@emkaemka извини што ќе се умешам за цуцливе. Јас првпат и дадов од овие на 7 месеци, претходно беше на оние 0-6, и прво ги плукаше и се гадеше, ама за 2-3 дена се навикна. Ми останало во сеќавање што сум читала дека цуцли несоодветни за возраста можат да доведат до формирање неправилен загриз кај деца подоцна. Штознам, јас упорна бев со овие поголемите и ги прифати Прво пробав со друг бренд, ама тие ги џиткаше со рака од што ги нејќеше. На Авент е од раѓање навикната
Да не била различна гумата или формата? Јас не сум приметила никаква разлика од фирма до фирма, детето само си покажа кој облик повеќе му се свиѓа, и сакаше повеќе силикон отколку каучук, така што си купував најевтини цуцли, од Бејбилав
@Kitten формата беше различна, од бебе хоум ми беше купена, некоја dyflax мислам. Други брендови не сум ни пробала освен тој, некако си ја фати Авентот и терав (и уште терам) со нив А па практични ми се ептен дека се со капаче, можам и во џеб да ги носам и да не ги мислам
Од Зегин ги земав и тањирчето и лажичето и цуцлите. Бебето е 5+ уште си цуца од 0 до 6 ама нешто ко да не ја сака. Купив, уште и немам дадено од 6+ цуцлите, ќе почекам уште некоја недела. Еве јас сликнав, јас тие што ги земав се две во кутивче и се 404 ден. Имаат и капачиња.
@Seduction @Belabelinakinder и сите останати што имате облека од George кажувајте како се со големина бројчињата. Сакам да порачам новогодишни/божиќни шпикозни за бебе ама на 10.01. ќе правиме годинка. Значи треба да ги носи декември и почеток на јануари, точно пред да направи годинка и не знам дали 9-12 или 12-18 да порачам.
Уф незнам и јас кое бр. Би нарачала пошто само за нова година ги сакаш, мислам тој период. Сигурно на пролет нема да му облекуваш новогодишно Чекај да видам какви им се димензиите Мајка ти најубаво си одлучи кое мислеш дека ќе му биде поточно, зависи и колкаво ти е детенцето
Фала, нарачав пижами со зимски мотиви 12-18 а шпикозните 9-12 за да на 11 месеци му бидат точни. Тие секако до божиќ ќе ги носи. Па ќе видиме дали го погодив бројчето