@kiki_riki постелнината со оградици што се содржи, од каде ја земавте и колку? И тоа цуцли за новороденче се така, која цена се и тие ?
Постелнината содржи јорганче, чаршаф долен 60х120 димензии , перниче, две оградици 60 цм за помалите страни и две оградици 120 цм за поголемите страни на креветчето. Инаку многу ме бендисаа затоа што оградиците се полни како перничиња ќе ти сликам дел по дел доколку сакаш. Ги зедовме од Бугарија од еден магацин-продавница за бебешка и детска опрема во Сандански 62 лева инаку постелнината е на lorelli и е многу мекана вака како добар материјал ми се гледа. Цуцлите ми се од Еурофарм 404 денари за новороденче. Имаше и од 0-2 месеци ми рекоја нема голема разлика со овие од 0-6.
Фала поубави да си купите. Инаку од Lidl од Бугарија ги зедовме ги начекавме на промоција беа 12 лева по две во комплет беа.
Фала @kiki_riki , сакав да направам споредба со оние работи што ги гледавме и во план ни е да ги купиме.Вака излегува по евтино , но и секако дека во Бг може да се најдат убави работи а по евтини од кај нас.
@V.odolija да навистина е поефтино и поголем избор има да неможиш да се одлучиш Доколку имаш можност ти препорачувам да одиш. Од најмали ситници до големи работи се на едно место. Ние имаме мала кола,а и плус бевме на шетање со куфери па неможевме да купиме поголеми работи како количка, душече и сл. зедовме само ситници. Далеку ни е од Битола да одиме пак само за тоа па ќе си купуваме од тука
@kiki_riki не ни е далеку Сандански , за некаде саат и пол ни е.Знам дека би изнакупувале многу работи од таму но никако не можам да се решам да одиме.Се мислев само мм да го пратам , и така за количка сакам од таму да видиме ама сакам и јас да видам.Алал да ви е што си одите и надвор од Мк, преубави работи си наоѓате а најчесто и по евтини.Ако се решам сега во мај евентуално да одиме , исто и во Лидл сакам да одам.
Fala ti. Od Tilla, gi poracav vcera denes mi stignaa. Kvalitetot im e super, ama brojcinjata nekako pogolemi od standardnite. Gi mislev za proletva za sinko, ama ko sto gledam duri vo esen ke mu se tocni.
Не си купивме, мама му соши на бебенцето летна вреќичка за спиење. Дете се имаше навикнато на вреќичка и додека да ја сошијам се будеше цела ноќ, оти зимската ја спакував.