Последно што купивме за бебушот

Discussion in 'Бебе' started by Snow-Queen, Apr 24, 2013.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

2. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

15502761_10208431687291370_751891892_o.jpg стигна породилно (588 ден ги зедов од маркет).

LadyC, tincemajmunce and ubavka1 like this.
  3. majdaa

majdaa Истакнат член

Зависи која бројка мојата се 3 и е 475 омекнувач и вллажни

TutiFuti likes this.
  4. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

минатиот пат јас во зегин ги земав само со влажни 630ден.

majdaa likes this.
  5. majdaa

majdaa Истакнат член

Тројката толку скапа и со колку памперса внатре.

6. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

4та толку ја земав, а 3ка беше 480ден со 62 пелени и влажни.

majdaa likes this.
  7. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Kako ne vi se kruti ovie bekutanov kako karton se, ednas zemav za proba dvojka i aj sto bea karton nego nema lastci kaj nodzinjata kako na drugive peleni sto ima tecese se, baska vlaznite bea so pominat rok i epten smrdea. Korisyev dolgo vreme babylove ama pocnaa da mi propustaat pa smeniv na canbebe, prvata pakovka bese super ic ne mi propusta pa sea zemav druga isto ne propusta duri 15 saata zos nie sme spankovci ama gledam mu se vcrvenilo gazeto od koga ja pocnav vtorava pakovka canbebe dali e od toa neznam so prvata nemase nisto mozs razlicna serija.
    Inace vo kontekst na temava, si naracavme od ariza novogodisni spikozni pa valjda ke ni bidat tocni za docek

slobodka and wannaBeMomma like this.
  8. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

така лесно и едноставно гинкористиме бекутанот....бидејќи нас ни се погдија....а и немам буџет да купувам памперс еден пакет 1000че и повеќе, плус му појави алергиска реакција од нив! за сега тие ќе ги тераме а понатаму ќе видиме јас сум што порано научи н

9. alisijad

alisijad Популарен член

abe ne znam sto se nafrlate site na bekutan eve mene mi se super, nitu se kruti nitu propustaat, od pocetok koristev baby love na dm i tie mi propustaa, edinstvena prednost bese indikatorot sto imaa, zedov isto i na Violeta nisto porazlicni ne mi bea od bekutanot edino poubavi na izgled.

10. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

11. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

е ајде де како демек се е најштетно од бекутан...немој другите производувачи мед и млеко користат па се е совршено. п.с погоре сакав да пиша што порано сум за нокшир а не до 2години да ми носи памперс.

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

И мене Бекутанот ич не ми се бендисаа, картон? Ма ко најтврд картон да мунставав, имав неколку од една тоета од пелени. А за козметиката, па тоа е најлошото нешто што сум користела, цела се нафрлав од млекото бебешко, ужас. Не е Бекутанот на времето за нас што го користеле. Ама ако не некој му одговара не значи дека е лошо тоа.

wannaBeMomma and TheSecret like this.
  13. џунџуле

џунџуле Популарен член

Има доста коментари за бекутанот дека е чиста хемија.
    Ама па што не е хемија всушност?
    плус за вкусови не се дискутира.
    Мислам дека е несоодветно било кого да осудуваме зашто користи нешто или не.
    Ако на бебуш му одговара бекутан, па и од картон да се не ги менувам. Зашто со сила да си правам бења.

LadyC, referentka and alisijad like this.
  14. slobodka

slobodka Популарен член

Не е проблемот дека е чиста хемија. Проблемот е што користеле деривати од бензин во нивните производи.
    Јас кога го прочитав тоа се запрепастив. Затоа не ни помислувам да ги користам. Имав претходно високо мислење за таа козметика , но после тоа сознание веќе не.

TheSecret and irena.1 like this.
  15. Saraa

Saraa Популарен член

Jas pocnav da koristam penlivo sredstvo za kapenje od oves na bekitan, I cuca celata bese isfrlana I crvena, go zameniv bekutanot so sapun eucerin I sega e top, nisto ne I e. A za peleni se mislev da gi smenam, no sepak ke si kupam pampers, malata mi edosta osetliva, pa ako igo smenam pampersot so nekoi poevtini I mi se isfrla celata, pa posle deteto da se maci plus odenje po doktori plus pari za 101 krem, ne blagodaram. Ke pricekam uste nekoe vreme, I kako sto gledam sega vo ovoj period I nemam nekoja golema razlika vo cena.

wannaBeMomma likes this.
  16. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

17. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Vo sistina za bebinjata koristat se od bekutan ,sponzor im e znam, ama da bea do tolku losi i stetni ne veruvam deka ke gi koristea. Realno 2kata e malce kruta od pelenite,no 3kata e meka i isto i nas ni se ok. Posledno zedov evy baby nisto porazlicni ne mi se samo sto se sareni .

18. majdaa

majdaa Истакнат член

Сите фирми се исти што бекутан што другите. Во нивеа да знаете што прават не би купиле повеќе нивни производ. Подобро да не ви кажувам исто што ми кажува свекрва ми пред години и години работела во алколоид и таму шишињата со поминат рок ги пресипуваат во друго шише и се препродава и во многу дриги фирми така прават. Па дури и онаму кај што се продава храна се прават такви работи се сум видела и сум била принидена да го правам за жал

TutiFuti likes this.
  19. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

image.jpeg Pokloncinja

Luna91, Ctete, papillonP and 30 others like this.
  20. slobodka

slobodka Популарен член

Не викам НЕ, се прави свашта како што и самата велиш. Но нивеа како бренд сигурно не би го ставила во некоја висока листа, дури и подолу од Бекутан. Но затоа имаш органска козметика и медицинска која е секако далеку подобра од Бекутанот и Нивеа. Но и поскапа се разбира.
    А да се надоврзам на постот на @anastasijaki , мислиш дека во Систина ги заболе за квалитетот на козметиката која ја користат? Како не бе. Особено ако им е спонзор како што велиш. Гледаат да си пројдат поевтино.

danichap, AngelOfArh and majdaa like this.