Многу е малечкооо, големо изгледа на слика, дури се плашам да не му биде мало, ми изгледа како облека за кукли. На 04.06 влагам во 9-ти месец ама сите ми викаат со долг ракав да купам дека ќе бидело многу мало за одма да го разголувам
Тогаш спреми си две работи за секој случај, по големко и по мало Многу е убаво комплетчето.Претпоставувам и други работи веќе имате купено штом се готови алиштенцата за вадење од болница.
јас почеток август се породив со долги беше иако лично видов бебиња што излегуваа тој ден од болница а беа со кратки
Јас на 7 јуни влегувам во 9, на 7 јули ми е краен термин. За од болница земање го купив ова па сега ме замисливте да не е многу голо.
Земи и некое џемперче одозгора, а надоле јас би хеланчиња. Голичко е. Бебињата немаат терморегулација добра, ќе смрзне. Моето до кај 7-8м беше се студен у нозете.
Slobodno mozes so ova da go izneses ako bide toplo sekako. Jas imav spremno po dolgi ama sestrite ne mi dozvolija i mi go oblekoa samo po bodi i corapcinja, se porodiv na 11 juli a izlegov na 14ti i toa bese najtopliot den. E posle za doma prviot mesec ke primetis i sama deka ke treba po dolgi da go oblekuvas radi termoregulacijata
I jas ne bi volku golko. Podobro oblechenko pa ako e toplo da go rassoblechesh otkolku vaka razgoleno ne daj Bozhe da nastine ushte prv den So lesno
Се е во ред, ама на бебето во стомакот на мамичка му било топло, многу потопло од надвор и сега наеднаш ќе го соблечеш голо и ќе го извадиш надвор. Верувај во болница кај што водат грижа нема да тимдозволат бебе така да изнесеш.