месеца. Јас само едно 56 имам, се друго е 62 и 68, 50ка ниту една. Како бе не си прашав овде порано???
Mojata se rodi 48 cm pa nosevme 50 prvite dve nedeli a 56 imav iznakupeno I samo mesec I nesto nosese I ete dva kuferi se veke polni so poveke novi neobleceni raboti Ti trebaat samo nekolku spikozni 56 najprakticni se za togas Sega sme 4ipol meseci I sega pocnavme so 68 Nemoj mnogu mali brojcinja zs rastat brzo vo prvite meseci