Kako ne vi se kruti ovie bekutanov kako karton se, ednas zemav za proba dvojka i aj sto bea karton nego nema lastci kaj nodzinjata kako na drugive peleni sto ima tecese se, baska vlaznite bea so pominat rok i epten smrdea. Korisyev dolgo vreme babylove ama pocnaa da mi propustaat pa smeniv na canbebe, prvata pakovka bese super ic ne mi propusta pa sea zemav druga isto ne propusta duri 15 saata zos nie sme spankovci ama gledam mu se vcrvenilo gazeto od koga ja pocnav vtorava pakovka canbebe dali e od toa neznam so prvata nemase nisto mozs razlicna serija. Inace vo kontekst na temava, si naracavme od ariza novogodisni spikozni pa valjda ke ni bidat tocni za docek
така лесно и едноставно гинкористиме бекутанот....бидејќи нас ни се погдија....а и немам буџет да купувам памперс еден пакет 1000че и повеќе, плус му појави алергиска реакција од нив! за сега тие ќе ги тераме а понатаму ќе видиме јас сум што порано научи н
abe ne znam sto se nafrlate site na bekutan eve mene mi se super, nitu se kruti nitu propustaat, od pocetok koristev baby love na dm i tie mi propustaa, edinstvena prednost bese indikatorot sto imaa, zedov isto i na Violeta nisto porazlicni ne mi bea od bekutanot edino poubavi na izgled.
е ајде де како демек се е најштетно од бекутан...немој другите производувачи мед и млеко користат па се е совршено. п.с погоре сакав да пиша што порано сум за нокшир а не до 2години да ми носи памперс.
И мене Бекутанот ич не ми се бендисаа, картон? Ма ко најтврд картон да мунставав, имав неколку од една тоета од пелени. А за козметиката, па тоа е најлошото нешто што сум користела, цела се нафрлав од млекото бебешко, ужас. Не е Бекутанот на времето за нас што го користеле. Ама ако не некој му одговара не значи дека е лошо тоа.
Има доста коментари за бекутанот дека е чиста хемија. Ама па што не е хемија всушност? плус за вкусови не се дискутира. Мислам дека е несоодветно било кого да осудуваме зашто користи нешто или не. Ако на бебуш му одговара бекутан, па и од картон да се не ги менувам. Зашто со сила да си правам бења.
Не е проблемот дека е чиста хемија. Проблемот е што користеле деривати од бензин во нивните производи. Јас кога го прочитав тоа се запрепастив. Затоа не ни помислувам да ги користам. Имав претходно високо мислење за таа козметика , но после тоа сознание веќе не.
Jas pocnav da koristam penlivo sredstvo za kapenje od oves na bekitan, I cuca celata bese isfrlana I crvena, go zameniv bekutanot so sapun eucerin I sega e top, nisto ne I e. A za peleni se mislev da gi smenam, no sepak ke si kupam pampers, malata mi edosta osetliva, pa ako igo smenam pampersot so nekoi poevtini I mi se isfrla celata, pa posle deteto da se maci plus odenje po doktori plus pari za 101 krem, ne blagodaram. Ke pricekam uste nekoe vreme, I kako sto gledam sega vo ovoj period I nemam nekoja golema razlika vo cena.
Vo sistina za bebinjata koristat se od bekutan ,sponzor im e znam, ama da bea do tolku losi i stetni ne veruvam deka ke gi koristea. Realno 2kata e malce kruta od pelenite,no 3kata e meka i isto i nas ni se ok. Posledno zedov evy baby nisto porazlicni ne mi se samo sto se sareni .
Сите фирми се исти што бекутан што другите. Во нивеа да знаете што прават не би купиле повеќе нивни производ. Подобро да не ви кажувам исто што ми кажува свекрва ми пред години и години работела во алколоид и таму шишињата со поминат рок ги пресипуваат во друго шише и се препродава и во многу дриги фирми така прават. Па дури и онаму кај што се продава храна се прават такви работи се сум видела и сум била принидена да го правам за жал
Не викам НЕ, се прави свашта како што и самата велиш. Но нивеа како бренд сигурно не би го ставила во некоја висока листа, дури и подолу од Бекутан. Но затоа имаш органска козметика и медицинска која е секако далеку подобра од Бекутанот и Нивеа. Но и поскапа се разбира. А да се надоврзам на постот на @anastasijaki , мислиш дека во Систина ги заболе за квалитетот на козметиката која ја користат? Како не бе. Особено ако им е спонзор како што велиш. Гледаат да си пројдат поевтино.