@manako1 Тие со рипчето од кај се? Иначе во вода ќе се бања со пелените за во вода што се, а купаќи и гаќи за на плажа. Ова ми е планот за овој пат, а како ќе биде ќе видиме . И претходно си планирав па нејќеше ни во вода да влезе. @mariz Моево среќна сум кога ќе се покака па и ќе фрлам гаќи ако треба. Мала е веројатноста дека ќе ме изненади. За спиење тешко оди, треба доста труд за да заспие, ако воопшто се одлучи па ако се спремаме за спиење во количка планирам да му ставам пелена претходно. Ако заспие изненадно, подлога. @Kitten Јас вака планирам, на крај може пак ќе е во пелени. Минатите пати беше во пелена ама што знам, мислам барем на плажа може да лади газе. Ми беше исто како јас со влошка да седам, што да бидеме реални воопшто не е пријатно.
Убави гаќички има во џамбо, мислам дека од 2ка почнуваат ама малечки се. Инаку јас не ве разбирам зошто ги бањате по купачи па после ги пресоблакате, или седат на плажа во гаќи/купачи па кога ќе направат беља повеќе работа се отвара. Мене детето на плажа ми е нон стоп голо, и така седи во песок и така се бања, кога му се мочка, мочка во песок а за какање не кака веќе така било каде па гп држам гол ( лани дел у пелена седеше на песок за да не се искака). Пелена му облакам кога си одиме од плажа, купачи ич а гаќички носам ама ни тие не ги облакам
Мене искрено страв ми е од инфекции, гол се има бањато, ама на песок одма сум го облакала, по лошо искуство од познаничка. Особено па девојчево, ич не би ја оставила голичка на песок...
^^ абе јас гаќите за врз памперс мислев, така и ја сватив Мини, пофенси да биде, не е Пуфис толку типски. А само по гаќи и да ми мочка насекаде, а гарант и ќе се олесни офффф но но но За голо бебе/дете на плажа едно големо НЕ!!!!!!
Nie godinava na plaza pominavme so kupaki vo voda, a za na pesok ili gol ili so obicna pelena. A gore obavezno od tie dvodelnite kupaki so maicka od h&m so uv zastita sto se i takvo kapce. Mene pobitno mi bese gore da nosi nesto radi sonceto negoli dole i taka celo vreme pravese vlezi izlezi od voda ili vo najplitkoto kaj pesokot se brckase pa sto i da mu oblecev pak mokar
А зошто се толку скапи коцкиве? Знам дека ELC е бренд ама.. Цврсти се многу? Или јас не гледам убаво од моб, може имаат и друга намена
Од веро џамбо. Мојот се плаши во море да се капи,а по песок не гази да не се извалка свилениот.На сабајле носи памперс за во вода да не се покака и си седи во базентчето. Попладне е во купаќи или гаќи и ако се измоча му ја менуваме водата. Жал ми е на жешкото цел ден даво е во памперс.
Поголеми се 63 x 63 и не мирисаат на кинеско, никаква друга намена немаат. Првите ги добивме поклон, ни се погодија и докупивме. За скапи, скапи се
За во вода за бањање ај може и без нив, посебно што се работи за бебе, но за седење на песок сум против седење голо во песок. Па и ако имаш девојче, ете ти проблем поголем. Баш тоа што го спомна Мариз, и јас имав такво искуство, ќерка ми цела беше изиритирана од песокот, посебно околу анусот многу беше црвена. Така да или ао гаќички или со пелени нека си седат на плажа, а за во вода кој како си сака.
Мојот цело лето има проблем ради жешкото, цел е со ситни црвени брумчиња во пеленска регија. Така да со пелена на сонце немаше шанси. А со голи гениталии на песок не сакам да седи. А за спиењето на плажа незнам што да ти речам, твојата е помалечка па може и ке спие, мојов ко на струја да беше, немаше шанси се смири во количка од што му беше интересно, после не ја ни мкнев џабе. @Minnie-e јас од џамбо купив двојки, демек за големиот, кога ги исправ беа таман за малото.
Mojata denes u skut mi se iskaka mm i izvadi panpers toj za u voda so e.Da i se luftira gazeto.Mi idese da go utepam.
Овие во живо многу на розево маваат . Не се златни . А во Хм во Икеа - во Јанина беа 6.99 евра . Баш златни не најдов . Освен за поголемки дечиња , од 24 бр нагоре