Фала ти примам совети за се,прво ми е и немам искуство.Терминот ми е 27 јули може и порано дека царски ама пак ке биде пекол и мислев дека е подобро разголено.Види на 212 страна тие дали се добри?
Мила во јули месец во македонија е пекол жешко. Да си земеш само со кратки ракавчиња од тие на 212 страна. Го имам тотално истиот комплет подарок од свеки преубав е но за бебе во јули на долги мислам дека нема да го облакаш. Само на куси ракавчиња со преклопот од страните. И овие се супер на кимоно ама ке му облакаш по затворена блузичка или шпихознички. И јас грабав ама нели неискусна е искуството си го прави своето, сега со овој памет само 3 4 бодиња и комплетчиња и препирање на 30 степени. Не купувај оти нема да носи растат брзо за 2 3 недели се ова нема веќе да му е точно.
Не знам дали добро функционира, ама ми изгледа како најлесен начин да му се измери температура на бебче...затоа и го споделив. Инаку ние поголеми сме...користиме дигитален за на чело...и ние 2-3000 го зедовме и обичен исто. За да не ја малтретирам со обичниот стално, мерам со дигиталниот, ама заклучивме дека различна е температурата на чело и под пазува.....на болница се водат според температура под пазува. Ако ми качува на чело повеќе...мерам под пазува за да видам дали треба лек да дадам. А овој ми изгледа практичен за многу мало бебче...за да не му мериш со топломер во газе.
Точно. Мојов на ушите покажува 35 а под пазув 37 па види ти која разлика е. Е сега дали дека не влагам со топломерот длабоко во ушито да не го повредам не знам. Ама и на мене се тестирав различно е. На мене попрактично ми е под пазив да мерам со дигитален зошто можам да го додржам а вака во уше мрда и можам да го повредам. Ги гледав на и беј цуцлите со смешни цени од 2 фунти. Ама не знам колку се добри а добар рејтинг имаат. Чист памук земав во залиха бидејки максимално ги користиме и лето и зима.
Ние имаме, само друга фирма. Ама синко иако си цуца цуцла, ова одма го плука, дека е малку потешка, а е навикнат на анатомска цуцла не ја сака никако. На нас не ни заврши работа, ама пробај може твоето ке ја сака.
Ја се породив почеток на август иако сред лето тој период воопшто не беше топло, беше врнежливо, облачно и доста ветер дуваше, среќа што послушав и купив и алиштенца со долги ракави. Кога појдов во стружанка се залетав со бодиња, шпихозни се со кратки, продавачката ме посоветува да си земам и со долги бидејки летата кај нас колку што знаат да се топли толку знаат и да се некогаш ладни.
Моево е во септември родено, на почетокот го облекував со бодиња со долги ракави и шпихозни иако беше прилично топло. Мразеше да го соблекувам. На почетокот се малку поосетливи, позиморливи кога ги соблекувате, ама може зависи од дете до дете. Моиве и двајцата исто ги облекував на почеток, со бодиња со долги ракави, и тоа боди бенкици, што се откопчуваат напред по цела должина, за да не ги облекувам преку глава. Првите денови знаев и едни хеланчиња место ѕиврички да им облечам, ама брзо престанав со тоа. За Тритекс и јас имам замерка за ногавиците на бодињата, т.е за отворите од нозете, тесни се, што особено се забележува кога ќе порасне бебето. Дали моментот со копчињата не им е решен (три ставаат, а доволни се две) или поинаку се сечени, не знам. А за квалитет, супер се покажаа, не се мрднати. А најзадоволна сум од бодињата на Carter's
Ima naslon od 45 stepeni, kako vo relaksator. Iskreno sum naumila uste utre da go stavam da probam dali ke saka da sedi. Nema da go ostavam kojznae kolku mnogu, kolku da jademe so mm na raat oti vaka go stavame dolu vo relaksator i ne saka da sedi pa obicno eden go drzi, drug jade i taka se menuvame. Moze koga ke e na ista visina so nas nema da buntuva.