@Kitten не беа во кутија, не се ни некоја марка, а и ни ги подари вујна на мајка ми (постара жена) што не е од Ск. Налет, не вредеше да се замарам, никакви беа. Ги фрлив, немав како да ги искористам макар и за друго дете да ги подарам некаде
Јас вчера добив подарок две исти бенкици од две јатрви ама за женско бебе а јас очекувам машко а тие го знаат тоа. Поздрав
Јас колку што имам облека од 4-10год, ниедна немате И тоа за повојница донесени, па и за крштевка кумата, 4-5пара фармерки за 7год, тренерки,јакни.. ОК е да се донесе “поголемо” ама до кај годинка, па нека и купат за родендени такви големи ствари, а не што се вика едвај вчерашно бебе, алишта за 10год.. Тотално нон сенс.
@Sexybaby86 ме насмеа првпат денеска, со двете леви. И јас имам облеки за во прво одд.здравје. И тоа од свекрвата тренерки, пази, за зимава.
Сите спилхозни на сликава се плишани преубави премеки беа по 700 сите ми ги даде по 600,капчето гратис.Ќебенцата едното 400 мислам другото не повеќе од 300 не се сеќавам баш.Избор имаше огромен,плишани еден куп имаш.Да одиш јас мислам се заборавив во продавницата.И бодињата по 100 денари ми ги даде можеби дека и повеќе работи земавме околу 3000 ни испадна се,на се стави по малку попуст.
Ве читам, се големи работи ви носат. Јас еднаш ја прибрав комшиката, да не седи надвор со две годишно дете, немаше клуч од дома, и после пола саат откако си отиде, се врати "да се отсрамела", па на моево тогаш 4-5 месечно бебе, му донесе бомбоњера и едно од оние комплетчињата за новороденче, со пчела, жолто кафено цело, со се капче, ракавички, бенкица.... Мене срам ме изеде.
Јас никогаш не сум имала гадни пелени Сакам да кажам ниту се гадам од своето, ниту пак мириса кога ќе фрлам во канта, знам убаво да ја "спакувам" пелената.
Те разбирам, не е работата дека некој се гади од своето, ама факт е дека пелените од денес ако не ги фрлиш до утре си имаат специфичен мирис. Прашав ако ја има некој да каже дали е ок, пошто имам причина зошто ми треба
Според мене не вреди толку пари за канта за ѓубре. Јас ги собирам посебно во обична пластична кеса, не во кантата за ѓубре. Кесата со пампреси ја фрлам секоја вечер.
@Dina911 исто и јас како Софи. Имам посебна канта за пелени, со тоа што каките пак ги ставам во посебна ќеса, барем мене ми се ,,гадни,, смрдат бе! Па ги носам надвор навечер или насабајле, со тоа што обавезно навечер подврзувам. И да корпа мијам на секое мењање кеса, се умирисува! Ова на Томи и јас го гледав, ама си го видела во живо? Убаво е, поубава пластика е и демек има ,,систем,, да не се шири миризбата, но 2.100 за тоа, па и ќеси плус, читнав и на летокот, 3 пакетчиња 1.250денари, ту мач!